reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
U mnie racuchy to robota S -tak jak naleśniki:-p:-p i rosołek -jest w tym mistrzem i nie wchodzę w jego mistrzowskie zdolności:-)

A po wczorajszych zakupach "dla mnie" S zjadł masło orzechowe (to słodko słone) i zagryzł kiełbasa polską:baffled::baffled::baffled::baffled: mdłości już dawno nie mam ale myślałam że coś oddam:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: i tak się zastanawiam gdzie te słodkości dla mnie skoro połowy już nie ma:confused2::confused2::confused2::confused2:

no ja wczoraj po śledzie dla K. bieglam, bo moje duze meskie dziecko miało zachcianke. bral filet na kromke chleba, przygniatal plastrem cebuli i jadl z anielska mina....

opowieści z cyklu nasza ciąza....;-)

Mnie w środę małżonek postanowił rozpieścić wypasionymi kanapkami, takimi ze wszystkim, od wędliny po jajeczko. Dłubał przy tym niesamowicie długo, cały odcinek Dr House'a przegapił i troszkę się przez to zdenerwował. W końcu przyniósł całą górę tych cudowności i oświadczył "Nie jesteś godna,abym ci tak wspaniałą kolację szykował, ale ponieważ jesteś chwilową posiadaczką MOJEJ córeczki, to niech ci będzie" Dostał w łeb poduszką, potem buzi w ramach podziękowania i już głupio nie gadał :-D

A ja już sama nie wiem:confused2:

Dziś zjadłam
płatki na mleku,
pomarańczę,
puszkę fasolki szparagowej,
puszkę kukurydzy,
2 linijki czekolady,
trochę chipsów
jak S wróci zjem pewnie jeszcze trochę ryżu z sosem i jabłko i to będzie koniec...

Nic konkretnego jak tak patrzę:confused2:

dziś około 6-7 przybędzie mój zestaw obiadowy na dziś;
BigMac , frytki, ciastko, shake waniliowy do popicia :cool2::cool2::cool2::cool2:
what a surprise Aga :-D:-D:-D;-);-)

Jakbys napisala, ze jesz cos takiego to bym nie uwierzyla ;-) -

Obiad bogaty w kwas foliowy, dla kobiet w ciąży

Pierwsze danie

: Krem z brokułów

Składniki: Duży brokuł, 3 szklanki wywaru warzywnego, żółtko, pół szklanki mleka, łyżka pestek dyni, sól.
Przygotowanie: Umyty brokuł podziel na różyczki i włóż do zagotowanego wywaru warzywnego. Gotuj do miękkości i wraz z wywarem zmiksuj na gładką masę. Mleko roztrzep z żółtkiem, wymieszaj z kilkoma łyżkami kremu

, a następnie połącz z resztą zupy. Posól odrobinę, a przed podaniem posyp uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.

Drugie danie: Sałatka z awokado
Składniki: awokado, papryka, gotowana pierś indyka

, łodyga selera naciowego, pół melona, łyżka płatków migdałowych, 3 łyżki oliwy, łyżka soku z cytryny, łyżka miodu, sól i pieprz.

Przygotowanie: Awokado obierz, przekrój i usuń pestkę. Pokrój na plasterki. Podobnie postąp z melonem i papryką. Mięso pokrój w kostkę, seler na cienkie plasterki. Z miodu, soku z cytryny, oliwy i przypraw przygotuj sos

. Polej nim składniki i wymieszaj, a całośc posyp płatkami migdałowymi.

Deser: Pieczone banany (dla dwóch osób)
Składniki: 2 banany, 50 g serka ricotta, 20 g cukru waniliowego, limonka, woda.
Przygotowanie: Umyj dokładnie banany i odetnij ich końcówki. Skórkę natnij wzdłuż, ale nie zdzieraj jej! Piecz w temperaturze 200 stopni przez kwadrans. W międzyczasie, z limonki otrzyj skórkę i ugotuj w niewielkiej ilości wody z cukrem. Wymieszaj z serkiem i resztą cukru waniliowego, tak aby powstała jednolita masa. Wypełnij nią upieczone banany (żeby zwiększyć dziurki w bananie, poszerz nacięcie, które zrobiłaś przed pieczeniem). Podawaj gorące.

katik jak tylko wpadniesz do mnie i to przygotujesz to chętnie skosztuje tych specjałów :cool2::cool2: a tak serio krem z brokułów uwielbiam tak samo jak zupę krem z kalafiora :tak:

Elma w tamtym tygodniu pałaszowałam owoce morza , tez nie mogłam się doczekać i zamiast do rissoto ( uwielbiam z owocami morza) 2 opakowania zjadłam jak małą przekąskę :-D:-D ale co dziwne małże nie bardzo mi podchodziły ale krewetki czy ośmiorniczki ----pycha :tak::tak::tak:

jedzenie przyjechało :-):-)

reklama
hehe a myslalam ze to tylko ja jestem taka perwersyjna... ostatnio tez zjadlam sobie ze smakiem kielbaske biala z polski i maczalam ja sobie w nutelli a zagryzalam chlebkiem z rodzynkami, bardzo dobre bylo

Do góry