reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Moje ostatnie odkrycie grzechu warte:
Lody KORAL Koktajlowe o smaku- WANILII, AJERKONIAKU, KUKUŁKI I KRÓWKI:-):-):-):-):-):-):-):-)

POLECAM.....Palce lizać...dobrze w biodra wchodzą:cool2:

reklama
Od dziś zakazuję sobie wchodzenia na ten wątek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przeczytałam i zachciało mi sie -budyniu czekoladowego:eek::eek::eek::eek:
bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
nie znoszę budyniu czekoladowego:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Robicie pranie mózgu

Od dziś zakazuję sobie wchodzenia na ten wątek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przeczytałam i zachciało mi sie -budyniu czekoladowego:eek::eek::eek::eek:
bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
nie znoszę budyniu czekoladowego:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Robicie pranie mózgu

Tyle budyniów i kisilów(jak sie to odmienia kiśli ,kisielów, kiśla ---HELP!!) co w tej ciąży to ja przez całe życie nie zjadłam :tak::tak:

ale teraz chce mi się żurku ---niedobra Waniliowa :cool2:

a ja to bym coś dobrego dzisiaj zrobiła, wiec chodzcie do mnie, a Wam nagotuje co która chce <psssyt zbieram plusy u mikołaja za dobre uczynki>.

żurek moze byc z biała kiełbaska?? bo taka mam w domu:-)

do budyniu nawrzucam kilka kostek tej pysznej czekolady < ta z okienkiem z folii, co taaaaakie orzechy widac>

zamówienie na inne przysmaki przyjmuje pod nr tel 600........ lub gg

a tak w ogole to bym takiego tortu z bita smietana i czeresniami, na czekoladowym biszkopcie zajadła z pół blaszki....

heheh tylko tragarza potrzebuje zeby mi zakupy do domu przytargał

:tak::-D:-)

Tyle budyniów i kisilów(jak sie to odmienia kiśli ,kisielów, kiśla ---HELP!!) co w tej ciąży to ja przez całe życie nie zjadłam :tak::tak:

ale teraz chce mi się żurku ---niedobra Waniliowa :cool2:

tych kisieli lub kisielów (obie formy poprawne) tak samo tych budyni lub budyniów...
No żurek to chyba trzeba by Ci w paczce podesłać... Nie da się tam u Was gdzieś zakwasu kupić? W jakimś dla nich egzotycznym sklepie ;-) Możemy w proszku podesłać, ale to nie to samo :sorry:

Mnie naszło na gęś!!! W pierwszy dzień świąt będzie gęś... Nigdy nie piekłam, ale co tam... najwyżej obejdziemy się smakiem jak nie wyjdzie ;-)

dlaczego ostatniego? jak Ci sie skonczyly, to ja chetnie podesle kilka:tak::laugh2:
o dzieki bardzo moja mila, dobrze ze jade do Polski za tydzien to znowu zrobie zapas, to moje najulubiensze slodycze:tak:

Ale ja mam straszną jazdę na słodycze normalnie każde wyjście do sklepu to walka ze sobą żeby tylko jakichś słodkości nie kupić.:sorry:
mam to samo, a wczesniej nie jadalam zbyt czesto slodyczy (no poza michalkami ktorych musze sobie zawsze zalowac....)

Ja Cie... uwieeeelbiam michalki, ale tylko te z Hanki... Rodzinka zawsze przyjezdza wyposazona... wie jak mnie "kupic" :-)
do mnie bez kilograma michalkow nie ma nikt wstepu z Polski...jesli nas ktos odwiedza to musi przywiezc michalki i kielbache krakowska

tych kisieli lub kisielów (obie formy poprawne) tak samo tych budyni lub budyniów...
No żurek to chyba trzeba by Ci w paczce podesłać... Nie da się tam u Was gdzieś zakwasu kupić? W jakimś dla nich egzotycznym sklepie ;-) Możemy w proszku podesłać, ale to nie to samo :sorry:

Mnie naszło na gęś!!! W pierwszy dzień świąt będzie gęś... Nigdy nie piekłam, ale co tam... najwyżej obejdziemy się smakiem jak nie wyjdzie ;-)

polskie sklepy a i Tesco są dobrze zaopatrzone w polskie rzeczy ale żurku mi się nie chciało dopóki droga Dagsila o nim nie napisała o tak nie ludzkiej porze :cool2:

Czekam na relacje co z gęsią :-D:-D

CIACHO MARCHEWKOWE:

• 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1 i 2/3 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 2 szklanki startej marchewki (na tarce o dużych oczkach)
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżeczki kakao
Wykonanie:
Cukier utrzeć z olejem,
dodawać po jednym jajku,
następnie stopniowo mąkę,
cynamon i resztę
na samym końcu marchew
piec około 40 minut w 190 stopniach

s m a c z n e g o !!!!