reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
W temacie zastrzyków dodam że mnie czasami boli jak trafie w miejsce poprzedniego wkucie.Po kilku opakowaniach ciężko znaleźć odpowiednie miejsce i czasem trafiam na minę:-) :) ale generalnie jest ok.Zastrzyki robię pod katem 90 stopni ale to chyba kwestia indywidualna jak to widzę u Was.Jestem teraz w18 tc i generalnie trudniej złapać fałdkę i ciekawa jestem kiedy dziewczyny zaczęłyście kuć się w udo.
Pisałyście dziewczyny o swoich obawach związanych z ciążą to dotyczy każdej zwłaszcza jeśli ktoś jest tak doświadczony przez los jak my.Ja wizytę mam za dwa tygodnie i już mnie nosi i ciężko odpędzić czarne myśli.Myślę że gdy zacznę czuć ruchy dziecka to trochę się uspokoję.
Ja w mniej więcej w połowie ciąży przeszłam na ramiona z zastrzykami, ale tam miałam ogromne siniaki i dość szybko po jakimś 1,5 Msc na uda.

@roki_1991 ja tez sie dlugo nie przejmowalam, 16-24 tc jeździłam do wawy co tydz na usg i tak sie litowali nad tym moim caaaaaalym zasiniaczonym brzuchem a moj gin juz mi imputowal ze pewnie je zle robie i troche sie unioslam duma i chcialam siniakom zaprzestac, aha no i M jakos sie bal mnie tykac bo myslal ze mnie boli a tak to jest klasa, ja tez sie lepiej czuje ale znow cos mam sine plamki ale to polowa 28 tc i jakos mam coraz bardziej napiety brzuch a kazdy z lekarzy mi mowil ze do konca w brzuch i jakos coraz mi ciezej sie wbic i sie boje troche;) @kasiula222 ja po zastrzyku obserwuje czy nie leci krewka i baaaaardzo czesto zaklejam plasterkiem a wczoraj mi sie zdarzylo ze zdjelam plaster do mycia wwieczorem i krewka zaczela cieknac chociaz po calym dniu byla tylko kropeczka na plastrze sie caly czas dziwie, bo az upackalam firane przy prysznicu o_O @witch84 niby nadrabiam wszystko ale nie dam sobie reki uciac ze przeoczylam;) aha czyli to @agatush juz teraz mi sie przypomniało nawet :D dziekuje za cenna wskazowke! Przywrocilas dotyk meza na brzuchu bo sie tak litowal nad nim i bal sie ze mnie boli:) no i nawet jak sie robi siniok to nie boli przy wbijaniu i wpuszczaniu plynu:)

Ttotois mi po wyciągnięciu nie leci krew tylko po kilku godzinach ..też będę zklejac plasterkiem .ja tez się obawiam że będzie cały brzuch w siniakach ...a nie mam na to wpływu ...

reklama
Hej dziewczyny,mam nadzieję że mnie pamiętacie, chwilę mnie tu nie było ( 3 mies?). Nie zaglądałam na forum bo obowiązki, wakacje, ale może widocznie potrzebowałam wyciszenia... Chciałam się wam pochwalić że wczoraj robiłam test i wyszły 2 kreseczki! :-D Blada bo blada ale jest! Bardzo się ciesze oczywiście, ale też i boję... A co u Was? Czy są nowe "brzuszki"?

Do góry