reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Zapiekanka szpinakowa wygląda smakowicie. Trochę się boję wszelkich zapiekanek, bo za każdym razem wychodzi mi jakaś rzadka breja:baffled:. Ale na tą chyba się skuszę. Na jutro mam jeszcze mielone z buraczkami, ale może na czwartek

reklama
O dziewczyny -mam imprezę popijawkową (ja kupię sobie 6pak 0,0%:-p) i potrzebuję PROSTYCH SZYBKICH DOBRYCH przekąsek -coś jak np szynka zwinięta w rulonik z jajkiem i ogórkiem... koreczki czy coś tam

Robicie takie coś?? czy z grubej rury bigos, schaby itp:-p bo mi się nie chce a na stole jedzenie być musi

Mielone z buraczkami... choroba mam paprykarz... ale jutro chyba stanę przy patelni, albo będę żebrać u mamusi, coby dziecku obiad zrobiła :-D

Co do brei to wodę ze szpinaku faktycznie trzeba odparować, tak samo jak np. do naleśników (rozmrażany trochę jej puszcza). Poza tym, jak smaczna breja to się zje :-D

Co do 'zakąsek' to przypadkiem (z lenistwa) odkryłam, że ludzie uwielbiają... kanapeczki... w ilości hurtowej je robię i one i tak znikają. najlepsze są z bagietek- robię mieszane z pszennej i żytniej, co kto lubi. Z szynką, serem, serkami... co pod ręką i w lodówce. czasem szarpnę się na koreczki, ale nadziewanie mnie męczy ;-) do tego deska serów, winogron i mandarynki i wszyscy są zadowoleni, a je się nie przemęczam.

Ostatnia edycja:
Dodanie 3 jajek tak zagęściło sos, że go w sumie nie było:-D
Kroiłam zapiekankę i sosem czosnkowym polałam - pychotka;-)

Dobra, spadam do biura bo na 14:00 mam:szok:

hmm... przekaski...

a szynka nadziewana serkiem chrzanowym. kupujesz szynke babuni - ona takie wielki ma plastry. serek smietankowy. chrzan tarty. serek z chrzanem do ostrosci jaka preferujesz pozniej posmarowac pkaster zawinac i włala:-)

lubie taka salatke: makaron, szynka konserwowa, ogorki konserwowe lub kiszone - zalezy co pod reka, papryka czerona, cebulka. ugotowac makaron, reszte pokroic w kostki ( ja robie jak mi wyjdzie, z lenistwa czystego:-)) wyszstko wymerdac. robie dwa sosy:1 z oleju soku z cytryny wody soli i pieprzu, 2 czosnkowy- smietana majonez czosnek sol pieprz i włala:-D:-D

kolejne proste i szybkie to; mieso mielone ( wieprzowa lopatka), pieczarki, cebula, majeranek, olej, sol, pieprz, bulka tarta, jajko. mam takie magiczne urzadzenie ze tam sie wszytko wrzuca i to ladnie mi kroi - typowy robot kuchenny. z tej nasy robie kuleczki, obtaczam w bulce tartej, ukladam na blaszce i jak goscie przychodza to piekarnik na pol godzinki i sa gotowe. a sosy do tego sa dobre np hainza no i włala:-D:-D:-D

wszystko jest takie jednomiskowe i szybkie, jak mi sie jeszcze cos przypomni to napisze:tak:

U mnie szybko znika sałatka z kaszą kus kus - dodaję tuńczyka, paprykę (najlepiej świeżą, bo fajnie chrupie), dymkę, ogórka kons lub kwaszonego i majonez

Aniez - to ja dzis testuje Twoja szpinakowa.
Juz mi slinka cieknie, a jesc bedziemy dopiero jak Ł wroci z pracy o 17stej :-(

ja tez zakupilam dzisiaj szpinak, taki prawdziwy nie mrozony
i mam w planach na jutro ta zapiekanke
ale zastanawiam sie czy nei zrobic wersji spaghetti ze szpinakiem w sosiku smietanka, czosnek, jajko i posypac serkiem
bedzie troche szybciej

Zapiekanka szpinakowa - pychotka.
Tylko jak sie ma miesozerce w domu to jest tak:
...o Kochanie a co to za pysznosci? Zapiekanka ze szpinakiem. Mmmhhh a jest tam jakies mieso???
:baffled::baffled::baffled:

reklama
A czy ktoś ma sprawdzony przepis na pączki lub faworki? Skoro zbliża się wielkimi krokami tłusty czwartek, to przydałoby się mieć przepis na jakieś pyszne pączusie :-):-):-):-)

Do góry