hmm... właściwie to identyczny przepis jak ja mam na grube ciasto... tyle, że w moim nie ma mleka... no i właśnie w piekarniku to mi wyrasta na maxa z reguły, ale zauważyłam, że czasami właśnie nie wyrasta i zostaje cienkie... i szczerze nie wiem od czego to zależy :-)
reklama
aniez
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 7 Marzec 2007
- Postów
- 4 903
Kici- daj mniej drożdży i po sprawie :-) mi nigdy nie wyrasta dużo w piekarniku (wyrasta wcześniej) i je na dość cienko wałkuję, może nie, jak na pierogi, ale tylko trochę 'grubiej'... i to jest proporcja na dużą blachę (taką na całą szerokość piekarnika... Na grube też mam przepis, ale to jest mega buła, bardzo smaczna, ale MEGA
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
a ja chciałam podziękować Elwirze za te terty- dziś się zmobilizowałąm i zakupiłąm blaszki . Dziś upichicłam tarte z jabłkami i malinkami, jutro będzie z pomidorkiem, brokułami i cukiniąmniami...ta na słodko wyszła bommmba
Aniez- z Twpjego przepisu na pizze też skorzystam.
Aniez- z Twpjego przepisu na pizze też skorzystam.
Cieszę się, że tarty tak popularne i Wam smakują:-)
Nam dziś na szkoleniu podali grillowaną pierś z kurczaka polaną sosem z kurek (kurki w całości) i do tego warzywka na parze (brokuł, kalafior, zielona fasolka szparagowa, małe marchewki) i purre ziemniaczane. Osobiście zamiast ziemniaków podałabym makaron, ale jak mi piękne, pachnące i gotowe pod nos postawili to grzechem byłoby wybrzydzać;-)
Dla Wrocławianek: takie żarełko we "Francuskim Piesku" na Włodkowica. Zawsze tam w czasie szkoleń jemy, bo to knajpa przy Filii Oriflame. Zawsze jest pysznie, więc polecam
Nam dziś na szkoleniu podali grillowaną pierś z kurczaka polaną sosem z kurek (kurki w całości) i do tego warzywka na parze (brokuł, kalafior, zielona fasolka szparagowa, małe marchewki) i purre ziemniaczane. Osobiście zamiast ziemniaków podałabym makaron, ale jak mi piękne, pachnące i gotowe pod nos postawili to grzechem byłoby wybrzydzać;-)
Dla Wrocławianek: takie żarełko we "Francuskim Piesku" na Włodkowica. Zawsze tam w czasie szkoleń jemy, bo to knajpa przy Filii Oriflame. Zawsze jest pysznie, więc polecam
Katik
...jestem mamą...
- Dołączył(a)
- 26 Lipiec 2009
- Postów
- 3 994
Cieszę się, że tarty tak popularne i Wam smakują:-)
Nam dziś na szkoleniu podali grillowaną pierś z kurczaka polaną sosem z kurek (kurki w całości) i do tego warzywka na parze (brokuł, kalafior, zielona fasolka szparagowa, małe marchewki) i purre ziemniaczane. Osobiście zamiast ziemniaków podałabym makaron, ale jak mi piękne, pachnące i gotowe pod nos postawili to grzechem byłoby wybrzydzać;-)
Dla Wrocławianek: takie żarełko we "Francuskim Piesku" na Włodkowica. Zawsze tam w czasie szkoleń jemy, bo to knajpa przy Filii Oriflame. Zawsze jest pysznie, więc polecam
dzizas, uwielbiam eskalopki cielece z sosem z kurek... moglabym zabic za to ;-)
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
ja uwielbiam grzyby - no poza pieczarkami, ktore jem z braku laku
reklama
Dla fanek grzybów:
Makaron z sosem kurkowym
Cebulę zeszklić na maśle, dodać bardzo drobno pokrojony czosnek, do tego oczyszczone, umyte i pokrojone kurki. Dusić razem aż wyparuje woda.
Posolić, popieprzyć, dodać trochę maggi.
Wlać śmietankę do zup i sosów Łaciate, ilość wg uznania (w zależności od tego jak gęsty sos preferujecie).
Zagotować.
Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i gotowe:-)
Podawać z makaronem i jasnym sosem sojowym lub sokiem z cytryny (u nas dziś była właśnie cytrynka).
Wygląda tak:
Smakuje bosko!
A że zrobiłam gigantyczną ilość i mi zostało to jutro będzie to samo, ale najpierw podsmażę pierś z kurczaka, później dodam sos z kurek, dodam śmietankę i obiad gotowy;-)
Makaron z sosem kurkowym
Cebulę zeszklić na maśle, dodać bardzo drobno pokrojony czosnek, do tego oczyszczone, umyte i pokrojone kurki. Dusić razem aż wyparuje woda.
Posolić, popieprzyć, dodać trochę maggi.
Wlać śmietankę do zup i sosów Łaciate, ilość wg uznania (w zależności od tego jak gęsty sos preferujecie).
Zagotować.
Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i gotowe:-)
Podawać z makaronem i jasnym sosem sojowym lub sokiem z cytryny (u nas dziś była właśnie cytrynka).
Wygląda tak:
Smakuje bosko!
A że zrobiłam gigantyczną ilość i mi zostało to jutro będzie to samo, ale najpierw podsmażę pierś z kurczaka, później dodam sos z kurek, dodam śmietankę i obiad gotowy;-)
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 129
- Wyświetleń
- 15 tys
- Odpowiedzi
- 329
- Wyświetleń
- 56 tys
Podziel się: