kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
- Dołączył(a)
- 17 Styczeń 2008
- Postów
- 3 037
Kwiatuszku, nie znam przepisu na farsz z soczewicy. Ja generalnie n nie znam przepisow, sama tworze metoda prob i bledow.
Farsz mozna zrobic na przyklad tak: soczewice zalac woda lub rosolem (bedzie lepiej smakowac), dodac majeranek i czosnek (to jak amen w paciezu haha) oraz suszone chile (chodzi o to, zeby bylo ono w postaci drobnych kawalkow, nie proszku) i gotowac do momentu az soczewica zmieknie. Plynu nie moze byc za duzo, wszak w trakcie gotowania powinien calkiem wyparowac. Mozna dodac pokrojona w drobna kostke papryke i pomidory. Gdy soczewica bedzie miekka trzeba ja rozgniesc na papke (na przyklad przy pomocy wyciskarki do ziemniakow) i gotowe
dzięki za info, na bank zrobię te pierogi tylko musi mój mąż mieć wolne, żeby młodą bawić, bo lepienie pierogów przy Hani mija się z celem, więc w jakiś weekend zapewne