reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobki i przedszkola:)

Mam pytanie jak to jest z przedszkolami - czy jest jakaś opcja, ze dziecko które się dostanie zacznie uczęszczać np. nie od września tylko od listopada ?
Pytam bo nie wiem jak będzie z Ali odpieluchowaniem, na razie jest marnie...

reklama
Agrafka chyba nie ma takiej możliwości.. koleżanka dostała się w zeszłym roku , ale musiała zrezygnować , bo mała za nic nie chciała porzucić pieluchy.. posłała ją do prywatnego a teraz startują znowu , bo mała już nie nosi pieluch

Agrafka kupa czasu jest do września, ja zaczęłam na przełomie lipca/sierpnia a już po tygodniu Asia nie nosiła w dzień pieluch. Dajesz przecież rzeczy na przebranie, Julce 4-latce, odpieluchowanej od baaaardzo dawna zdarzały się wpadki. Ba! do niedawna się zdarzały.
Wiem, ze może teraz nie masz siły, ale może już warto zacząć?

Dziunka, ja już próbuję od 2 miesiecy i na początku było fajnie, bo panie w żłobku zaczęły i Ala w żłobku ładnie chodzi na sedes i się pilnuje coraz bardziej. W domu też na początku tego okresu chętnie chodziła, a teraz conajwyżej rano mi sie uda ją namóWIĆ.
Są lepsze dni, w zeszłym tygiodniu 2 razy zawołałą nawet że siku, ale generalnie po po jakimś czasie zawsze chce żeby jej założyć pileuchę i nie chce isć na seden ani nocnik.

Agrafka- Julkowi się mieszało dopóki na noc mu zakładałam. Teraz nie sika ani w nocy ani w dzień, no wiadomo czasem się zapomni ale już coraz rzadziej. Nie narzekam bo właśnie przed chwilą Zuzia się zlała w majtki, no nie zdążyło biedactwo:baffled::wściekła/y:.

Mam pytanie jak to jest z przedszkolami - czy jest jakaś opcja, ze dziecko które się dostanie zacznie uczęszczać np. nie od września tylko od listopada ?
Pytam bo nie wiem jak będzie z Ali odpieluchowaniem, na razie jest marnie...
W Łodzi są państwowe przedszkola gdzie przyjmują dzieci z pieluchami! są to maluszki, rocznikiem już 3-latki, ale jeszcze robiące w pieluchy, więc może i u Was jest tak w przedszkolu? na pewno nie we wszystkich, bo do tego co ja chcę posłać Martynę to trzeba , żeby dziecko już nie robiło w pieluchę
Natomiast co do posłania dziecka później to u nas jest tak, że można, np. dopiero od października czy listopada, ale trzeba płacić za te miesiące w których dziecka nie ma :-(
A co do odpieluchowania to może dziewczny mają rację i Ali się miesza? moja Martyna też wołała pieluchę, ale się zaparłam, powiedziałam, że nie ma! skończyły się i dopiero kupię! i jakoś nam poszło, chociaż pierwsze dni były bardzo ciężkie i miałam ochotę się poddać :zawstydzona/y:

Obaj chlopcy przyjeci do przedszkola :-D (tego odleglego co prawda ale sa)
Sawi jak u Ciebie? objechalas juz przedszkola?

reklama
Do góry