reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Nie lubie budyniu, ale mnie naszlo. Ze tutaj nie wiedza co to jest, zrobilam domowy :-D

1/2l. mleka
2 zoltka
2 lyzki skrobii kukurydzianej
kawa rozpuszczalna
esencja waniliowa
cukier albo slodzik

odlac 1/4 szkl. mleka i wymieszac w niej skrobie, kawe, esencje i slodzik czy cukier

pozostale mleko rozbeltac z zoltkami i zagotowac. Do gotujacego sie wlac mleko ze skrobia, kawa itd.
pogotowac przez chwile i gotowe :-D
 
reklama
Aniam, najprosciej obtoczyc poledwiczke w grubo zmielonym pieprzu i w soli, podsmazyc na masle - doslownie przez chwile. Osobno robisz jakis sos, na przyklad prawdziwki i cebula pokrojone w plasterki podsmazasz na masle, doprawiasz do smaku sola pieprzem czochem i czym tam ci sie podoba. Dolewasz troche wody lub bulionu. Gotujesz i zageszczasz smietana.
Przed podaniem poledwiczke kroisz w plasterki, polewasz sosem i gotowe.
 
Aniam poledwiczki pokroic i podsmazyc, cebule w polplasterki podsmazyc, zalac woda dodac sol, pieprz w w ziarenkach, 3 ziarnka ziela angielskiego, 3 liscie laurowe. Pogotowac jakies 40 minut. Dodac odcedzona czerwona fasole z puszki i pokrojonego ananasa. Gotowac az mieso bedzie miekkie. Dodac koncentrat, ile kto lubi, lyzeczke cukru, jak za malo geste zaciagnac lyzka wody rozbeltana z maka. I tyle... generalnie samo sie robi :)
 
Aniam, kiedys tez zrobilam takie poledwiczki, ale zamiast brandy dalam wino czerwone, wyszlo pyszne :tak:

Polędwiczki w śliwkowym sosie - Przepis

no i jedyna uwaga do tego przepisu jest taka, ze jak juz pokroisz mieso dobrze jest je ucisnac reka - w zadnym razie NIE walic mlotkiem czy innym talatajstwem.


A, no i ja nie dodaje koperku, bo sliwka z koperkiem moim zdaniem jest bleee
 
Ja poledwiczke uwielbiam na wszelakie sposoby. I glownie po odsmazeniu oklepanych plasterkow duszę albo w suszonych grzybkach z dodatkiem cebuli, albo ze sliwkami i cebula z dodatkiem wina. Zabielam czasem smietana, a czasem tylko zageszczam. Lisc laurowy,czosnek, ziele , sol i pieprz podstwawa. Czyli prawie identyko jak dziewczyny :-)
 
Aniam, najprosciej obtoczyc poledwiczke w grubo zmielonym pieprzu i w soli, podsmazyc na masle - doslownie przez chwile. Osobno robisz jakis sos, na przyklad prawdziwki i cebula pokrojone w plasterki podsmazasz na masle, doprawiasz do smaku sola pieprzem czochem i czym tam ci sie podoba. Dolewasz troche wody lub bulionu. Gotujesz i zageszczasz smietana.
Przed podaniem poledwiczke kroisz w plasterki, polewasz sosem i gotowe.
tylko skąd tu te prawdziwki wytrzasnąć :-D

Aniam poledwiczki pokroic i podsmazyc, cebule w polplasterki podsmazyc, zalac woda dodac sol, pieprz w w ziarenkach, 3 ziarnka ziela angielskiego, 3 liscie laurowe. Pogotowac jakies 40 minut. Dodac odcedzona czerwona fasole z puszki i pokrojonego ananasa. Gotowac az mieso bedzie miekkie. Dodac koncentrat, ile kto lubi, lyzeczke cukru, jak za malo geste zaciagnac lyzka wody rozbeltana z maka. I tyle... generalnie samo sie robi :)

dzięks :-D

Jutro coś wyczaruję
 
Aniam a ja polecam smażone w ziarnach słonecznika. Kroisz polędwiczki na 1,5cm plastry i rozbijasz na niecały centymetr. Przyprawiasz tak jak lubisz ja ostatnio przyprawiałam wegetą natur.

Obtaczasz w rozkłóconym jajku (jajko też można trochę przyprawić) i obtaczsz w ziarnach słonecznika (trzeba dość mocno przyciskać aby słonecznik się 'wbił' w mięso.
Można też obtaczać w dyni albo w sezamie,ale my najlepiej lubimy w słoneczniku.

Świetnie smakują nawet zimne.

Planuję jeszcze takie zrobić:
Polędwiczki wieprzowe z serem brie - przepis, danie, potrawa, przepisy kulinarne, przepisy.pl
 
reklama
Aniam a ja polecam smażone w ziarnach słonecznika. Kroisz polędwiczki na 1,5cm plastry i rozbijasz na niecały centymetr. Przyprawiasz tak jak lubisz ja ostatnio przyprawiałam wegetą natur.

Obtaczasz w rozkłóconym jajku (jajko też można trochę przyprawić) i obtaczsz w ziarnach słonecznika (trzeba dość mocno przyciskać aby słonecznik się 'wbił' w mięso.
Można też obtaczać w dyni albo w sezamie,ale my najlepiej lubimy w słoneczniku.

Świetnie smakują nawet zimne.

Planuję jeszcze takie zrobić:
Polędwiczki wieprzowe z serem brie - przepis, danie, potrawa, przepisy kulinarne, przepisy.pl

zaraz ślinotoku dostanę ale słonecznika niet a jutro święto . :-D
także zostanę przy pieczarkach i cebulce bo to mam w domu :-D
 
Do góry