reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

A ja sie dzis poobijalam w kuchni. Dla dzieci z wczoraj mialam kurczaczka z marcheweczka i ziemniaczkami. A my z B zjedlismy sobie na obiad salatke z kurczakiem i ananasem. Pewnie na kolacje sobie zamowimy cos z lokalnej garkuchni :-)

aga002 - kiedys nasz przyjaciel potracil zajaca i go do domu przyniosl, zrobil z niego potrawke, smakowala calkiem niezle, ale jak mi przyniosl i pokazal skore z tego biedaka, to juz wiecej nie moglam nic przelknac, jego coreczka ma za to sliczny kolnierzyk przy plaszczyku :sorry:

reklama
ja nic nie gotuje od srody juz...
hehe bo mama u mnie jest i to robi!!! wlasnie znowu sie kreci po kuchni i pewnie kolacje szykuje... ona wogole jest maniakiem kuchennym, a moja kuchnie to chyba zna lepiej niz ja:zawstydzona/y::laugh2:

ja nie umie piec ciast...zawsze mi jakis zakalec wychodzi....ale jesc ciacha lubie, mam taka jedna babke w pracy co ciagle piecze i do pracy przynosi, uwielbiam jej wyroby:tak: dzis jade na urodzinki to pewnie ciacha pojem hihihi:-)

nic mi nie podpowiedziałyście więc sama wymyśliłam leczo :-) cebulka, papryka, pomidorki troszkę włoszczyzny krojonej w paski, mortadela pokrojona w kostkę, sos pomidorowy sól, pieprz i zioła i tadam obiad gotowy a nawet już zjedzony

mamusia87 - hihi troche spozniony ale najprostszy przepis na obiad ( i kazdy sie zachwyca i mysli ze niewiadomo co zrobilam):
kupuje kawal karkowki bez kosci i jak najbardziej odtluszczony, posypuje blache z piekarnika duza iloscia soli (pol kilo soli musi byc), wrzucam na to kawal miecha i pieke tak dobre 2 godziny, bardzo dobre i soczyste miesko wychodzi i na dole ma cienka skorke z soli jak pokroje na plastry, do tego robie sos pieprzowy lekki od knorra, ziemniaczki i surowke, proste, nie ma przy tym duzo roboty i nie ma brudu w kuchni, a kazdy sobie wtedy mysli ze niewiadomo jaka skomplikowana pieczen zrobilam...:sorry:

nic mi nie podpowiedziałyście więc sama wymyśliłam leczo :-) cebulka, papryka, pomidorki troszkę włoszczyzny krojonej w paski, mortadela pokrojona w kostkę, sos pomidorowy sól, pieprz i zioła i tadam obiad gotowy a nawet już zjedzony

my uwielbiamy leczo , szczególnie odkąd mam robot kuchenny który , kroi mi wszystko ;-)leniwa jestem, wiem, co do lecza to zasypuje je ryżem bo jest wtedy bardziej pożywne :tak:

reklama
Leczo bardzo czesto robię latem jak sa pyszne pomidorki. daję jeszcze cukinię, podsmażam kiełbaskę i dodaję przyprawę do leczo knorra - nadaje fajny smaczek.

Straszną ochotę na bigos mam, ale zaraz święta, więc może jeszcze wytrzymam miesiąc, bo co chwila gotować nie będę.

Do góry