reklama
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
no wzdecia i zgaga gwarantowana, ale mialam juz taka chcice ze hej :-)....
Elma
Małgosia
U nas dzisiaj była pasta bianca czyli makaron z masłem i parmezanem mniam. Obiad typowo dla leniwców, dzisiaj całe przedpołudnie przespałam i tylko to zdążyłam ugotować
aga002
Fanka BB :)
to ja dzisiaj cos szybkiego i malo zdrowego....
smazona kielbasa z cebula zmieszana z ketchupem.....
strasznie tluste ale jakie mniam mniam ...
nawet nie zdawałam sobie prawy ale jak przeczytałam co masz na dziś to nawet teraz mam a tak uwielbiałam kiełbasę z cebulą tylko zamiast ketchupu majonez a teraz .....to jedna z niewielu potraw którym do końca mowie żegnaj :-(
A tak żeby was rozbawić to w ciąży z Pati specjalnie przypalałam mleko bo uwielbiałam jego zapach i smak jak był przypalone a teraz na odwrót nie moge znieść zapachu gotowanego mleka i pijam tylko zimne
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Piers indyka w musztardzie.
Skladniki:
Piers indyka w dowolnej ilosci
pomarancz
2 mandarynki
pol jablka
niewielka czerwona papryka
musztarda sarepska, choc najlepsza jest francuska z calymi ziarnami gorczycy
odrobina masla
sol do smaku
odrobina ostrego chili
Naczynie zaroodporne smarujemy maslem.
Piers kroimy w ¨kotlety¨, a nastepnie smarujemy je musztarda. Nie przesadzac z musztarda, ale tez nie osczedzac. Kotlety ukladamy w naczyniu zaroodpornym, przekladajac je kawalkami owocow i papryki. Calosc posypujemy sola i chile. Zamykamy i pakujemy do piekarnika rozgrzanego do temperatury pow. 180º. Danie powinno byc gotowe po okolo 30 minutach. Nalezy podawac z ryzem dlugoziarnistym, najlepiej typu basmati
Skladniki:
Piers indyka w dowolnej ilosci
pomarancz
2 mandarynki
pol jablka
niewielka czerwona papryka
musztarda sarepska, choc najlepsza jest francuska z calymi ziarnami gorczycy
odrobina masla
sol do smaku
odrobina ostrego chili
Naczynie zaroodporne smarujemy maslem.
Piers kroimy w ¨kotlety¨, a nastepnie smarujemy je musztarda. Nie przesadzac z musztarda, ale tez nie osczedzac. Kotlety ukladamy w naczyniu zaroodpornym, przekladajac je kawalkami owocow i papryki. Calosc posypujemy sola i chile. Zamykamy i pakujemy do piekarnika rozgrzanego do temperatury pow. 180º. Danie powinno byc gotowe po okolo 30 minutach. Nalezy podawac z ryzem dlugoziarnistym, najlepiej typu basmati
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Aniolek, do tej kielbasy z cebula i ketchupem koniecznie dodaj ziola prowansalskie - pycha!
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
mowisz?? hmmmm ... bede musiala sprobowac ...Aniolek, do tej kielbasy z cebula i ketchupem koniecznie dodaj ziola prowansalskie - pycha!
aga002
Fanka BB :)
Pierwszy raz w życiu gotuje dzisiaj szynkę jak wyjdzie to obiad mam na jutro z głowy dodam sos i będziemy ucztować .
Szanowny odkąd postanowił ,że będziemy się dobrze odżywiać ( oczywiście my w domu on w pracy rolle i hamburgery ) znosi mi do domu różne wynalazki.Ostatni przyniósł.......dzika kaczkę( sztuk 2 ) z piórkami. Zamknęłam kolegę w pralni i to on musiał oskubać i wypatroszyć ale Shadow miał za to ucztę bo ja na sam zapach miałam mdłości a syn oraz Szanowny stwierdzili , że raczej nie będzie to naszym przysmakiem. Kolega myśliwy poczuł się lekko urażony jak mu powiedział ,że za dziczyznę dziękujemy :-)
Szanowny odkąd postanowił ,że będziemy się dobrze odżywiać ( oczywiście my w domu on w pracy rolle i hamburgery ) znosi mi do domu różne wynalazki.Ostatni przyniósł.......dzika kaczkę( sztuk 2 ) z piórkami. Zamknęłam kolegę w pralni i to on musiał oskubać i wypatroszyć ale Shadow miał za to ucztę bo ja na sam zapach miałam mdłości a syn oraz Szanowny stwierdzili , że raczej nie będzie to naszym przysmakiem. Kolega myśliwy poczuł się lekko urażony jak mu powiedział ,że za dziczyznę dziękujemy :-)
reklama
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Ja dopiero co zjadłam obiad- tak późno bo czekałam aż P z pracy wróci. Całe szczęście zdążył zanim wyjadłam gotujący się obiad z gara, i już zabieram się za ciasto
Dziś też miałam szynkę na obiad- ale nieco przetworzoną- zrobiłam z niej gulasz. Poddusiłam ja z marchewka i cebulka, i zrobiłam pyszny ciemny sosik- PYYYYCCHHAAA
Aga- heh...dobrze że sama nie musiałaś tego ptaszyska obskubywać...może byś jeszcze poduszkę z pierza zrobiła
Dziś też miałam szynkę na obiad- ale nieco przetworzoną- zrobiłam z niej gulasz. Poddusiłam ja z marchewka i cebulka, i zrobiłam pyszny ciemny sosik- PYYYYCCHHAAA
Aga- heh...dobrze że sama nie musiałaś tego ptaszyska obskubywać...może byś jeszcze poduszkę z pierza zrobiła
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 129
- Wyświetleń
- 15 tys
- Odpowiedzi
- 329
- Wyświetleń
- 56 tys
Podziel się: