reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobki i przedszkola:)

no masakra...
w przedszkolu do ktorego chce poslac Ale drzwi są zmkniete od sodka i sa na przycisk, ale furtka przynajmniej na razie otwarta -musze zapytac czy ja zamykaja jak dzici wychodza na dwor :/

reklama
u nas niby furtka zamykana ale nikt za soba zasowki nie zmayka. A ra Kube odprowadzilam i wyslam a on mnie na schodach dogonil, bo sie apomnial poprytulac, wraca nim do sali a tam pani nawte nie zauwazyla ze on wyszedl :/ a jakby mnie ju na tych schodach przed przedszkolem nie bylo? albo bylabym po drugiej stronie ulicy a jemu pryslo do glowy mnei gonic?

U ans w rodiznie niedawno byla podobna sytuacja, pisalam Wam kiedys, ze dziewczynka 3 lata wyszla z placu zabaw i poszla w miasto. A przedszkolanki zmaiast od razu zawiadomic policje to poszly najpierw do domu jej szukac . Znalezli ja cale szczesciie na osiedlowym placu zabaw ale mala przeszla sama przez glowna ulice w Ozarowie (trasa poznanska)) kto przejezdall kiedys tamtedy wie ze doroslemu strach przechodzic

Dzieciaki są zdolne i mają pamięć w terenie jak widać nie skażoną innymi rzeczami;-);-), moje też wystarczy , że raz przejdą trasą to wiedzą gdzie iść następnym razem.
Ja jeszcze ze składaniem papierów daleko w lesie, co chcę się zabrać do rejestracji zasypiam...:wściekła/y: Mam wytypowane przedszkola i .. zobaczymy strach pomyśleć co będzie jak się nie załapiemy...

byłam zapytac o nasze szanse w przedszkolu...mamy tylko 32 punkty i szanse mizerne tak jak myślałam...zanim weszłam do gabinetu Pani dyrektor kazała poczekac w środku 2 babki które ogladałay podania wg mnie juz rostrzygnięte co i jak i kto...wiadomo:dry:

byłam zapytac o nasze szanse w przedszkolu...mamy tylko 32 punkty i szanse mizerne tak jak myślałam...zanim weszłam do gabinetu Pani dyrektor kazała poczekac w środku 2 babki które ogladałay podania wg mnie juz rostrzygnięte co i jak i kto...wiadomo:dry:

Cleo, 32 punkty to nie jest tak mało, myślę, ze wiele osób ma też 0.
My mamy 64 i na razie liczę na to, ze się uda tam gdzie chcę.
A jak bedzie, się okaże :/

a czemu jest miedzy Wami tak roznica punktowa? z czego to wynika?
smiesza mnie te punkty tzn od razu mi sie kojarza z prlowskimi punktami za pochodzenie :-)

Ja też czekam z niecierpliwością na wyniki przyjęć. Wierzę , że może jednak się Gonia dostanie, choć któż to wie... a jak nie to zupełnie pomysłu nie mam.:wściekła/y:Chyba tylko odwołanie do gminy, ministerstwa,,,,

reklama
kilolku, tak - ja korzystam z kryterium podatkowego i z tego ze obydwoje pracujemy to jest 2x32 punkty.
Wszystko zalezy od tego jak dużo osob ściemni ze ejst samotnymi rodzicami, bo za to jest wiecej punktów :)

Do góry