reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda

Agaciu tak jak pisze kankija 25-30 spokojnie wystarczą. ja uzywam zawsze preparatu przeznaczonego do cery tłustej i nie zapychajacego porów.

reklama
Dziewczyny mój krem równiez w koncu do mnie dotarł i lada dzien zaczne stosowac.
Powiedzcie jak od poczatku go stosowałyscie, na 5 min czy na dłuzej od razu i czy codziennie i przez jaki okres czasu:sorry2:.
A ten krem z filtrem to konieczny? bo ja nie mam zadnego. Aktualnie uzywam jakiegos z garniera na dzien ale bez filtra:tak:.
Acha i mam dwie ranki po pryszczach czekac az sie zagoją czy moge spokojnie nakłdac?:tak:

Anoli jak nałożysz krem na ranki będzie szczypać,ale nic sie nie stanie - proponuje ominąć te dwa punkty;-) a co do filtrów to kup sobie coś kochana, bo mogą plamy wyjść a potem ciężko je odbarwiać:zawstydzona/y:
Ja na początek stosowałam po 15min ( mówię o glyco) ale każda skóra reaguje i inaczej ,więc może zrób test na początek 5minutowy a jak nie będzie szczypało to zostaw do 15 i spłucz;-)

dokłądnie tak jak kankija pisze zrob sobie test na swoejej buzce bo kazda cera jest inna i inaczej reaguje na rozne kremy i preparaty. Ja mam grubą skórę i bardzo tłustą więc od razu zaczełam stosować na całą noc w codzień i nic mi nie było zadnych rumieni, płató schodzacej skory, delikatnie tylko przez pierwsze minuty szczypało ale zaraz mijalo.
A filt koniecznie kup!!:)

Dziewczyny mam problem przebuszowałam dzisiaj drogerie i nie znalazłam kremu z filtrem wiekszym niz 15:sorry:.Mam w domu Hani Nivea 40 myslicie ze moge tego uzywac:rofl2::sorry::-p

wejdz do apteki tam maja wysokie filtry np bioderma czy la roche posay, anew itp.
jesli masz skore normalna i nic jej nie dolega to spokojnie mozesz posmarowac sie nivea:tak: ja niestety nie moge gdyz zaraz blokuja mi sie pory, wysypuja niespodzianki itp:-( ale ja mam skore tlusta i dlatego musze uzywac specjalnych kremow nie tłustych do tego typu buzi.

Anoli ja tylko dziecięce stosuję:-):-) kupuję zawsze w rossmanie za 14 zł 75ml firmy babydream spf 50 i starcza mi na długo;-)

Dzieki dziewczyny narazie bede uzywac tego nivea, a juz znalazłam i zamówie przez internet la roche:tak:, bo zdaje sie mam podobną cere do tygryska, a niespodzianki:zawstydzona/y:mnie dobijają:crazy:

Witam!

Tak na wszelki wypadek wrzucam jedzonkową tabelkę - muszę dzielić bo całego mi nie chce puścić

PONIEDZIAŁEK

Posiłek I
Mleko + granola (muesli, płatki śniadaniowe)
Posiłek II
Owoc/warzywo/sok owocowy niesłodzony
Posiłek III
Zupa kalafiorowa
Posiłek IV
Kotlety mielone/sojowe + ogórek zielony
Posiłek V
Kromka pumpernikla + cienki plasterek sera/wędliny + pomidor

WTOREK

Posiłek I
Twarożek z rzodkiewką + kromka pieczywa pełnoziarnistego
Posiłek II
Owoc/warzywo/sok owocowy niesłodzony
Posiłek III
Zupa kalafiorowa z poniedziałku
Posiłek IV
Garść makaronu z dowolnymi warzywami – pieczarki, brokuły, pomidory, groszek, kukurydza – co kto lubi, może być mrożonka dla mięsożerców – pierś z kurczaka do tego
Posiłek V
Pieczone jabłko z miodem i cynamonem

reklama
ŚRODA

Posiłek I
Serek homo/wiejski
Posiłek II
Owoc/warzywo/sok
Posiłek III
Zupa krem z brokułów + groszek ptysiowy (mało!)
Posiłek IV
Risotto z pieczarkami, zielonym groszkiem i pomidorami puszki. Mięsożercy – można dodać parówkę pokrojoną w plasterki
Posiłek V
Mała bułeczka drożdżowa

CZWARTEK

Posiłek I
Kromka pieczywa + cienki plasterek sera/wędliny + pomidor/ogórek/papryka
Posiłek II
Owoc/warzywo/sok
Posiłek III
Barszcz ukraiński
Posiłek IV
Krokiet z kaszą gryczaną, pieczarkami i natką pietruszki
Posiłek V