reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

hehe a myslalam ze to tylko ja jestem taka perwersyjna... ostatnio tez zjadlam sobie ze smakiem kielbaske biala z polski i maczalam ja sobie w nutelli a zagryzalam chlebkiem z rodzynkami, bardzo dobre bylo

O Boże!!!!!!!!! Przeczytałam twoje menu mężowi. Zwątpił. :-D:-D:-D


Justa, jak dla mnie wygrywasz konkurencję na najbardziej obrzydliwe danie ciążowe upublicznione na forum :-):-):-):-):-)
 
reklama
O Boże!!!!!!!!! Przeczytałam twoje menu mężowi. Zwątpił. :-D:-D:-D
Justa, jak dla mnie wygrywasz konkurencję na najbardziej obrzydliwe danie ciążowe upublicznione na forum :-):-):-):-):-)
hehe :-D no co ty... nie jest az tak zle, teraz jak sobie to czytam to rzeczywiscie dziwnie to brzmi haha ale dobre bylo, szkoda ze juz bialej kielbaski nie mam wiecej...:-D:-) u nas takiej nie ma...
 
a ja dzisiaj kupiłam foremki do pieczenia babeczek pierwszy krok mam za sobą teraz szukam przepisu na owe babeczki :-D no i nie ukrywam że któraś z was mi w tym pomoże :-) czekam z niecierpliwością :tak:
 
a ja dzisiaj kupiłam foremki do pieczenia babeczek pierwszy krok mam za sobą teraz szukam przepisu na owe babeczki :-D no i nie ukrywam że któraś z was mi w tym pomoże :-) czekam z niecierpliwością :tak:

Składniki:
1 1/2 szkl. mąki
1 niepełna szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody

100 g. czekolady
1 szkl. mleka
2 jajka
1/2 szkl. oleju

Suche składniki wsypać do miski i wymieszać.
Czekoladę pokruszyć , dodać 1/4 szklanki mleka i rozpuścić . Dodać olej, resztę mleka i jajka.
Wymieszać mokre składniki z suchymi . Można dodać do masy pokruszoną czekoladę (co zrobiłam :-) ).
Przygotowane ciasto wlać do foremek muffinkowych i piec ok. 25 minut w temperaturze 190oC .

jak wystygna w ruch idzie bita smietana w sprayu i wisienki takie ze słoika kompotowego:-):-):-):-):-)

miałam jeszcze jeden przepis
zaraz poszukam
 
dziewczyny zazdroszcze wam ze tak lubicie gotowac i piec i wogole... ja gotuje tylko nieskomplikowane rzeczy i nigdy nie pieke zadnych ciast...jedyne co recznie zrobie i upieke to gofry...pieczenie ciast to dla mnie czarna magia, nawet przepisow nie czytam bo od razu sie mecze - podobnie zreszta z gotowaniem...
bylismy dzis u chinczyka na jedzeniu i az mi zle od przezarcia...na koniec zjadlam lody i polalam je miodem a moj maz znowu marudzil ze to ochydztwo, bez przesady...:eek::sorry:
 
Dagsila dziękuję za przepis następnym razem na pewno z niego skorzystam bo wczoraj zabrali mi internet i nie mogłam nic zrobić więc otworzyłam książkę kucharską i wzięłam pierwszy lepszy przepis no i to był mój błąd bo babeczki wyszły hmmm jakby to powiedzieć zjadliwe bez rewelacji :confused2: ale kolejna sobota należy do twojego przepisu:tak::tak::tak:
 
Mamusia, to tutaj masz inny przepis. zaznaczam, ze ja pieke i gotuje ¨na oko¨, bo nie wierze w proporcjonowanie, wiec i przepis jest taki ¨na oko¨.

;)

baza na ciasto:
3 jajka,
3 szklanki maki
3 (a jakze) lyzki masla
2 szklanki (choc moze byc i 3 hahaha) cukru
1lyzeczka proszku do pieczenia

to wszystko mieszamy razem i dolewamy wody lub mleka, co by nie wyszlo za rzadkie lub za geste - znaczy tak na oko.

Taka baze mozna mieszac z czym sie chce - z kawalkami czekolady, z kakao, z wiorkami kokosowymi, z rodzynkami, z orzechami....
Ja mam dwa ulubione dodatki:
jeden to starta na drobno marchewka
drugi, to skorka cytrynowa. Jesli dodaje skorke cytrynowa, to tez dodaje odrobine soku z cytryny do ciasta. reszte wycisnietej cytryny mieszam z cukrem (na oko hahah) i jak juz babeczki sa upieczone i jeszcze wciaz gorace polewam je takim ¨syropkiem¨ i zostawiem na chwile w wylaczonym piekarniku. Pycha! Dla mnie im mniej cukru, tym lepiej, ale wszystko zalezy od twoich upodoban smakowych.
 
Składniki:
1 1/2 szkl. mąki
1 niepełna szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody

100 g. czekolady
1 szkl. mleka
2 jajka
1/2 szkl. oleju

Suche składniki wsypać do miski i wymieszać.
Czekoladę pokruszyć , dodać 1/4 szklanki mleka i rozpuścić . Dodać olej, resztę mleka i jajka.
Wymieszać mokre składniki z suchymi . Można dodać do masy pokruszoną czekoladę (co zrobiłam :-) ).
Przygotowane ciasto wlać do foremek muffinkowych i piec ok. 25 minut w temperaturze 190oC .

przepraszam ale ja w pieczeniu muszę mieć czarno na białym :zawstydzona/y::zawstydzona/y: do rozpuszczonej czekolady dodać tamte składniki tzn.olej,resztę mleka i jajka ??? W piątek będą pieczone te twoje muffinki :tak::tak:
 
reklama
zielona twoje również ależ mnie czeka piątek :-D:-Da wszystko przez to ,ze przez przypadek wyrzuciłam moją formę na muffinki a w czwartek czekają mnie zakupy już na święta więc i formę muszę nową kupić :tak::tak:

a od następnego wtorku trza się brać za gotowanie a obiecywałam sobie ,że bigos zrobie tym razem co najmniej 2tyg.przed i zamrożę ,żeby później nie robić wszystkiego na raz. Choć w tym roku pierogi kupuję gotowe , robione w restauracji ja mam je tylko ugotować.:tak::tak::tak:
 
Do góry