reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Na prośbe mamusi:-)

CIASTO Z NUTELLĄ I WIŚNIAMI:-)

- 1 paczka sucharów pszennych (niebieskie opakowanie)
- 1 słoik nutelli (400g)
- 2 paczuszki migdałów (płatki- ok 100g)
- 4 serki twarożkowe (ja kupuje z Plątnicy)
- 1 śmietana 36% (0,5l)
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 lub 4 zagęstniki (dr Oetkera) (2-zimą, 4- latem)
- 2 słoiki wiśni wydrążonych
- 3 galaretki wiśniowe (rozpuścic w 1l wody)

Suchary zmielic, wymieszac z nutellą. Następnie wyłożyc na blachę, mocno ubic i wygładzic łyżką. Śmietane ubic na gęsto. Cukier puder wymieszac z zagęstnikami, dodac do śmietany i ubijac do sztywnosci. Następnie dodac serki i mieszac na małych obrotach. Wyłożyc na suchary z nutellą, posypac migdałami, ułożyc odsączone wiśnie i zalac gęstniejącą galaretką. Włożyc do lodówki na conajmniej 12godz.

Smacznego:-)

i jak tu się odchudzać, jak co chwilę taaaaakie pyszności na forum?:-D
 
NIe pamietam kto, ale cos mi swta, ze Maonka, robi domowy twarog. Mam pytanie, czy moge do niego uzyc sklepowego mleka? I inne pytanie: u nas w domu zimno jak diabli, czy w niskiej temperaturze mleko sie zsiadzie, czy sobie odpuscic i poczekac do wiosny?
 
NIe pamietam kto, ale cos mi swta, ze Maonka, robi domowy twarog. Mam pytanie, czy moge do niego uzyc sklepowego mleka? I inne pytanie: u nas w domu zimno jak diabli, czy w niskiej temperaturze mleko sie zsiadzie, czy sobie odpuscic i poczekac do wiosny?

Zielona też nie pamiętam czy to JA podawałam ;-) Ale mam dostęp do swojskiego tłustego mleczka, więc może i ja. Ze sklepowego nie robiłam, więc nie wiem czy w ogóle się zsiądzie. Może być ciężko.
 
na na forum Kuronia wyczytalam, ze da sie zakwasic mleko sklepowe. Tyle, ze napisane jest, zeby w temp. pokojowej je trzymac, a u nas zimnica... Tluste mleko tez mam, ale jak juz na Dukana przejde, to bede musiala je odtluszczac :/
 
reklama
Do góry