reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Buhahahaha... Elvie, bo przyjade... nie kus :-)

Kaczke chce robic... zazwyczaj robie z majerankiem i jablkami (taka tradycyjna), ale moze ktos mnie zainspiruje?
 
Zielona, mam coś dla Ciebie - sprawdzony przepis na pierniki:-)

Na majówkach 2012 jedna laska wrzuciła, podobno listopadówki 2009 od 2 lat wszystkie z niego korzystają:-D

Cytuję:
quote_icon.png
Napisał dziunka24
Składniki:
1kg mąki pszennej
1 szkl miodu
1 szkl cukru
1 kostka masła
2 całe jajka i 3 żółtka
1/2 szkl cukru - do jajek
2 łyżeczki sody
1/2 szkl kwasnej smietany
1 torebka przyprawy do piernika
2 łyżki kakao

Miod z cukrem zagotowac. Ostudzic. Dodac maslo,smietane,sode, przyprawe,make, kakao oraz ubite na parze jajka z zoltkami i cukrem. Wyrobic ciasto, rozwalkowac, wykrawac foremkami. Upiec w temp 160-180 stopni. Piec 12-15 min.

Maka musi byc dobra (odradzam ta z biedronki), miod kupuje najzwyklejszy sztuczny plynny ( za chyba 3 zł), zamiast masla margaryne kasie, a smietane mialam tym razem mackowy 18%. Pierniki wyszly pycha. Potem tylko ozdobic jak kto lubi (my w tym roku wyprobowalysmy pisaki lukrowe oetkera, potem częsc piernikow lukrem i wiorkami kokosowymi lub kolorowymi, a czesc zostawilysmy bez ozdob).
Smacznego!
 
Laski, co serwujecie na Wigilię?

U nas:
1. Filet z sandacza jakoś zrobiony, bo karpia nie lubimy.
2. Barszcz czerwony.
3. Uszka i pierogi do barszczu: Kruche pierogi do barszczu - sprawdzony przepis
4. Krokiety z pieczarkami i kapustą - ja uwielbiam!!
5. Bigos.
6. Śledzie.
7. Sałatka jarzynowa.
8. Galareta - w takich małych foremkach-babeczkach zrobię.
9. Kompot z suszu.
10. Ciasta - makowiec, szarlotka, sernik. Zastanawiam się, czy nie kupić, bo czasowo nie wyrobię, a ciasta jemy mało i tu piekarnik do dupy mam.
11. Pierniczki - zrobimy z Lenką:tak:
12. Tort dla M. bo ma urodziny 26.12. - też sama zrobię.

Zawrotnych ilości tego robić nie będę, bo nie przejemy, ale wszystkiego po trochę zrobię.
 
reklama
Do góry