reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Uprościliśmy dziś przepis na łosia z internetu .
wyszło proste cudo które bardzo dzieciakom smakowało więc wam napiszę .

Kupujemy filet z łosia taki bez ości . wagowo jak komu dla famili pasuje ale większy nie wejdzie w jeden płat coasta i trzeba wtedy dwa .
smażymy szpinak z czosnkiem ( mrożony ten mielony ) pod koniec dodajemy ser plesniowy jakikolwiek . jak się rozpuści zostawiamy do ostudzenia .
łosia sypiemy przyprawą do ryby czy co kto lubi , czosnek ja dodałam jeszcze .
Smarujemy płat ciasta francuskiego ( kupiłam w biedronie ) szpinakiem kładziemy na to ten filet , na filet też szpinak . zawijamy ciastem sklejamy na bokach .
ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i sypiemy płatki migdałów .
25 min w piekarniku w 200 stopniach . robota żadna a żarełko pyszne
 
reklama
Aniam brzmi pysznie, tylko czy łosiow wystrczy 25min w piekarniku? :-D (na początku myślałam,że rzeczywiście mąż ci łosia upolował ;))))) Jak ostatnio łososia zapiekałam to prawie godzinę z warzywami w żaroodpornym siedział. No chyba,że takie cienkie plasterki bo ja dzwonki zapiekałam.
Ale zaraz wyciągam łosia z zamrażalki, ciacho francuskie i szpinak mam więc może jeszcze na kolację będzie. Dzięki za inspirację.

A ja mam też kilka przepisów dla Was fajnych, teraz wrzucę dwa linki do pysznych placuszków. Maja je uwielbia, zwłaszcza te z cukinii z sosem czosnkowym.
Domowe wypieki: OWSIANE PLACKI Z MARCHEWKĄ
Domowe wypieki: PLACUSZKI Z CUKINII

Robiłam też ostatnio pyszną leguminę z kaszą manną, zapiekaną w piekarniku, jak znajdę przepis to też wrzucę.
 
elvie w sobotę narobiłaś mi takiej ochoty na bułeczki, że dzisiaj zrobiłyśmy z Manią drożdżówki z serem a drugą partię z dżemem brzoskwiniowym, z serem już pojadłam wyszły rewelacyjne:tak:
 
reklama
Do góry