reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

a pro po jedzenia dzisiaj na obiadek u mnie w domku będzie Kurczak Nadziewany (wersja dietetyczna) czyste proteiny:

Składniki na 4 porcje:
4 pojedyńcze piersi
10dag mięsa mielonego (wołowego/indyczego/drobiowego)
0,5 jajka
1 łyżka otrąb
ćwiartka drobno posiekanej cebuli
0,5 łyżki sosu sojowego
0,5 łyżki oregano
0,5 łyżki serka granulowanego
0,5 łyżeczki przecieru pomidorowego
sól, pieprz, czosnek granulowany
musztarda dijon

Piersi rozciąć wzdłuż i cieńko rozbić. Posolić i popieprzyć. Z pozostałych skladników (oprócz musztardy) wyrobić mięso jak na mielone. Na końcu dodać przecier i wymieszać łyżką.

Rozbite filety posmarować musztardą i na to ułożyć małego kotleta mielonego i zawinąć w roladę. Zapiąć wykałaczkami i kłaść zamknięciem na rozgrzany teflon. Gdy zacznie skwierczeć przewrócić na drugą stronę. Podpiec ze wszystkich stron, następnie podlać trochę wodą i przykryć i smażyć ok.10-15min na średnim ogniu, albo wyłożyć na brytfankę i wsadzić do nagrzanego do 150st pieca i piec 10min.

reklama
też kiedyś jezdziłam sporo i jakoś konina do mnie nie przemawia
za to mamusia mi zamówiła cwiartke cielaka ze wsi i jestem z tego powodu bardzo hepi, zawsze to zdrowsze niż ten syf ze sklepów doprawiany mięsem szwedzkim...

kici nie dziwię się ze Cie krew zalałą, reszty nie bede komentować, bo i po co, panienka zniknela a problem wraz z nią:-) roślinki ponoć też żyją i jakoś nikt nie ma oporów żeby je jeść

dzięki ;-) no jak się ta pannica pojawi to po tym jak napisałaś, że i Ty będziesz mieć załatwioną ćwiartkę cielaczka to i Tobie powie, że ktoś może zjeść Twoje dziecie... ;-)

ja tego mięcha od tego Pana nie chcę widzieć... ale do brata na dobry obiad chętnie pojadę ;-) no chyba, że moja mama coś i dla siebie załatwi i np przyrządzi... czego oczy nie widzą... :-D

a pro po jedzenia dzisiaj na obiadek u mnie w domku będzie Kurczak Nadziewany (wersja dietetyczna) czyste proteiny:

Składniki na 4 porcje:
4 pojedyńcze piersi
10dag mięsa mielonego (wołowego/indyczego/drobiowego)
0,5 jajka
1 łyżka otrąb
ćwiartka drobno posiekanej cebuli
0,5 łyżki sosu sojowego
0,5 łyżki oregano
0,5 łyżki serka granulowanego
0,5 łyżeczki przecieru pomidorowego
sól, pieprz, czosnek granulowany
musztarda dijon

Piersi rozciąć wzdłuż i cieńko rozbić. Posolić i popieprzyć. Z pozostałych skladników (oprócz musztardy) wyrobić mięso jak na mielone. Na końcu dodać przecier i wymieszać łyżką.

Rozbite filety posmarować musztardą i na to ułożyć małego kotleta mielonego i zawinąć w roladę. Zapiąć wykałaczkami i kłaść zamknięciem na rozgrzany teflon. Gdy zacznie skwierczeć przewrócić na drugą stronę. Podpiec ze wszystkich stron, następnie podlać trochę wodą i przykryć i smażyć ok.10-15min na średnim ogniu, albo wyłożyć na brytfankę i wsadzić do nagrzanego do 150st pieca i piec 10min.

było pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha... nawet moja mamusia wystawiła mi 6 ;-) zaszczyt mnie kopnął

Kurde weź sie odwal Blanka wpieprzasz się jak nie powiem kto...
Ładnie to tak wtrącać sie do rozmowy i włazić z buciorami i gnojem do normalnych ludzi??

Weźcie adminki zróbcie z nia coś...

i nie pisz mi tu pannica itd napisalam pare slow krytyki i tyle....widze, ze darzysz innych ludzi szacunkiem, tak samo jak zwierzeta, bedzie mial syn dobry przyklad,,,,zejdz troche na ziemie, bo taka agresywna mama to zly przyklad dla dziecka.
Agresywna byłaby każda kochajaca matka w obronie swojego dziecka.

reklama
i nie pisz mi tu pannica itd napisalam pare slow krytyki i tyle....widze, ze darzysz innych ludzi szacunkiem, tak samo jak zwierzeta, bedzie mial syn dobry przyklad,,,,zejdz troche na ziemie, bo taka agresywna mama to zly przyklad dla dziecka.

Kobieto, spokojnie. Przyszłaś w odwiedziny na nasze forum, więc nie zaczynaj od obrażania. Większość z nas je mięso i tak zostanie, nawet jak nas wszystkie zwyzywasz, więc skończ.

Kici nie denerwuj się, bo szkoda Twoich i Kubusia nerwów.

Do góry