reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Nie wiem jak Judysia filetuje, ale ja rozczlonkowanego owocka (pomarancz, mandatrynka, cytryna czy grejfrut) , a scislej ta blonke rozczinam wzdluz najcienszej czesci "czasteczki", nastepnie rozchylam ta blonke i miazsz sam wypada.

ale mi smaka narobilyscie na te pomarancze
uswiadomilam sobie ze od kwietnia nie jadlam zgodnie z zasada ze karmiace nie jedza cytusow
ale uswiadomilam sobie wlasnie ze moj syn ma juz pol roczku a w kuchni sa pomorancze dla Hani
i tym o to sposobem wlasnie pochlonelam dwa nad zlewozmywakiem bo sok ciekl mi po palcach a ja gryzlam tak mi sie ich chialo
to tyle o filetowaniu cytrusow :))))))))

Dżem z dyni zrobiony, smaku nie da się porównać do niczego. Pychota. Jest roboty dużo przy tym krojeniu, obieraniu pomarańczy. Ale co tam.

reklama
nagrałam to dzis specjalnie dla was YouTube - filetowanie

Fajny patent sprzedałam już mężowi bo on czesto jada . Robi też dżemy z cytrusów bo w tej maszynie do chleba się da . dodaje się tylko owoce i cukier żelujacy i samo się robi.

kwiatek- ja cytrusy jadłam już dawno ale Ola jakos od poczatku jest wszystko tolerująca łącznie z mcdonaldem i cola .

Do góry