reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Szukam czy mozna te nieszczesne sushi, bo chodzi za mna juz cala ciaze, i slinka cieknie mi juz po pas... i wychodzi na to ze nadal musze obejsc sie smakiem :-:)-:)-(

reklama
Katik dzieki za sciage dla mam karmiacych piersia :)

Dzisiaj zjadlam kilka czeresni,wieczorem jak sie okaze jak maly na nie zareaguje...

Szukam czy mozna te nieszczesne sushi, bo chodzi za mna juz cala ciaze, i slinka cieknie mi juz po pas... i wychodzi na to ze nadal musze obejsc sie smakiem :-:)-:)-(

katik, zawsze możesz zjesc z grillowaną a nie surową. Ja jem shusi właśnie z grilowaną (przewaznie łososiem), uuuuwielbiam;-)

Nie jestem w 100% pewna ale moj maly chyba ma, skaze bialkowa, tak jak Szymek.Dzis odstawilam nabial,i musialam wyeliminowac ze swojej diety,musli i pieczywo wieloziarniste bo mam po nich okropne wzdecia:-( .

Przepis 2

"Panna Cotta"
800 ml slodkiej smietany (tej do ubijania)
200 ml mleka
100 gr cukru
15 gr zelatyny
1 wanilia

W garnuszek,wlac smietane i rozpuscic (na srednim ogniu) w niej cukier z waniglia.Zagotowac i zdjac z ognia.Zelatyne rozpuscic,umieszczajac ja na 5 minut w zimnej wodzie (chyba,ze macie inaczej na opakowaniu,to zastosowac sie do instrukcji).Do garnuszka z jeszcze dosc goraca smietana, dodac mleko i zelatyne,wymieszac i przelac do formy (lub kilku foremek - lub szklanek).Pozostawic w lodowce na min. 12h.
Mozna podawac z syropem owocowym i swiezymi owocami.
Do wersji czekoladowej dodac w pierwszej fazie-do rozpuszczania 150gr czekolady,do wersji owocowej dodac po 3-4lyzki syropu owocowego.
Zobacz załącznik 252452
Wygląda wyjątkowo apetycznie!! Dzięki za przepis:-)

A może ktoś ma jakieś menu na chrzciny?

Maonka ja zamówiłam ciasta (3 rodzaje po kawałku tak żeby było na 12 osób) kupiłam owoce, paluszki i mamy takiego fajnego masarza który robi na zamówienie mięcha różne grillowane. Pycha. Zamówiliśmy 3 rodzaje. Wprawdzie on w niedziele nie pracuje ale przygotowane tak że tylko do piekarnika na odpowiedni czas i jak świerzutkie się wyjmuje. Do tego zrobiliśmy sałatki i wsio. No ale u nas chrzty są o 17...

U nas menu było bardzo klasyczne:
obiad: rosół
danie główne: roladki z polędwicy zawijane w boczek i rolada mięsna, do tego mlode ziemniaczki i 2 rodzaje surowek
deser: lody z bitą śmietaną i brzoskwiniami

Potem był tort, ciasta i babeczki (babeczki byly pyyyyyszne) i 3 rodzaje sałatek i różne rodzaje wędlin. Darowałam sobie dania gorące bo co za dużo to nie zdrowo, w koncu to nie wesele bylo.

Chrzciny robiłam w domu, ale tylko na kilkanaście osób i dodatkowo miałam pomoc. Cista wszystkie zamawiałam w cukierni.

reklama
Do góry