Dziewczyny jak byłyśmy na targu z Martą to odkryłyśmy czubrycę zieloną. Powiem wam,że zakochałam się w tym zapachu i stosuję ją do wielu dań. Właśnie wyjęłam zapiekankę serową z makaronem, kurczakiem i brokułami i dosypałam tej przyprawy. Pachnie booooooooooooooooooooooosko!
reklama
Nata trochę ci mogę przesłać gołębiem jeśli masz ochotę.
Powiem wam,że pierwszy raz mi takie cudo wyszło, choć zapiekanek robiłam pięctysięcystodziewięćset to ta jest nieziemsko dobra. Ale czego tam w niej nie ma, inwencja twórcza zadziałała, hehe. Czosnku i gorgonzoli do niej nie dawałam,a teraz dałam i jest mniami.
Powiem wam,że pierwszy raz mi takie cudo wyszło, choć zapiekanek robiłam pięctysięcystodziewięćset to ta jest nieziemsko dobra. Ale czego tam w niej nie ma, inwencja twórcza zadziałała, hehe. Czosnku i gorgonzoli do niej nie dawałam,a teraz dałam i jest mniami.
Katik
...jestem mamą...
Kittek, widze ze nie tylko mnie dzis inwencja tworcza poniosla. Wlasnie pieke klopsa mielonego faszerowanego jajkiem. Miala to byc wersja ostateczna, ale podczas robienia naszlo mnie jeszcze na pieczarki z cebulka i na to potarlam zolty ser. Pol godziny i bede probowac co z tego wyszlo...
aniez
Fanka BB :)
Ha! Katiczku! Dzięki!!! Jutro na obiad będzie klops ja robię wersję bez jaja w środku, za to do mięsa daję dużo koperku i natki+ szalotka, no i bułka namoczona w mleko oczywiście, zaś na wierzch wędzony boczek taka wersja 'light' hehehe! Tym razem może jeszcze pieczarki do tego dodam, bo brzmi pasuje, jak ta lala
Cukinia z boczkiem
2 Cukinie niezbyt duze
Ok 0,5 kg boczku wedzonego
Cebula
Papryka czerwona
pol puszki kukurydzy
Szklanka smietany homo
Podsmazyc boczek pokrojony w kostke, dodac cukinie tez w kostke, cebulę. przyprawic, ja dalam delikat czerwony, sol, pieprz, czubryce. Ta naturalna przyprawa super wyglada wsrod tych kolorow. Podsmazyc chwilę. Po ok 5minutach dodac papryke na koncu szklanke smietany i poddusic az Cukinia zmieknie
Smakuje super
2 Cukinie niezbyt duze
Ok 0,5 kg boczku wedzonego
Cebula
Papryka czerwona
pol puszki kukurydzy
Szklanka smietany homo
Podsmazyc boczek pokrojony w kostke, dodac cukinie tez w kostke, cebulę. przyprawic, ja dalam delikat czerwony, sol, pieprz, czubryce. Ta naturalna przyprawa super wyglada wsrod tych kolorow. Podsmazyc chwilę. Po ok 5minutach dodac papryke na koncu szklanke smietany i poddusic az Cukinia zmieknie
Smakuje super
reklama