reklama
Na prośbe mamusi:-)
CIASTO Z NUTELLĄ I WIŚNIAMI:-)
- 1 paczka sucharów pszennych (niebieskie opakowanie)
- 1 słoik nutelli (400g)
- 2 paczuszki migdałów (płatki- ok 100g)
- 4 serki twarożkowe (ja kupuje z Plątnicy)
- 1 śmietana 36% (0,5l)
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 lub 4 zagęstniki (dr Oetkera) (2-zimą, 4- latem)
- 2 słoiki wiśni wydrążonych
- 3 galaretki wiśniowe (rozpuścic w 1l wody)
Suchary zmielic, wymieszac z nutellą. Następnie wyłożyc na blachę, mocno ubic i wygładzic łyżką. Śmietane ubic na gęsto. Cukier puder wymieszac z zagęstnikami, dodac do śmietany i ubijac do sztywnosci. Następnie dodac serki i mieszac na małych obrotach. Wyłożyc na suchary z nutellą, posypac migdałami, ułożyc odsączone wiśnie i zalac gęstniejącą galaretką. Włożyc do lodówki na conajmniej 12godz.
Smacznego:-)
i jak tu się odchudzać, jak co chwilę taaaaakie pyszności na forum?
i jak tu się odchudzać, jak co chwilę taaaaakie pyszności na forum?
to fakt....ja to ciasto mogłabym jesc na sniadanie, obiad i kolacje...hehe, zawsze robimy je w wigilie:-). teraz się najem, potem dukan i za rok znowu bede mogla jej zjesc...heheheh
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
NIe pamietam kto, ale cos mi swta, ze Maonka, robi domowy twarog. Mam pytanie, czy moge do niego uzyc sklepowego mleka? I inne pytanie: u nas w domu zimno jak diabli, czy w niskiej temperaturze mleko sie zsiadzie, czy sobie odpuscic i poczekac do wiosny?
NIe pamietam kto, ale cos mi swta, ze Maonka, robi domowy twarog. Mam pytanie, czy moge do niego uzyc sklepowego mleka? I inne pytanie: u nas w domu zimno jak diabli, czy w niskiej temperaturze mleko sie zsiadzie, czy sobie odpuscic i poczekac do wiosny?
Zielona też nie pamiętam czy to JA podawałam ;-) Ale mam dostęp do swojskiego tłustego mleczka, więc może i ja. Ze sklepowego nie robiłam, więc nie wiem czy w ogóle się zsiądzie. Może być ciężko.
potrzebuję przepisu na pierniczki, ale takiego, gdzie ilości są podane np w szklankach itp, bo nie mam wagi
I podbijam pytanie Salamandry o piekrniczki
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
na na forum Kuronia wyczytalam, ze da sie zakwasic mleko sklepowe. Tyle, ze napisane jest, zeby w temp. pokojowej je trzymac, a u nas zimnica... Tluste mleko tez mam, ale jak juz na Dukana przejde, to bede musiala je odtluszczac :/
reklama
Pierniczki - mojej ulubionej Liski:-)
White Plate: Pierniczki
i Lebkuchen, czyli ciągnące pierniczki:
White Plate: Lebkuchen czyli ciągnące pierniczki
Uwielbiam tą babkę i jej przepisy i opisy i zdjęcia. Mniam mniam. I wszystko od Niej mi wychodzi. I zjadłabym wszystko, co ona na blogu ma
White Plate: Pierniczki
i Lebkuchen, czyli ciągnące pierniczki:
White Plate: Lebkuchen czyli ciągnące pierniczki
Uwielbiam tą babkę i jej przepisy i opisy i zdjęcia. Mniam mniam. I wszystko od Niej mi wychodzi. I zjadłabym wszystko, co ona na blogu ma