ikkonna
Fanka BB :)
AhaaaJa nie mówię że duże tylko pytalam jak duże![]()

Matko, Wy też jesteście rozkojarzone i zapominacie o wielu rzeczach? Ja mam pod tym względem masakrę.
A maluch ma prawie 7 mm.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
AhaaaJa nie mówię że duże tylko pytalam jak duże![]()
To moja 3 ciaza i pierwsza prowadzona na NFZ. L4 doatalam z miejsca bez pytania nawet, ale to dlatego że dwa poronienia i ciezka praca fizyczna a moj pracodawca nie zmieni mi warunków pracy.Tak piszecie o tych zwolnieniach, na nfz lekarz tak łatwo nie da, są ogromne kontrole, szukają dziury w całym i kasy przede wszystkim, jak w dokumentacji medycznej nie ma wzmianki na temat problemów zdrowotnych w ciąży a jest L4 to lekarz ma kontrolę i kobieta.
Także to nie jest tak, że lekarz na zawołanie da zwolnienie tylko musi mieć przyczynę.
A nie oszukujmy się, ZUS przypierniczyl się do ciężarnych i sporo z nich kontroluje.
No tak ale mi nie chodzi o takie przypadki jak Twój. Bo w Twojej sytuacji to jest zrozumiałe.To moja 3 ciaza i pierwsza prowadzona na NFZ. L4 doatalam z miejsca bez pytania nawet, ale to dlatego że dwa poronienia i ciezka praca fizyczna a moj pracodawca nie zmieni mi warunków pracy.
Hihi też moja wina bo za drugim razem nie dałam pytajnika xd rozkojarzona i ja hahaAhaaasory, źle przeczytałam.
Matko, Wy też jesteście rozkojarzone i zapominacie o wielu rzeczach? Ja mam pod tym względem masakrę.
A maluch ma prawie 7 mm.
Moim zdaniem lekarz nie powinien robić problemów ze zwolnieniem. Bo skoro na katar dostajemy zwolnienie to czemu na ciążę nie? Wiadomo, że poczatki są najgorsze.No tak ale mi nie chodzi o takie przypadki jak Twój. Bo w Twojej sytuacji to jest zrozumiałe.
O mamoHej, chwalę się po wizycie, z OM 9+5, z usg wyszło jeden dzień mniej. Dzidzia ma 2,8cm i tętno 173
Widziałam jak się rusza i macha rączkami. Za 3 tygodnie prenatalne
A ja dziś mam jakiegoś stresa. Boję się czy z ciąża wszystko okej. Czytam was, te wasze objawy, mdłości.... ja wiem że każda ciąża inna i nie ma co porównywać, ale bardzo się denerwuje bo u mnie kompletnie nic się nie dziejeczasem brzuch zaboli, ale poza tym nawet senność minęła
![]()
15 lat mieszkam tu gdzie mieszkam. Cale zycie rodzinna z laska wypisywala skierowanie na zelazo albo morfologie... a przez te lata nie widziala mnie nawet 10 razy na oczy...Ja chodzę na NFZ i w poniedziałek dzwoniłam właśnie do mojego lekarza, że nie daje rady w pracy, bo mam nasilone mdlosci, a w szkole pracuje i nie mogę sobie wyjść kiedy potrzebuje i dzieci zostawić.No i od dziś siedzę w domu, po L4 idę jutro dopiero, bo we wtorki on nie przyjmuje. No ale powiedział, że mam przyjść i będę mieć L4 od wtorku. Nie wiem nawet jeszcze na ile czasu. Nie planowałam jeszcze iść tak na stale, ale potrzebuję odpocząć i przeczekać te mdłości.
Dziewczyny jak patrzę ile za te badania płacicie prywatnie to może naprawdę warto rozważyć lekarza na NFZ, chociażby dla tych badań bezpłatnych. A dodatkowo można sobie chodzić prywatnie.
Bez sensu wydawać tyle na te badania, skoro przysługują bezpłatnie. Ja już na pierwszej wizycie miałam zlecony taki zestaw badań że kilka proboweki ściągnęli.