U
Usunięty użytkownik 110964
Gość
Będzie trzeba wypróbować, wyglądają smakowicie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aniam a ja polecam smażone w ziarnach słonecznika. Kroisz polędwiczki na 1,5cm plastry i rozbijasz na niecały centymetr. Przyprawiasz tak jak lubisz ja ostatnio przyprawiałam wegetą natur.
Obtaczasz w rozkłóconym jajku (jajko też można trochę przyprawić) i obtaczsz w ziarnach słonecznika (trzeba dość mocno przyciskać aby słonecznik się 'wbił' w mięso.
Można też obtaczać w dyni albo w sezamie,ale my najlepiej lubimy w słoneczniku.
Świetnie smakują nawet zimne.
Planuję jeszcze takie zrobić:
Polędwiczki wieprzowe z serem brie - przepis, danie, potrawa, przepisy kulinarne, przepisy.pl
elvie w sobotę narobiłaś mi takiej ochoty na bułeczki, że dzisiaj zrobiłyśmy z Manią drożdżówki z serem a drugą partię z dżemem brzoskwiniowym, z serem już pojadłam wyszły rewelacyjne
DROŻDŻÓWKI Z SEREM
ciasto:
500-550 g mąki
40 g drożdży
2/3 szkl. mleka
80g cukru
70g margaryny
1/2 łyżeczki soli
kilka kropli aromatu np. cytrynowego
masa serowa:
250g sera
30g masła
1 żóltko
100 g cukru
1 łyżka proszku budyniowego (waniliowy lub śmietankowy
1-2 białka do sklejania i smarowania wierzchu
Z 4 łyżek mąki, łyżeczki cukru i mleka(ciepłego) przygotować zaczyn, odstawić pod przykryciem na 20-30 min. Po tym czasie dodać do tego reszte mąki, ubite z cukrem i solą jajka, wymieszać, dodać na koniec roztopioną, ostudzoną margarynę.Zagnieśc ciasto-ja wyrabiałam 15 min. Zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na ok godzinę, po tym czasie ponownie zagnieść.