reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Kwiatek mam prośbę i to ogromną... spytaj tej znajomej skąd miała zakwas albo jak go zrobiła... plis
ja mam go od znajomej a ona od innej znajomej :) he he ale spytam moze dojdziemy do źródła
zielona jestemw te klocki i nawet nei wiedzialam ze to sie tak robi ze z jednego chelbe bierze sie zakwas na nastepny i tak w kółko
tylko ze on moze lezec w lodówce góra 7 dni
wiec musze teraz raz w tygodniu piec chlebek bo inaczej przepadnie
szkoda Aga ze tak daleko mieszkasz bo ja bym Ci dala

reklama
no ja też szukałam na googlach... mam niby opis ale wole coś sprawdzonego :-p może sie wybiore po zakwas albo po trochę surowego ciasta do piekarni w mojej dzielnicy :-p

ale najpierw spróbuje zrobić to tak jak ten pan :-) właśnie wysłałam mężowi smska z prośba o mąkę żytnią i jakiś pojemnik :-p

Ostatnia edycja:
Aniez dzięki! Już dodałam stronkę do ulubionych :tak:
No i zrobiłam pierwszy krok...nastawiłam na zakwas wg przepisu ze stronki podanej przez Kwiatkową. Ehh najgorszy ten pierwszy raz do uzyskania zakwasu a potem to już jednak o wiele szybciej. Już sie doczekać nie mogę...

nawet nie wchodze na ten watek, bo na jedzenie to juz sie patrzyc nie moge, mama nas tak napasla tutaj w polsce ze szok, codziennie cos innego wymysla a co jedne to lepsze, obydwoje z mezem przytylismy, niunia tez - mleczko w polsce jej lepiej podchodzi niz w niemczech... jak wroce do domu to nie bede nic jesc i kropka.
przepis na gofry mam fajny ale w domu, a bede dopiero w poniedzialek.

reklama
Mamusia 4you:
300 g mąki wrocławskiej
1/2 l mleka
75 g cukru
szczypta soli
100 g masła
2 jajka
15 g proszku do pieczenia

Składniki dobrze zmiksować tak zeby otrzymać konsystencję ciasta naleśnikowego...

Przyznam że daaaaaaaaaaaaaaaaawo ich nie robiłam i nawet nie pamiętam jakie wyszły... masło "chyba" rozpuszczone ale za to głowy nie dam... chyba przyjdzie ci poczekać na przepis Justy...

Do góry