Mam przepis na mega szybki i smaczny obiad!
Filety ze skórą z miruny opłukuję gorącą wodą (nie rozmrażam! nigdy nie rozmrażam ryb), wycieram wodę ręcznikiem papierowym i układam na folii aluminiowej. Tak przygotowane posypuję przyprawą do ryb kamis i układam na nich pokrojone w paski suszone pomidory (używam takich w zalewie, ze słoika). Folię zawijam aby nic nie wyciekło i wkładam rybki do nagrzanego piekarnika.Wystarczy kilka minut i gotowe. Podawać można z kaszką kuskus i surówkami wg upodobań. Niebo w gębie!
M. się najeść nie mógł, młoda też. nawet Maciuś się na kawałek załapał
Filety ze skórą z miruny opłukuję gorącą wodą (nie rozmrażam! nigdy nie rozmrażam ryb), wycieram wodę ręcznikiem papierowym i układam na folii aluminiowej. Tak przygotowane posypuję przyprawą do ryb kamis i układam na nich pokrojone w paski suszone pomidory (używam takich w zalewie, ze słoika). Folię zawijam aby nic nie wyciekło i wkładam rybki do nagrzanego piekarnika.Wystarczy kilka minut i gotowe. Podawać można z kaszką kuskus i surówkami wg upodobań. Niebo w gębie!
M. się najeść nie mógł, młoda też. nawet Maciuś się na kawałek załapał