reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Na prośbe mamusi:-)

CIASTO Z NUTELLĄ I WIŚNIAMI:-)

- 1 paczka sucharów pszennych (niebieskie opakowanie)
- 1 słoik nutelli (400g)
- 2 paczuszki migdałów (płatki- ok 100g)
- 4 serki twarożkowe (ja kupuje z Plątnicy)
- 1 śmietana 36% (0,5l)
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 lub 4 zagęstniki (dr Oetkera) (2-zimą, 4- latem)
- 2 słoiki wiśni wydrążonych
- 3 galaretki wiśniowe (rozpuścic w 1l wody)

Suchary zmielic, wymieszac z nutellą. Następnie wyłożyc na blachę, mocno ubic i wygładzic łyżką. Śmietane ubic na gęsto. Cukier puder wymieszac z zagęstnikami, dodac do śmietany i ubijac do sztywnosci. Następnie dodac serki i mieszac na małych obrotach. Wyłożyc na suchary z nutellą, posypac migdałami, ułożyc odsączone wiśnie i zalac gęstniejącą galaretką. Włożyc do lodówki na conajmniej 12godz.

Smacznego:-)

i jak tu się odchudzać, jak co chwilę taaaaakie pyszności na forum?:-D
 
NIe pamietam kto, ale cos mi swta, ze Maonka, robi domowy twarog. Mam pytanie, czy moge do niego uzyc sklepowego mleka? I inne pytanie: u nas w domu zimno jak diabli, czy w niskiej temperaturze mleko sie zsiadzie, czy sobie odpuscic i poczekac do wiosny?
 
NIe pamietam kto, ale cos mi swta, ze Maonka, robi domowy twarog. Mam pytanie, czy moge do niego uzyc sklepowego mleka? I inne pytanie: u nas w domu zimno jak diabli, czy w niskiej temperaturze mleko sie zsiadzie, czy sobie odpuscic i poczekac do wiosny?

Zielona też nie pamiętam czy to JA podawałam ;-) Ale mam dostęp do swojskiego tłustego mleczka, więc może i ja. Ze sklepowego nie robiłam, więc nie wiem czy w ogóle się zsiądzie. Może być ciężko.
 
na na forum Kuronia wyczytalam, ze da sie zakwasic mleko sklepowe. Tyle, ze napisane jest, zeby w temp. pokojowej je trzymac, a u nas zimnica... Tluste mleko tez mam, ale jak juz na Dukana przejde, to bede musiala je odtluszczac :/
 
reklama
Do góry