jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
hehe wy tutaj o jedzeniu, a mi pomidorowka z wczoraj zostala - pol gara !!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A mnie zaczynaja sie smaki i wraca apetyt. Dzis zaszalalam i zjadlam sobie orientalne jedzonko. Chicken Balti od lokalnego "Araba". Uwielbiam te jedzonka, chcialabym sie nauczyc gotowac te cudenka, bo jestem doslownie od nich uzalezniona.
No to masz problem... wędlina sklepowa faktycznie jest paskudna, ta lepsza kosztuje majątek. A myślałaś o jakichś pastach do kanapek- np. jajecznych, albo rybnych- troszkę byś sobie urozmaiciła.
Obiadowo, to może sosy do makaronów- proste, po włosku i zdrowo :-), albo zapiekanki warzywne lub warzywno mięsne, nieźle smakują też tortille (takie kupione w sklepie) z zawiniętym w niej podsmażonym kurczakiem, warzywami (surowymi) i sosem jogurtowo-czosnkowym lub guacamole- ja kładę na stół placki + pozostałe składniki i każdy zwija je sobie sam- dodatki różnią się w zależności od pory roku.
A ryż można zapiekać tez 'na słono' np. z boczkiem (albo szynką, albo kiełbaską- jak kto lubi), pieczarkami i serem żółtym.
W pt będę produkować sernik z przepisu mojej babci, jak mi wyjdzie to się podzielę przepisem, a jak nie to położę na to zasłonę milczenia Babcia była mistrzynią sernikową, ale może chociaż część jej sukcesu uda mi się powtórzyć.
No dobra napisałam o jedzeniu i teraz głodna jestem
To może ja coś podsune-sałatka makaronowa- prosta w obsłudze ,lekka i smaczna
Ugotowany makaronik- najlepiej muszelki do tego świeże pomidorki i ogóreczki w kosteczke pokrojone, jajeczka w ćwiarteczki,ser feta i sosik majonezowo jogurtowym..( można układać warstwami lub wymieszać wszystko razem)posypać świeżą pietruszką i szamać....