reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Fajny patent sprzedałam już mężowi bo on czesto jada . Robi też dżemy z cytrusów bo w tej maszynie do chleba się da . dodaje się tylko owoce i cukier żelujacy i samo się robi.

kwiatek- ja cytrusy jadłam już dawno ale Ola jakos od poczatku jest wszystko tolerująca łącznie z mcdonaldem i cola .


hehe, dokłądnie tak jak Antoś...jemu nawet sos czosnkowy nie szkodzi :)
 
reklama
Judysia - nonono!
Ja co prawda pomaranczy niecierpie, ale moze mojego leniwego Ł zaskocze wyfiletowanymi pomaranczkami? Hmmm....
 
Dziewczyny znalazłam przepis na obłędnie pyszne racuchy z dynii
właśnie wszamałam 3 sztuki
oto przepis i moje foto :)

Racuchy z dynii

  • [FONT=&quot]800 g dyni[/FONT]
  • [FONT=&quot]2 łyżki masła lub margaryny[/FONT]
  • [FONT=&quot]4 łyżki cukru pudru[/FONT]
  • [FONT=&quot]100 g tłuszczu[/FONT]
  • [FONT=&quot]1 szkl mąki[/FONT]
  • [FONT=&quot]2-3 łyżki śmietany[/FONT]
  • [FONT=&quot]3 jajka[/FONT]
  • [FONT=&quot]sól[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
· [FONT=&quot]Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki. Miąższ zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek[/FONT]
· [FONT=&quot]. Masło utrzeć z cukrem[/FONT]
· [FONT=&quot]i żółtkami, połączyć[/FONT]
· [FONT=&quot]ze śmietaną, dynią i ubitą pianą z białek przesypując przesianą mąką, posolić. Tłuszcz rozgrzać, nakładać łyżką niewielkie racuszki i smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor[/FONT]
· [FONT=&quot]. Usmażone racuszki układać na ogrzanych talerzykach. Osobno podać śmietanę i cukier.[/FONT]
100_7126.JPG
 
reklama
Do góry