reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Ja też chrzciny robiłam w domu... roczek pewnie tez zrobie w domu... na 12 osób to sie chyba nie opłaca...zresztą ja o roczku już mówie a dopiero mamy 2 m-ce... zacznę myśleć w styczniu-lutym :-D

reklama
Dzięki dziewczyny.
My robimy chrzciny w domu na tylko na 8 osób. My, rodzice i rodzice chrzestni.
Msza jest w sobotę o 18, ale chce zacząć obiadem o 14-15.
I po mszy jakieś ciepłe danie by się przydało.

Piszcie dziewczyny jeszcze co tam miałyście na stołach

Tak jak napisałam ja zamówiłam 3 rodzaje grillowanego mięcha i był to karczek grillowany, sękacz grillowany (mięcho wiepszowe obłożone boczkiem) i szachownicę grillowaną (kita wiepszowa). Do tego sałatki grecka, co się nawinie (mój mąż robił), makaronowa i sałata masłowa w śmietanie

My jesli wypali wyjazd w wakacje do PL chcemy zaliczyc chrzciny.
Ale nie mam ochoty na bawienie sie w gotowanie w domu, wiec raczej zaprosimy wszystkich do restauracji. Chrzciny sa na 14sta, potem obiadek, deser, no i jakas kolacyjka. Wiekszej imprezki nie planuje.

Ja na bank robie w restauracj, ale jeszcze trochę czasu bo Borys bedzie chrzczony 26 września. u Nas będzie ok 22 osob. Weroniki chrzciny robiłam w domu i powiedzialam wtedy " nigdy więcej":-D

Ja na bank robie w restauracj, ale jeszcze trochę czasu bo Borys bedzie chrzczony 26 września. u Nas będzie ok 22 osob. Weroniki chrzciny robiłam w domu i powiedzialam wtedy " nigdy więcej":-D

hehehe, ja mam doświadczenie w imprezach masowych organzowanych pod moim własnym dachem :-)
jak się wprowadzilismy odbyly sie 4 parapetówki, w tym największa dla rodziny męża - 35 osób. W zeszlym roku na Sylwestra przyjechalo do nas prawie 40 osób, w tym jakieś 10 widziałam pierwszy raz w życiu na oczy, bo się doczepili do znajomych :-))) Tak więc kulturalne chrzciny na kilkanascie osób to była pestka w porównaniu z sajgonem sylwestrowym :-)))))

Tak czy siak przy naszym towarzyskim podejściu dziękuję Bogu za pomysł położenia w całym domu płytek :-)

hehehe, ja mam doświadczenie w imprezach masowych organzowanych pod moim własnym dachem :-)
jak się wprowadzilismy odbyly sie 4 parapetówki, w tym największa dla rodziny męża - 35 osób. W zeszlym roku na Sylwestra przyjechalo do nas prawie 40 osób, w tym jakieś 10 widziałam pierwszy raz w życiu na oczy, bo się doczepili do znajomych :-))) Tak więc kulturalne chrzciny na kilkanascie osób to była pestka w porównaniu z sajgonem sylwestrowym :-)))))

Tak czy siak przy naszym towarzyskim podejściu dziękuję Bogu za pomysł położenia w całym domu płytek :-)

Mnie wystarczy,że w nastepną sobotę będe miala prawdopodobnie te 22 osoby w domu bo robie córci urodzinki. Kończy 5 lat więc impreza musi byc. zresztą jej urodzinki robie co roku, więc co roku mam spędy rodzinne w domciu;-). Aczkolwiek jak będzie gorąco to może zrobie na działce.

my chrzciny robimy w najbliższą niedzielę w lokalu. Zaprosiliśmy 30 osób będą trzy dania gorące tj. rosół, sznycel z piersi indyka z pieczarkami i serem mozzarella+ młode ziemniaczki, a potem będą półmiski z udkami i szaszłykami + kulki ziemniaczane, poza tym będą przystawki tatar wędliny, śledziki, pieczarki faszerowane, roladki z chrzanem, dwie sałatki. Ciasta upiecze teściowa: stefanka, rolada waflowa, kokosanki, truskawki ze śmietaną i nowość pyszne ciasto z pestkami słonecznika mniam :-)

my chrzciny robimy w najbliższą niedzielę w lokalu. Zaprosiliśmy 30 osób będą trzy dania gorące tj. rosół, sznycel z piersi indyka z pieczarkami i serem mozzarella+ młode ziemniaczki, a potem będą półmiski z udkami i szaszłykami + kulki ziemniaczane, poza tym będą przystawki tatar wędliny, śledziki, pieczarki faszerowane, roladki z chrzanem, dwie sałatki. Ciasta upiecze teściowa: stefanka, rolada waflowa, kokosanki, truskawki ze śmietaną i nowość pyszne ciasto z pestkami słonecznika mniam :-)

A można byłoby prosić o przepis na to ciach z pestkami słonecznika

reklama
Do góry