Karkówka z kapustą kiszoną
około 1,5 do 2 kg karkówki pokroić w plastry przyprawić vegetą i krótko obsmażyć z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pokroić 4 cebulki podsmarzyć i wrzucić na karkówkę. Ok 300g pieczarek pokroić i surowe wrzucić na karkówkę. To wszystko przykryć cienką warstwą posiekanej kiszonej kapusty i polać sosem.
sos:
2,5 łyżki magi
2 łyżki octu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki cukru
3 łyżki wody
Piec pod przykryciem w 180'C ok 1,5 godziny
SMACZNEGO !
około 1,5 do 2 kg karkówki pokroić w plastry przyprawić vegetą i krótko obsmażyć z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pokroić 4 cebulki podsmarzyć i wrzucić na karkówkę. Ok 300g pieczarek pokroić i surowe wrzucić na karkówkę. To wszystko przykryć cienką warstwą posiekanej kiszonej kapusty i polać sosem.
sos:
2,5 łyżki magi
2 łyżki octu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki cukru
3 łyżki wody
Piec pod przykryciem w 180'C ok 1,5 godziny
SMACZNEGO !