reklama
iza813
mama Szymka i Samuela
Katik dzieki za sciage dla mam karmiacych piersia
Dzisiaj zjadlam kilka czeresni,wieczorem jak sie okaze jak maly na nie zareaguje...
Dzisiaj zjadlam kilka czeresni,wieczorem jak sie okaze jak maly na nie zareaguje...
Szukam czy mozna te nieszczesne sushi, bo chodzi za mna juz cala ciaze, i slinka cieknie mi juz po pas... i wychodzi na to ze nadal musze obejsc sie smakiem :---(
katik, zawsze możesz zjesc z grillowaną a nie surową. Ja jem shusi właśnie z grilowaną (przewaznie łososiem), uuuuwielbiam;-)
iza813
mama Szymka i Samuela
Nie jestem w 100% pewna ale moj maly chyba ma, skaze bialkowa, tak jak Szymek.Dzis odstawilam nabial,i musialam wyeliminowac ze swojej diety,musli i pieczywo wieloziarniste bo mam po nich okropne wzdecia:-( .
Wygląda wyjątkowo apetycznie!! Dzięki za przepis:-)Przepis 2
"Panna Cotta"
800 ml slodkiej smietany (tej do ubijania)
200 ml mleka
100 gr cukru
15 gr zelatyny
1 wanilia
W garnuszek,wlac smietane i rozpuscic (na srednim ogniu) w niej cukier z waniglia.Zagotowac i zdjac z ognia.Zelatyne rozpuscic,umieszczajac ja na 5 minut w zimnej wodzie (chyba,ze macie inaczej na opakowaniu,to zastosowac sie do instrukcji).Do garnuszka z jeszcze dosc goraca smietana, dodac mleko i zelatyne,wymieszac i przelac do formy (lub kilku foremek - lub szklanek).Pozostawic w lodowce na min. 12h.
Mozna podawac z syropem owocowym i swiezymi owocami.
Do wersji czekoladowej dodac w pierwszej fazie-do rozpuszczania 150gr czekolady,do wersji owocowej dodac po 3-4lyzki syropu owocowego.
Zobacz załącznik 252452
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
A może ktoś ma jakieś menu na chrzciny?
Maonka ja zamówiłam ciasta (3 rodzaje po kawałku tak żeby było na 12 osób) kupiłam owoce, paluszki i mamy takiego fajnego masarza który robi na zamówienie mięcha różne grillowane. Pycha. Zamówiliśmy 3 rodzaje. Wprawdzie on w niedziele nie pracuje ale przygotowane tak że tylko do piekarnika na odpowiedni czas i jak świerzutkie się wyjmuje. Do tego zrobiliśmy sałatki i wsio. No ale u nas chrzty są o 17...
Forget-me-not
Fanka BB :)
U nas menu było bardzo klasyczne:
obiad: rosół
danie główne: roladki z polędwicy zawijane w boczek i rolada mięsna, do tego mlode ziemniaczki i 2 rodzaje surowek
deser: lody z bitą śmietaną i brzoskwiniami
Potem był tort, ciasta i babeczki (babeczki byly pyyyyyszne) i 3 rodzaje sałatek i różne rodzaje wędlin. Darowałam sobie dania gorące bo co za dużo to nie zdrowo, w koncu to nie wesele bylo.
Chrzciny robiłam w domu, ale tylko na kilkanaście osób i dodatkowo miałam pomoc. Cista wszystkie zamawiałam w cukierni.
obiad: rosół
danie główne: roladki z polędwicy zawijane w boczek i rolada mięsna, do tego mlode ziemniaczki i 2 rodzaje surowek
deser: lody z bitą śmietaną i brzoskwiniami
Potem był tort, ciasta i babeczki (babeczki byly pyyyyyszne) i 3 rodzaje sałatek i różne rodzaje wędlin. Darowałam sobie dania gorące bo co za dużo to nie zdrowo, w koncu to nie wesele bylo.
Chrzciny robiłam w domu, ale tylko na kilkanaście osób i dodatkowo miałam pomoc. Cista wszystkie zamawiałam w cukierni.
reklama
iza813
mama Szymka i Samuela
Skoro nie wolno mi zwyklego mleka ze wzgledu na malego,to sprobuje to bez laktozy