reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Kamisia zabije... ślinianki mi na maksa pracują!!!!!!!

A ja dzisiaj zdobylam 2 króliki ubite... w dodatku swojskie i eko... i jakie wielkie :szok: jeden poszedł na porcje dla M. na zupki (kurde 16 porcji...a każda spokojnie na 2 dni...) a drugi na święta będzie... dobrze że teść ma w genach obrabianie ubitych zwierzaków bo mi to podzielił... ja tylko pakowałam...

reklama
dziewczyny potrzebuję przepis na smaczne, efektownie wyglądające ciasto, które nie wymaga za dużo filozofii i nakładu pracy. Ot i powiedziała co wiedziała:-D

a mnie tam fsiora wno co jem no... może poza obślizłymi ślimakami, żabami błeeee i pewnie coś z obślizłości się jeszcze znajdzie ale krewetki, kalmary... mniam :-D

Malibu
100g wiórków kokosowych
1,4 L spirytusu
1 puszka mleka słodzonego skondensowanego
1 puszka mleka niesłodzonego skondensowanego
Wiórki zalać spirytusem, namoczyć 2 dni. Następnie wiórki odcisnąć przez ścierkę (pieluszkę tetrową), otrzymamy sok ;-) Mleka z puszki dobrze zmiksować, dodać sok ;-) i zmiksować. Gotowe
Kawowa
2 puszki mleka niesłodzonego skondensowanego
1 szklanka cukru
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 szklanka spirytusu (ok. 200 ml)
W mleku rozpuścić cukier i kawę. Zagotować, ostudzić i mieszkając dodać szklankę spirytusu. Gotowe

Malibu
100g wiórków kokosowych
1,4 L spirytusu
1 puszka mleka słodzonego skondensowanego
1 puszka mleka niesłodzonego skondensowanego
Wiórki zalać spirytusem, namoczyć 2 dni. Następnie wiórki odcisnąć przez ścierkę (pieluszkę tetrową), otrzymamy sok ;-) Mleka z puszki dobrze zmiksować, dodać sok ;-) i zmiksować. Gotowe
Kawowa
2 puszki mleka niesłodzonego skondensowanego
1 szklanka cukru
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 szklanka spirytusu (ok. 200 ml)
W mleku rozpuścić cukier i kawę. Zagotować, ostudzić i mieszkając dodać szklankę spirytusu. Gotowe

Kawowoą kiedyś robilismy - pychota :)

niedawno o pierogach było, ja znalazłam w necie gdzieś ze sie drożdże daje, spróbowałam i wyszło rewelacyjnie!

1kg mąki,
3 dkg drożdży
4 łyżki oleju
gorąca ( nie letnia czy ciepła, gorąca, byle sie tylko dotknąć dało) woda

od razu mieszałam, bez zadnych zaczynów itp i ciacho wyszlo super, delikatne, mięciutkie, latwo się sklejało i żaden mi się nie rozwalił a to już świeto:-)

reklama
Ewcia, ale sie usmialam, ze to juz wyczyn :-)
Ja po latach prob i bledow mam taki patent na pierogi:

3 szklanki maki (tzn. u mnie sa to kubki, bo szklanek nie posiadam)
1 szklanka-kubek cieplej wody
3 lyzki oleju (niektorzy daja roztopione maslo, ale olej jest OK).

I to wszytsko. Wychodzi fajne 'klejne' ciasto, a po ugotowaniu jest miekkie, a jednoczesnie sprezyste :-) Mysle, ze sekret tkwi w dodaniu tluszczu zamiast jajka...

Do góry