reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

A ja sie dzis poobijalam w kuchni. Dla dzieci z wczoraj mialam kurczaczka z marcheweczka i ziemniaczkami. A my z B zjedlismy sobie na obiad salatke z kurczakiem i ananasem. Pewnie na kolacje sobie zamowimy cos z lokalnej garkuchni :-)

aga002 - kiedys nasz przyjaciel potracil zajaca i go do domu przyniosl, zrobil z niego potrawke, smakowala calkiem niezle, ale jak mi przyniosl i pokazal skore z tego biedaka, to juz wiecej nie moglam nic przelknac, jego coreczka ma za to sliczny kolnierzyk przy plaszczyku :sorry:

reklama
ja nic nie gotuje od srody juz...
hehe bo mama u mnie jest i to robi!!! wlasnie znowu sie kreci po kuchni i pewnie kolacje szykuje... ona wogole jest maniakiem kuchennym, a moja kuchnie to chyba zna lepiej niz ja:zawstydzona/y::laugh2:

ja nie umie piec ciast...zawsze mi jakis zakalec wychodzi....ale jesc ciacha lubie, mam taka jedna babke w pracy co ciagle piecze i do pracy przynosi, uwielbiam jej wyroby:tak: dzis jade na urodzinki to pewnie ciacha pojem hihihi:-)

nic mi nie podpowiedziałyście więc sama wymyśliłam leczo :-) cebulka, papryka, pomidorki troszkę włoszczyzny krojonej w paski, mortadela pokrojona w kostkę, sos pomidorowy sól, pieprz i zioła i tadam obiad gotowy a nawet już zjedzony

mamusia87 - hihi troche spozniony ale najprostszy przepis na obiad ( i kazdy sie zachwyca i mysli ze niewiadomo co zrobilam):
kupuje kawal karkowki bez kosci i jak najbardziej odtluszczony, posypuje blache z piekarnika duza iloscia soli (pol kilo soli musi byc), wrzucam na to kawal miecha i pieke tak dobre 2 godziny, bardzo dobre i soczyste miesko wychodzi i na dole ma cienka skorke z soli jak pokroje na plastry, do tego robie sos pieprzowy lekki od knorra, ziemniaczki i surowke, proste, nie ma przy tym duzo roboty i nie ma brudu w kuchni, a kazdy sobie wtedy mysli ze niewiadomo jaka skomplikowana pieczen zrobilam...:sorry:

nic mi nie podpowiedziałyście więc sama wymyśliłam leczo :-) cebulka, papryka, pomidorki troszkę włoszczyzny krojonej w paski, mortadela pokrojona w kostkę, sos pomidorowy sól, pieprz i zioła i tadam obiad gotowy a nawet już zjedzony

my uwielbiamy leczo , szczególnie odkąd mam robot kuchenny który , kroi mi wszystko ;-)leniwa jestem, wiem, co do lecza to zasypuje je ryżem bo jest wtedy bardziej pożywne :tak:

reklama
Leczo bardzo czesto robię latem jak sa pyszne pomidorki. daję jeszcze cukinię, podsmażam kiełbaskę i dodaję przyprawę do leczo knorra - nadaje fajny smaczek.

Straszną ochotę na bigos mam, ale zaraz święta, więc może jeszcze wytrzymam miesiąc, bo co chwila gotować nie będę.

Do góry