reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda

dieta twarogowa

500gr chudego twarogu zmiksować z 400gr owoców (różnych, kto jakie lubi) i dzielimy na 5 porcji
śniadanie: 2 porcje twarogu z owocami +kawa lub herbata bez cukru

II śniadanie: 250ml,(czyli kubek) gotowanej kaszy gryczanej lub ciemnego makaronu lub ryżu + wielgachna micha surówki na oleju.

Za 20min do obiadu następna porcja twarogu z owocami

Obiad: mamy 3 obiady do wyboru
1.chude mięso lub ryba (nie więcej niż 200gr), tylko niesmażone, może być gotowane, grillowane + warzywa gotowane +wielgachna micha surówki na oleju + 2 oliwki lub 2 migdały
2. Lub 2 jajka na twardo + wielgachna micha surówki na oleju
3. lub rosół, ewentualnie zupa jarzynowa+ warzywa gotowane +wielgachna micha surówki na oleju + 2 oliwki lub 2 migdały

Kolacja: nie później 19.00--- 2 Ostatnie porcje twarogu z owocami

UWAGA: pijemy dużo płynów, oprócz słodkich soków
Twarożek jemy najmniejsza łyżeczką jaka mamy w domu

POWODZENIA:-)
ja bym umarla z glodu na tej diecie:-:)-( no i brakuje rzeczy podstawowej w moim menu smarzonego mieska:-D:-D:-D

reklama
faktycznie całkiem sporo tego:tak:
Ja wreszcie wziełam sie w garsc i waga zamiast w gore w koncu idzie w doł do zrzucenia prawie 20 kg ale moje dietka niestety jeszcze bardziej uboga bo w

1000 kcl po odliczeniu 3-4 kaw z mlekiem bez których zyc nie moge to mieści sie :

4 kawalki chleba chrupkiego( ok 100 kcl)

serek light lub mały chudy jogurt lub 2 plastry wedliny drobiowej(ok 150kcl)

a obiadek to też kasza z jajkiem i surówka z marchewki albo selera
lub makaron z sosem pomidorowym oczywiscie bez zółtego sera
albo filet z kury pieczony i troszke ryżu
ma sie kształtować w takiej proporcji : 300+100+100kcl

no i oczywiście działa expresowo ale przy karmieniu odradzam w 100% no i silna wola musi być (ja po prostu stanełam przed lustrem w sobote, poryczałam się porządnie, że wyglądam jak kulka i z domu nie wyszłam bo jeansy w praniu i musiałabym założyć spodnie ciążowe, teraz zmotywowana jestem na maxa, a słodyczy zjadłam przez ostatnie 3 miechy za cały rok i muszę się obejść jakoś)

jak atak głodu sie pojawia to guma do żucia albo coca cola light

Szczeze zdrowe to bardzo nie jest, ale skuteczne, bo zanim w ciąże zaszłam udało mi sie z pulpecika całkiem niezłą figure osiagnac, niestety jak w ciazy zaczełam normalnie jesc to wszystko przybrałam :wściekła/y:

Ach, Mopek, skąd ja to znam,tez się poryczałam i nie raz ryczę jak patrze na siebie w lustro, mój mąż już nie może tego słuchać, bo jemu się podobam, ale problem w tym ze sama sobie się nie podobam:no::no::no:.Karmie piersią i nie jem słodyczy, smażonego a waga nawet nie drgnie:szok:, a mówią ze karmienie piersią odchudza:crazy:, niestety mnie nie odchudza:no:. Mam nadzieje ze ten twarożek mnie odchudzi:tak:;-)

Ech dziewczyny znam to. Wyglądam jak taki tłuszczowy bałwanek. Składam się cała z kulek. Ale mam problem z niejedzeniem słodyczy...Staram się, ale różnie mi to staranie wychodzi

Mnie do słodyczy nawet nie ciągnie, ale waga idzie w dół baaaardzo wolno, zbyt wolno... :-( Zresztą brzuch nadal mam jakbym była w ciąży :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

no właśnie ten brzuch, nie wiem już co z nim zrobić, brzuszki tez nie pomagają, jak patrze na gwiazdy show, to one już miesiąc po porodzie wyglądają super:szok: a ja:no:

Podziwiam dziewczyny,że macie tak silną wolę by wytrzymać taką dietę.Mi po porodzie zostało 15 kilo,ale jakoś specjalnie mi nie przeszkadzają:-p Ja niestety nie mogę stosować takiej drastycznej diety,bo jak tylko zaczęłabym jeść normalnie wszystko wróciłoby w ekspresowym tempie.A zostać na takiej diecie na stałe to odpada,bo ja po prostu lubię jeść.Muszę odstawić całkowicie cukier,masło i sol,pić dużo wody i wtedy powolutku,ale wiem,że wszystko zleci;-)

reklama
Do góry