reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
a ja zrobilam wczoraj na kolacje pyszne gofry i tak sie najedlismy ze myslalam ze sie... :tak: i z tego rozpedu ze mikser byl brudny zrobilam ciasto migdalowe - proste, takie dla glupich;-) i pyszne wyszlo, juz je dzis przed sniadaniem jadlam:-)
Justa nie poznaje Cie :-D:-D
Taki talent skrywalas tyle czasu czy nas w konia robilas, ze niby nie potrafisz a teraz ciaza Cie odmienila ?;-);-);-);-)

I wrzuc przepis na ciasto - moze tez sprobuje zrobic :tak:
 
hihi, tzn to ciasto nie jest migdalowe tylko ma migdaly na gorze...a to biszkopt chyba jest z migdalami, dobra podaje przepis:
(acha to sie nazywa ciasto filizankowe czyli miarka jest filizanka od kawy taka normalna kolo 200ml )
skladniki:
4 jajka
2 i 1/2 filizanki cukru
4 filizanki maki
1 opakowanie proszku do pieczenia (uwaga w polsce sa jakies wieksze opakowania, tutaj jest to 15g)
2 filizanki hmm...w slowniku pisze ze to bedzie maslanka po polsku, takie kwasne ale nie kefir, w pojemiku jak duzy joghurt taki 500ml - no maslanka
na gore:
200-300 g migdalkow w platkach
1 filizanka cukru
400ml smietana slodka
wszystkie skladniki wrzucamy do duzej miski i miksujemy na mase (wyjdzie taka rzadka - lekko lejaca sie). wlewamy mase na wysmarowana margaryna blache - ta od piekarnika z wyzszym kantem, mozna tez na blaszcze od ciasta piec ale w tej najwiekszej... i na gore na ta mase posypujemy migdaly a na nie cukier. czas pieczenia okolo 30 minut na 170 stopni z termoobieg. po upieczeniu na gorace ciasto wylewamy na gore smietane, czekamy do ostygniecia i smacznego!!
 
he he to na zdrowie dla Kostki!!! :tak:

Kwiatuszu pomocy!!!-albo wy dziewczynki , które już piekłyście ciacho
Pytanie może glupie ale co tam....powiedz mi moja droga czy można sobie poradzić z utarciem tego oleju z cukrem bez miksera?:confused:bo ja ni mam na stanie- jeszcze się nie dorobiłam:zawstydzona/y:
Zabieram się do tego ciasta , już któryś raz i dziś strasznie chce go zrobic:-D
 
reklama
Kwiatuszu pomocy!!!-albo wy dziewczynki , które już piekłyście ciacho
Pytanie może glupie ale co tam....powiedz mi moja droga czy można sobie poradzić z utarciem tego oleju z cukrem bez miksera?:confused:bo ja ni mam na stanie- jeszcze się nie dorobiłam:zawstydzona/y:
Zabieram się do tego ciasta , już któryś raz i dziś strasznie chce go zrobic:-D

według mnie bez miksera raczej nie ubije się tak jak trzeba tego oleju z cukrem i jajek, no chyba że takim czymś ewentualnie:



images


ale może któraś dziewczyna, z tych co piekły robiła to bez miksera... nie wiem, niech się wypowie jak coś
 
Do góry