aniez
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 7 Marzec 2007
- Postów
- 4 903
Kittek, proszę bardzo:
Dagsilowa z tuńczykiem:
Tuńczyk
Cebula czerwona
Puszka kukurydzy
Ogórki kiszone
Ogórki konserwowe
Szczypiorek
Jaja na twardo
Majonez+jog. nat.+musztarda sarepska
Pokroić, wymieszać i do lodówki, bo lubi leżakowanie ;-)
Sałatka z serem z niebieską pleśnią (bardzo prosta):
Makaron rurki
Szczypior (dużo)
Papryka czerwona
Sos: majonez, jogurt, ser z niebieską pleśnią
Sól, biały pieprz
I jeszcze sałatka z paluszkami krabowymi:
Paluszki rozmrozić i pokroić, skropić sytryną
Pokroić na nieniutkie plasterki seler naciowy (pęczek)
Posiekać kapustę pekińską
Posiekać jaja na twardo (5 sztuk)
Posiekać koperek
Sos: majonez+ jogurt naturalny+ łyżeczka musztardy sarepskiej+ zmiażdżony czosnek (2-3 ząbki)
Sól
Sos do mięsa lub wędliny (używam go też do jajek):
Majonez
Jogurt naturalny
Musztarda (ale nie za dużo)
Zetrzeć ogórki kiszone
Zetrzeć ogórki świeże
Natka
Szczypiorek
Sól
:-)
Dagsilowa z tuńczykiem:
Tuńczyk
Cebula czerwona
Puszka kukurydzy
Ogórki kiszone
Ogórki konserwowe
Szczypiorek
Jaja na twardo
Majonez+jog. nat.+musztarda sarepska
Pokroić, wymieszać i do lodówki, bo lubi leżakowanie ;-)
Sałatka z serem z niebieską pleśnią (bardzo prosta):
Makaron rurki
Szczypior (dużo)
Papryka czerwona
Sos: majonez, jogurt, ser z niebieską pleśnią
Sól, biały pieprz
I jeszcze sałatka z paluszkami krabowymi:
Paluszki rozmrozić i pokroić, skropić sytryną
Pokroić na nieniutkie plasterki seler naciowy (pęczek)
Posiekać kapustę pekińską
Posiekać jaja na twardo (5 sztuk)
Posiekać koperek
Sos: majonez+ jogurt naturalny+ łyżeczka musztardy sarepskiej+ zmiażdżony czosnek (2-3 ząbki)
Sól
Sos do mięsa lub wędliny (używam go też do jajek):
Majonez
Jogurt naturalny
Musztarda (ale nie za dużo)
Zetrzeć ogórki kiszone
Zetrzeć ogórki świeże
Natka
Szczypiorek
Sól
:-)