reklama
O dziewczyny -mam imprezę popijawkową (ja kupię sobie 6pak 0,0%) i potrzebuję PROSTYCH SZYBKICH DOBRYCH przekąsek -coś jak np szynka zwinięta w rulonik z jajkiem i ogórkiem... koreczki czy coś tam
Robicie takie coś?? czy z grubej rury bigos, schaby itp bo mi się nie chce a na stole jedzenie być musi
Robicie takie coś?? czy z grubej rury bigos, schaby itp bo mi się nie chce a na stole jedzenie być musi
aniez
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 7 Marzec 2007
- Postów
- 4 903
Mielone z buraczkami... choroba mam paprykarz... ale jutro chyba stanę przy patelni, albo będę żebrać u mamusi, coby dziecku obiad zrobiła
Co do brei to wodę ze szpinaku faktycznie trzeba odparować, tak samo jak np. do naleśników (rozmrażany trochę jej puszcza). Poza tym, jak smaczna breja to się zje
Co do 'zakąsek' to przypadkiem (z lenistwa) odkryłam, że ludzie uwielbiają... kanapeczki... w ilości hurtowej je robię i one i tak znikają. najlepsze są z bagietek- robię mieszane z pszennej i żytniej, co kto lubi. Z szynką, serem, serkami... co pod ręką i w lodówce. czasem szarpnę się na koreczki, ale nadziewanie mnie męczy ;-) do tego deska serów, winogron i mandarynki i wszyscy są zadowoleni, a je się nie przemęczam.
Co do brei to wodę ze szpinaku faktycznie trzeba odparować, tak samo jak np. do naleśników (rozmrażany trochę jej puszcza). Poza tym, jak smaczna breja to się zje
Co do 'zakąsek' to przypadkiem (z lenistwa) odkryłam, że ludzie uwielbiają... kanapeczki... w ilości hurtowej je robię i one i tak znikają. najlepsze są z bagietek- robię mieszane z pszennej i żytniej, co kto lubi. Z szynką, serem, serkami... co pod ręką i w lodówce. czasem szarpnę się na koreczki, ale nadziewanie mnie męczy ;-) do tego deska serów, winogron i mandarynki i wszyscy są zadowoleni, a je się nie przemęczam.
Ostatnia edycja:
hmm... przekaski...
a szynka nadziewana serkiem chrzanowym. kupujesz szynke babuni - ona takie wielki ma plastry. serek smietankowy. chrzan tarty. serek z chrzanem do ostrosci jaka preferujesz pozniej posmarowac pkaster zawinac i włala:-)
lubie taka salatke: makaron, szynka konserwowa, ogorki konserwowe lub kiszone - zalezy co pod reka, papryka czerona, cebulka. ugotowac makaron, reszte pokroic w kostki ( ja robie jak mi wyjdzie, z lenistwa czystego:-)) wyszstko wymerdac. robie dwa sosy:1 z oleju soku z cytryny wody soli i pieprzu, 2 czosnkowy- smietana majonez czosnek sol pieprz i włala
kolejne proste i szybkie to; mieso mielone ( wieprzowa lopatka), pieczarki, cebula, majeranek, olej, sol, pieprz, bulka tarta, jajko. mam takie magiczne urzadzenie ze tam sie wszytko wrzuca i to ladnie mi kroi - typowy robot kuchenny. z tej nasy robie kuleczki, obtaczam w bulce tartej, ukladam na blaszce i jak goscie przychodza to piekarnik na pol godzinki i sa gotowe. a sosy do tego sa dobre np hainza no i włala
wszystko jest takie jednomiskowe i szybkie, jak mi sie jeszcze cos przypomni to napisze
a szynka nadziewana serkiem chrzanowym. kupujesz szynke babuni - ona takie wielki ma plastry. serek smietankowy. chrzan tarty. serek z chrzanem do ostrosci jaka preferujesz pozniej posmarowac pkaster zawinac i włala:-)
lubie taka salatke: makaron, szynka konserwowa, ogorki konserwowe lub kiszone - zalezy co pod reka, papryka czerona, cebulka. ugotowac makaron, reszte pokroic w kostki ( ja robie jak mi wyjdzie, z lenistwa czystego:-)) wyszstko wymerdac. robie dwa sosy:1 z oleju soku z cytryny wody soli i pieprzu, 2 czosnkowy- smietana majonez czosnek sol pieprz i włala
kolejne proste i szybkie to; mieso mielone ( wieprzowa lopatka), pieczarki, cebula, majeranek, olej, sol, pieprz, bulka tarta, jajko. mam takie magiczne urzadzenie ze tam sie wszytko wrzuca i to ladnie mi kroi - typowy robot kuchenny. z tej nasy robie kuleczki, obtaczam w bulce tartej, ukladam na blaszce i jak goscie przychodza to piekarnik na pol godzinki i sa gotowe. a sosy do tego sa dobre np hainza no i włala
wszystko jest takie jednomiskowe i szybkie, jak mi sie jeszcze cos przypomni to napisze
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
- Dołączył(a)
- 17 Styczeń 2008
- Postów
- 3 037
ja tez zakupilam dzisiaj szpinak, taki prawdziwy nie mrozony
i mam w planach na jutro ta zapiekanke
ale zastanawiam sie czy nei zrobic wersji spaghetti ze szpinakiem w sosiku smietanka, czosnek, jajko i posypac serkiem
bedzie troche szybciej
i mam w planach na jutro ta zapiekanke
ale zastanawiam sie czy nei zrobic wersji spaghetti ze szpinakiem w sosiku smietanka, czosnek, jajko i posypac serkiem
bedzie troche szybciej
reklama
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 129
- Wyświetleń
- 15 tys
- Odpowiedzi
- 329
- Wyświetleń
- 56 tys
Podziel się: