reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

To u mnie odwrotnie, kiedyś nie znosiłam takich specjałów, a teraz Aniołek mi smaku narobiła. Ale mnie teraz generalnie wszystko smakuje
 
reklama
U nas dzisiaj była pasta bianca czyli makaron z masłem i parmezanem mniam. Obiad typowo dla leniwców, dzisiaj całe przedpołudnie przespałam i tylko to zdążyłam ugotować :sorry:
 
to ja dzisiaj cos szybkiego i malo zdrowego....
smazona kielbasa z cebula zmieszana z ketchupem.....
strasznie tluste ale jakie mniam mniam :p...


nawet nie zdawałam sobie prawy ale jak przeczytałam co masz na dziś to nawet teraz mam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a tak uwielbiałam kiełbasę z cebulą tylko zamiast ketchupu majonez :tak: a teraz .....to jedna z niewielu potraw którym do końca mowie żegnaj :-(

A tak żeby was rozbawić to w ciąży z Pati specjalnie przypalałam mleko bo uwielbiałam jego zapach i smak jak był przypalone :eek: a teraz na odwrót nie moge znieść zapachu gotowanego mleka i pijam tylko zimne
 
Ja wpalaszowalam dzis barszczyk ukrainski, a na dokladke 2 kawalki pizzy. Tak mnie wzdelo, ze chyba zaraz mi brzuch rozsadzi. A na kolacje mialy byc truskawki, taka ochote mam, a juz nie mam gdzie ich wepchnac :no:
 
Piers indyka w musztardzie.

Skladniki:
Piers indyka w dowolnej ilosci
pomarancz
2 mandarynki
pol jablka
niewielka czerwona papryka
musztarda sarepska, choc najlepsza jest francuska z calymi ziarnami gorczycy
odrobina masla
sol do smaku
odrobina ostrego chili

Naczynie zaroodporne smarujemy maslem.
Piers kroimy w ¨kotlety¨, a nastepnie smarujemy je musztarda. Nie przesadzac z musztarda, ale tez nie osczedzac. Kotlety ukladamy w naczyniu zaroodpornym, przekladajac je kawalkami owocow i papryki. Calosc posypujemy sola i chile. Zamykamy i pakujemy do piekarnika rozgrzanego do temperatury pow. 180º. Danie powinno byc gotowe po okolo 30 minutach. Nalezy podawac z ryzem dlugoziarnistym, najlepiej typu basmati :)
 
Pierwszy raz w życiu gotuje dzisiaj szynkę jak wyjdzie to obiad mam na jutro z głowy dodam sos i będziemy ucztować :-D.
Szanowny odkąd postanowił ,że będziemy się dobrze odżywiać ( oczywiście my w domu on w pracy rolle i hamburgery :cool:) znosi mi do domu różne wynalazki.Ostatni przyniósł.......dzika kaczkę( sztuk 2 :szok:) z piórkami. Zamknęłam kolegę w pralni i to on musiał oskubać i wypatroszyć ale Shadow miał za to ucztę :-D:-D bo ja na sam zapach miałam mdłości a syn oraz Szanowny stwierdzili , że raczej nie będzie to naszym przysmakiem.:laugh2: Kolega myśliwy poczuł się lekko urażony jak mu powiedział ,że za dziczyznę dziękujemy :tak::-)
 
reklama
Ja dopiero co zjadłam obiad- tak późno bo czekałam aż P z pracy wróci. Całe szczęście zdążył zanim wyjadłam gotujący się obiad z gara, i już zabieram się za ciasto

Dziś też miałam szynkę na obiad- ale nieco przetworzoną- zrobiłam z niej gulasz. Poddusiłam ja z marchewka i cebulka, i zrobiłam pyszny ciemny sosik- PYYYYCCHHAAA:-p

Aga- heh...dobrze że sama nie musiałaś tego ptaszyska obskubywać...może byś jeszcze poduszkę z pierza zrobiła
 
Do góry