reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Polewa

1 jajko
3 łyżki cukru
3 łyżki kakao
pół kostki margaryny

Margarynę rozpuścić.
Ubić jajo z cukrem, dodać ciepłą rozpuszczoną margarynę, ciągle mieszając mikserem, następnie dodać kakao, miksować.

Przepis notabene mam od teściowej, ale gwarantuję Wam, że zawsze polewa się uda, jest puszysta, idealna.

dziewczyny nie jestem pewna ale u nas chyba w ktoryms sklepie widzialam barwniki spozywcze,,,jutro z rana przejde sie do miasta i sprawdze to:tak:

ale szalejecie! ja myslam o jakis 2 salatkach( wtym jedna oczywiscie jarzynowa), do tego moze jakies jajka, wedlinka no i tort no moze jeszcze jakies jedno ciasto i to wszytsko. U nas poza Laurka zadnego dziecka nie bedzie:( jedyna w rodzinie

A ja robie podobne desery jak agnieszka ale bardziej ptasie mleczko: mleko skondenswoane dziele na 3 porcje, pierwsza ubiajam mikserem na sztywno(lepiej ajk jest zimne) do tego chlodna galaretka (wlawam mniej wody do ga;laretki niz na opakowaniu) i dalej miksuje i albo do tortownicy albo do pucharkow i do lodowki, nastepnie robie to samo a kolejna porcja i trzecia. Na koniec wylewam galaretke mozna dolozyc owoce-pychotka. Ale pewnie nie bede orginalan i wiele z was taki deser robi:D

u nas bedzie 15 osob...
ze slodkosci bedzie tort i ze 3 rodzaje ciasta w tym szarlotka z lodami. poza tym napewno jakies salatki, udka pieczone, zapiekanka z piersi kurczaka z brokulami, pieczen z karkowki, schabowe, dewolaj, ryby wedzone (tesc wedzi stad ten pomysl), przekaski w postaci jajek faszerowanych, losos, moje ulubione marynowane pieczarki, jakis sledzik, znajac moja mame cos tam jeszcze napewno wymysli.. poza Olka u nas beda jeszcze dzieci chrzestnego Olki-1,5 roczna Lenka i 5letni Bastian. Dzieci niewarte jak diabli wiec bedzie wesolo :)

reklama
Do góry