reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
kittek - dałam tylko mozarellę taką kulkę z woreczka;-) i pomidory - mozarellę i pomidory pokroiłam w kostkę, następnie zalałam sosem i zapiekłam. Przyprawy były w sosie, ser żółty także.


gosiek - ciesze się, że smakowało. Mogłaś foty zrobic i się pochwalic;-)
 
Ostatnia edycja:
wlasnie wcinam tarte Elviova. super wyszla:) robilam w zwyklej tortownicy bo brak u mnie specjalistycznej blachy. nie wiem jaka wyszlaby z tejze blachy, ale z tortownicy wyszla mniam:)
 
Fajnie, że Wam tarta smakuje.
Mam już w głowie pomysł na inne danie. Jak wypróbuję i będzie smaczne to wrzucę przepis;-)

aga - na tej specjalnej blaszce wychodzi bardziej krucha. Jak robisz na normalnej to trzeba sosu mniej dawać. Tak mnie dziś ciocia uczyła;-)
 
Jakies 5 lat temu mialam totalnego fiola na tarty, szly hurtowo poki sie nie przejadly.

Tak mysle, i mysle, i moze na jutrzejszy wieczor upichce???
Do tego winko... to moze i na jakies cwiczenia na S sie zalapie :-D :-D :-D
 
Zrobilam tarty sztuk 2, jedna warzywna, druga w wersji dla mojego miesozercy, z szynka i pomidorkami. Wyszla przpyszna.
Teraz dopijamy sie winem.....................................
 
reklama
Kici- pytałas o przepis na pizzę na cieńkim spodzie :-) w końcu siadłam na puppie, dorwałam zeszyt i oto i on:

300 gram mąki (+/- 3 szklanki)
0,5 szklanki ciepłej wody
2 łyżki mleka
20 gram drożdży
sól
2 łyżki oliwy (lub oleju)
cukier

drożdże rozgniatam widelcem dodaję do nich pół łyżeczki cukru (na oko), mąkę i 2 łyżki ciepłego mleka (lub wody), odstawiam na około 5 minut, żeby 'ruszyły', dodaję ten zaczyn do mąki+ sól+ ciepła woda, energicznie wyrobić ciasto, na koniec formuję kulkę, smaruję oliwą, oprószam mąką i pod ścierkę do wyrośnięcia (w międzyczasie kroję co tam na tej pizzy ma być i przygotowuję sobie sos). Jak podwoi objętość (mien więcej oczywiście) przegnieść ciasto i rozwałkować.
Ciasto na blachę (ja robię na papierze, jak nie to blachę wysmarować oliwą), obłożyć dodatkami (najpierw sos, ale co kto lubi) i do rozgrzanego pieca na 220- około 20- 30 minut.
 
Do góry