reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Fajny patent sprzedałam już mężowi bo on czesto jada . Robi też dżemy z cytrusów bo w tej maszynie do chleba się da . dodaje się tylko owoce i cukier żelujacy i samo się robi.

kwiatek- ja cytrusy jadłam już dawno ale Ola jakos od poczatku jest wszystko tolerująca łącznie z mcdonaldem i cola .


hehe, dokłądnie tak jak Antoś...jemu nawet sos czosnkowy nie szkodzi :)
 
reklama
Judysia - nonono!
Ja co prawda pomaranczy niecierpie, ale moze mojego leniwego Ł zaskocze wyfiletowanymi pomaranczkami? Hmmm....
 
Dziewczyny znalazłam przepis na obłędnie pyszne racuchy z dynii
właśnie wszamałam 3 sztuki
oto przepis i moje foto :)

Racuchy z dynii

  • [FONT=&quot]800 g dyni[/FONT]
  • [FONT=&quot]2 łyżki masła lub margaryny[/FONT]
  • [FONT=&quot]4 łyżki cukru pudru[/FONT]
  • [FONT=&quot]100 g tłuszczu[/FONT]
  • [FONT=&quot]1 szkl mąki[/FONT]
  • [FONT=&quot]2-3 łyżki śmietany[/FONT]
  • [FONT=&quot]3 jajka[/FONT]
  • [FONT=&quot]sól[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
· [FONT=&quot]Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki. Miąższ zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek[/FONT]
· [FONT=&quot]. Masło utrzeć z cukrem[/FONT]
· [FONT=&quot]i żółtkami, połączyć[/FONT]
· [FONT=&quot]ze śmietaną, dynią i ubitą pianą z białek przesypując przesianą mąką, posolić. Tłuszcz rozgrzać, nakładać łyżką niewielkie racuszki i smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor[/FONT]
· [FONT=&quot]. Usmażone racuszki układać na ogrzanych talerzykach. Osobno podać śmietanę i cukier.[/FONT]
100_7126.JPG
 
reklama
Do góry