reklama
Aga - prosty przepisz tylko musisz sie wybrac do biedronki bo tam jest dobry ser do tego
A więc kupujesz dwa opakowania biedronkowych biszkoptów ringo ( one sa dobre bo twarde ) ser zielona łąka taki w wiaderku tam maja czekoladowy albo waniliowy , cukier puder , odrobina masła , galaretka i jakieś owoce
Ser trzeba troszkę przemiksowac z masłem ( jakieś 2-3 łyżki i pudrem też na oko łyżka dwie ) wykładasz tortownice biszkoptami umoczonymi w mleku , na to ten ser , na to znowu biszkopty .. Potem owoce co kto lubi i na to zalewamy tężejącą galaretką . Serniczek pyszny wychodzi , prosty strasznie.
A więc kupujesz dwa opakowania biedronkowych biszkoptów ringo ( one sa dobre bo twarde ) ser zielona łąka taki w wiaderku tam maja czekoladowy albo waniliowy , cukier puder , odrobina masła , galaretka i jakieś owoce
Ser trzeba troszkę przemiksowac z masłem ( jakieś 2-3 łyżki i pudrem też na oko łyżka dwie ) wykładasz tortownice biszkoptami umoczonymi w mleku , na to ten ser , na to znowu biszkopty .. Potem owoce co kto lubi i na to zalewamy tężejącą galaretką . Serniczek pyszny wychodzi , prosty strasznie.
CIACHO MARCHEWKOWE:
Wykonanie:
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka cukru
- 1 i 2/3 szklanki mąki
- 3 jajka
- 2 szklanki startej marchewki (na tarce o dużych oczkach)
- 1,5 łyżeczki sody
- 1,5 łyżeczki cynamonu
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 łyżeczki kakao
Cukier utrzeć z olejem,
dodawać po jednym jajku,
następnie stopniowo mąkę,
cynamon i resztę
na samym końcu marchew
piec około 40 minut w 190 stopniach
s m a c z n e g o !!!!
"wygląda" pysznie
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
dajcie znać Dziewczyny jak wypróbujecie
aga002
Fanka BB :)
Aga - prosty przepisz tylko musisz sie wybrac do biedronki bo tam jest dobry ser do tego
Jesteście bezkonkurencyjne
Dziękować,dziękować
Aniam co do biedronki będzie problem ale mam Tesco i kilka innych sklepów więc z serem nie będzie problemu.
kwiatuszek to jest na małą "blachę" tzw.keksówkę ???
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
Jesteście bezkonkurencyjne
Dziękować,dziękować
Aniam co do biedronki będzie problem ale mam Tesco i kilka innych sklepów więc z serem nie będzie problemu.
kwiatuszek to jest na małą "blachę" tzw.keksówkę ???
w przepisie było napisane, że w blaszce o wymiarach 24 x 30 ja robiłam na dużej, ale niezbyt wysokie urosło, więc myślę, że w keksówce też możne być, bo jak będę robiła drugi raz w dużej to zrobię z dwóch porcji
reklama
ja ciasto marchewkowe smaruje jeszcze masa serowa:-)
pysznosci
Moja koleżanka ostatnio robiła i smarowała jakimś kremem co jogurtem smakował bardzo pasowało do tego ciasta