reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Żłobki i przedszkola:)

Mam pytanie jak to jest z przedszkolami - czy jest jakaś opcja, ze dziecko które się dostanie zacznie uczęszczać np. nie od września tylko od listopada ?
Pytam bo nie wiem jak będzie z Ali odpieluchowaniem, na razie jest marnie...

reklama
Agrafka chyba nie ma takiej możliwości.. koleżanka dostała się w zeszłym roku , ale musiała zrezygnować , bo mała za nic nie chciała porzucić pieluchy.. posłała ją do prywatnego a teraz startują znowu , bo mała już nie nosi pieluch

Agrafka kupa czasu jest do września, ja zaczęłam na przełomie lipca/sierpnia a już po tygodniu Asia nie nosiła w dzień pieluch. Dajesz przecież rzeczy na przebranie, Julce 4-latce, odpieluchowanej od baaaardzo dawna zdarzały się wpadki. Ba! do niedawna się zdarzały.
Wiem, ze może teraz nie masz siły, ale może już warto zacząć?

Dziunka, ja już próbuję od 2 miesiecy i na początku było fajnie, bo panie w żłobku zaczęły i Ala w żłobku ładnie chodzi na sedes i się pilnuje coraz bardziej. W domu też na początku tego okresu chętnie chodziła, a teraz conajwyżej rano mi sie uda ją namóWIĆ.
Są lepsze dni, w zeszłym tygiodniu 2 razy zawołałą nawet że siku, ale generalnie po po jakimś czasie zawsze chce żeby jej założyć pileuchę i nie chce isć na seden ani nocnik.

Agrafka- Julkowi się mieszało dopóki na noc mu zakładałam. Teraz nie sika ani w nocy ani w dzień, no wiadomo czasem się zapomni ale już coraz rzadziej. Nie narzekam bo właśnie przed chwilą Zuzia się zlała w majtki, no nie zdążyło biedactwo:baffled::wściekła/y:.

Mam pytanie jak to jest z przedszkolami - czy jest jakaś opcja, ze dziecko które się dostanie zacznie uczęszczać np. nie od września tylko od listopada ?
Pytam bo nie wiem jak będzie z Ali odpieluchowaniem, na razie jest marnie...
W Łodzi są państwowe przedszkola gdzie przyjmują dzieci z pieluchami! są to maluszki, rocznikiem już 3-latki, ale jeszcze robiące w pieluchy, więc może i u Was jest tak w przedszkolu? na pewno nie we wszystkich, bo do tego co ja chcę posłać Martynę to trzeba , żeby dziecko już nie robiło w pieluchę
Natomiast co do posłania dziecka później to u nas jest tak, że można, np. dopiero od października czy listopada, ale trzeba płacić za te miesiące w których dziecka nie ma :-(
A co do odpieluchowania to może dziewczny mają rację i Ali się miesza? moja Martyna też wołała pieluchę, ale się zaparłam, powiedziałam, że nie ma! skończyły się i dopiero kupię! i jakoś nam poszło, chociaż pierwsze dni były bardzo ciężkie i miałam ochotę się poddać :zawstydzona/y:

Obaj chlopcy przyjeci do przedszkola :-D (tego odleglego co prawda ale sa)
Sawi jak u Ciebie? objechalas juz przedszkola?

reklama
Do góry