reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Aga
ale bez maszyny pieczesz?

sprawdzialm kiolejny przepis na dynię i również polecam:

Zupa z dynii
Składniki:
- 500 g surowej dyni
- 2 ziemniaki
- mała cebula pokrojona w kostkę
- posiekany ząbek czosnku
- 1 litr rosołu lub wywaru z warzyw
- łyżeczka przyprawy curry
- sól
- pieprz
- cukier
- 4 łyżki oliwy
Sposób przyrządzania:
Na oliwie zeszklijcie cebulę i czosnek. Dodajcie dynię i ziemniaki pokrojone w kostkę. Lekko obsmażcie. Dodajcie curry, wymieszajcie. Po 5 minutach wlejcie wywar i gotujcie, aż dynia i ziemniaki będą miękkie. Całość zmiksujcie i przyprawcie.

Bez... tylko nie wyrabiam tego mikserem bo bym go zajechała a normalnie rękami... i super wychodzi. Daje mieszankę, wodę i drożdże mieszam wszystko razem (drożdże najpierw rozpuszczę w 1/2 szklanki wody). Odstawiam na tyle ile przepis każe a potem jeszcze raz zagniatam przez chwile i nadaję kształt formy (wałek lub placek robie) do formy trochę ugniatam tak aby doszło do brzegów formy i odstawiam do podwojenia objętości... to jedyny punkt gdzie nie trzymam się podanego czasu. A potem do piekarnika. Zreszta na tych mieszankach jest podany sposób postępowania przy pieczeniu w piekarniku...

Agnieszka spróbowałam w niedzielę zrobić te twoje bułeczki maślane, dałam do środka każdej po pół kostki czekolady. Rewelacyjny przepis.

Pomysł na "Niedrogi, smaczny i szybki obiad"
Porcja dla 4 osób:
-4udka z kurczaka
-2cebule
-4ziemniaki
-6pieczarek
-3marchewki
-przyprawy(do kurczaka, ocet jabłkowy, sól, czosnek, majeranek)

Kurczaka, umyć. Pokroić w cienkie plasterki ziemniaki, cebulę, marchewkę i pieczarki, dodać przyprawy, pół szklanki wody i 5łyżek octu jabłkowego. Całość dokładnie wymieszać z kurczakiem i zapakować do rękawa do pieczenia. Piec ok godzinę.

Pomysł może niewyszukany ale polecam, smaczny, zdrowy i niedrogi obiad! Wydałam 15zł i mam obiad dla siebie i męża na 2 dni:-)
a tak to wygląda:

Załączniki

• kurczę.jpg
    kurczę.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 36
Zielona-szatkujesz kapuste , szatkujesz marchewkę solisz i czekasz aż puści soki. My kisimy w takiej dużej misce i jak zaczyna pracować to robię dziury w tej kapuście ,żeby ten sok kapuściany miał ujście. Śmierdzi niesamowicie, ale jaka przyjemność z jedzenia później:)

Agnieszka spróbowałam w niedzielę zrobić te twoje bułeczki maślane, dałam do środka każdej po pół kostki czekolady. Rewelacyjny przepis.

to i ja zrobie jutro bułeczki, a co :) a ile wam wyszło z tego przepisu ??
no i pytanie najgłupsze z głupszych- mąka pszenna to taka zwykła najzwyklejsza np wroclawska??

reklama
Do góry