reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
Etna a ile będzie Cie kosztować te 2 dni w tygodniu?;-)

maxweel a miejsce dla Martusi w żłobku już jest;-)?

Za jeden dzień 20zł, ale to tak w ramach wyjątku bo to przedszkole nie praktykuje "takiego" chodzenia do przedszkola.

Dziunka jak go oddawałam to byłam twarda, teraz jakoś mi się tak go szkoda robi na samą myśl:zawstydzona/y:

Miłek dziś po 2 dniu w przedszkolu. Zero płaczu, od razu zaczął integrować się z grupą, najbardziej mu się podobała lekcja angielskiego - tam prowadzący pan m.in. grał na gitarze, już pierwszego dnia zaliczył godzinną drzemkę i podobno chrapał najgłośniej;-) a mama tak się bała:-D
A dodam jeszcze że fajnie się złożyło bo pierwszego dnia była z nim moja bratówka, niedawno miała tam staż i wprowadziła we wszystko młodego. Drugiego dnia jej nie było a Miłek i tak dał sobie świetnie radę:tak:

etna bardzo ładny ale mój by tego nie ogarnął (mówie o Kubie) a jakby miał wstac do wc to b sobie zeby wybił :-)

Dziunka jak tam Pani Gwiazda?

Cleo A dlaczego nie postarasz się o dotację do mieszkania z Urzędu Miasta? A rodzinne z mopsu bierzesz? Tam też można się starać o taką dopłatę, może nawet do przedszkola.

Kilolek a spokój :-) nie wiem czy coś się nie wydarzyło bo teraz widać że pani się stara. No i okazało się że ma też Asia na imię;-)

Cleo - powiem tak, że niektóre osoby składały podanie do przedszkola pierwszego wyboru , ale wcześniej dzwoniły i dowiadywały się ile jest zgłoszeń... , my mieliśmy tylko to że pracujemy... u Goni dojdzie, że składamy do przedszkola , do którego chodzi Hanka.

reklama
DZiunka do MOPSU nie mam co iść bo za wysokie zarobki mamy wg nich:sorry:bo kryterium jest 1504 zl na 3 osoby no to przekraczamy..śmiech na sali te kryterium...podatki odprowadzane są do miejsocosci gdzie jestesmy zameldowani,dziecko inny też meldunek..wszystko do dupy...jak tu żyć:-(

Do góry