reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Aga - prosty przepisz tylko musisz sie wybrac do biedronki bo tam jest dobry ser do tego
A więc kupujesz dwa opakowania biedronkowych biszkoptów ringo ( one sa dobre bo twarde ) ser zielona łąka taki w wiaderku tam maja czekoladowy albo waniliowy , cukier puder , odrobina masła , galaretka i jakieś owoce
Ser trzeba troszkę przemiksowac z masłem ( jakieś 2-3 łyżki i pudrem też na oko łyżka dwie ) wykładasz tortownice biszkoptami umoczonymi w mleku , na to ten ser , na to znowu biszkopty .. Potem owoce co kto lubi i na to zalewamy tężejącą galaretką . Serniczek pyszny wychodzi , prosty strasznie.

CIACHO MARCHEWKOWE:

• 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1 i 2/3 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 2 szklanki startej marchewki (na tarce o dużych oczkach)
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżeczki kakao
Wykonanie:
Cukier utrzeć z olejem,
dodawać po jednym jajku,
następnie stopniowo mąkę,
cynamon i resztę
na samym końcu marchew
piec około 40 minut w 190 stopniach

s m a c z n e g o !!!!

"wygląda" pysznie:tak::-D:-D

Aga - prosty przepisz tylko musisz sie wybrac do biedronki bo tam jest dobry ser do tego
A więc kupujesz dwa opakowania biedronkowych biszkoptów ringo ( one sa dobre bo twarde ) ser zielona łąka taki w wiaderku tam maja czekoladowy albo waniliowy , cukier puder , odrobina masła , galaretka i jakieś owoce
Ser trzeba troszkę przemiksowac z masłem ( jakieś 2-3 łyżki i pudrem też na oko łyżka dwie ) wykładasz tortownice biszkoptami umoczonymi w mleku , na to ten ser , na to znowu biszkopty .. Potem owoce co kto lubi i na to zalewamy tężejącą galaretką . Serniczek pyszny wychodzi , prosty strasznie.

Jesteście bezkonkurencyjne:tak::tak::tak::tak::tak:
Dziękować,dziękować:-D:-D:-D

Aniam co do biedronki będzie problem :-D:-D ale mam Tesco i kilka innych sklepów więc z serem nie będzie problemu.

kwiatuszek to jest na małą "blachę" tzw.keksówkę ???

Jesteście bezkonkurencyjne:tak::tak::tak::tak::tak:
Dziękować,dziękować:-D:-D:-D

Aniam co do biedronki będzie problem :-D:-D ale mam Tesco i kilka innych sklepów więc z serem nie będzie problemu.

kwiatuszek to jest na małą "blachę" tzw.keksówkę ???

w przepisie było napisane, że w blaszce o wymiarach 24 x 30 ja robiłam na dużej, ale niezbyt wysokie urosło, więc myślę, że w keksówce też możne być, bo jak będę robiła drugi raz w dużej to zrobię z dwóch porcji

Teoretycznie wiedziałam, że lepiej nie zaglądać na ten wątek, ale zaglądnęłam i w efekcie chcę: ciasto marchewkowe zagryźć sernikiem Anim a na dobicie zjadłabym bigosu :-D:szok::-D

Cudowne w ciąży jest to, że można mieć najdziwniejsze zachcianki, jeść ile dusza zapragnie i móc wszystko zrzucić na ciążę. Korzystajmy, bo potem przyjdzie nam już tylko liczyć kalorie.
Już boję się świąt:-)

reklama
Do góry