reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda

Agaciu tak jak pisze kankija 25-30 spokojnie wystarczą. ja uzywam zawsze preparatu przeznaczonego do cery tłustej i nie zapychajacego porów.

reklama
Dziewczyny mój krem równiez w koncu do mnie dotarł i lada dzien zaczne stosowac.
Powiedzcie jak od poczatku go stosowałyscie, na 5 min czy na dłuzej od razu i czy codziennie i przez jaki okres czasu:sorry2:.
A ten krem z filtrem to konieczny? bo ja nie mam zadnego. Aktualnie uzywam jakiegos z garniera na dzien ale bez filtra:tak:.
Acha i mam dwie ranki po pryszczach czekac az sie zagoją czy moge spokojnie nakłdac?:tak:

Anoli jak nałożysz krem na ranki będzie szczypać,ale nic sie nie stanie - proponuje ominąć te dwa punkty;-) a co do filtrów to kup sobie coś kochana, bo mogą plamy wyjść a potem ciężko je odbarwiać:zawstydzona/y:
Ja na początek stosowałam po 15min ( mówię o glyco) ale każda skóra reaguje i inaczej ,więc może zrób test na początek 5minutowy a jak nie będzie szczypało to zostaw do 15 i spłucz;-)

dokłądnie tak jak kankija pisze zrob sobie test na swoejej buzce bo kazda cera jest inna i inaczej reaguje na rozne kremy i preparaty. Ja mam grubą skórę i bardzo tłustą więc od razu zaczełam stosować na całą noc w codzień i nic mi nie było zadnych rumieni, płató schodzacej skory, delikatnie tylko przez pierwsze minuty szczypało ale zaraz mijalo.
A filt koniecznie kup!!:)

Dziewczyny mam problem przebuszowałam dzisiaj drogerie i nie znalazłam kremu z filtrem wiekszym niz 15:sorry:.Mam w domu Hani Nivea 40 myslicie ze moge tego uzywac:rofl2::sorry::-p

wejdz do apteki tam maja wysokie filtry np bioderma czy la roche posay, anew itp.
jesli masz skore normalna i nic jej nie dolega to spokojnie mozesz posmarowac sie nivea:tak: ja niestety nie moge gdyz zaraz blokuja mi sie pory, wysypuja niespodzianki itp:-( ale ja mam skore tlusta i dlatego musze uzywac specjalnych kremow nie tłustych do tego typu buzi.

Anoli ja tylko dziecięce stosuję:-):-) kupuję zawsze w rossmanie za 14 zł 75ml firmy babydream spf 50 i starcza mi na długo;-)

Dzieki dziewczyny narazie bede uzywac tego nivea, a juz znalazłam i zamówie przez internet la roche:tak:, bo zdaje sie mam podobną cere do tygryska, a niespodzianki:zawstydzona/y:mnie dobijają:crazy:

Witam!

Tak na wszelki wypadek wrzucam jedzonkową tabelkę - muszę dzielić bo całego mi nie chce puścić

PONIEDZIAŁEK

Posiłek I
Mleko + granola (muesli, płatki śniadaniowe)
Posiłek II
Owoc/warzywo/sok owocowy niesłodzony
Posiłek III
Zupa kalafiorowa
Posiłek IV
Kotlety mielone/sojowe + ogórek zielony
Posiłek V
Kromka pumpernikla + cienki plasterek sera/wędliny + pomidor

WTOREK

Posiłek I
Twarożek z rzodkiewką + kromka pieczywa pełnoziarnistego
Posiłek II
Owoc/warzywo/sok owocowy niesłodzony
Posiłek III
Zupa kalafiorowa z poniedziałku
Posiłek IV
Garść makaronu z dowolnymi warzywami – pieczarki, brokuły, pomidory, groszek, kukurydza – co kto lubi, może być mrożonka dla mięsożerców – pierś z kurczaka do tego
Posiłek V
Pieczone jabłko z miodem i cynamonem

reklama
ŚRODA

Posiłek I
Serek homo/wiejski
Posiłek II
Owoc/warzywo/sok
Posiłek III
Zupa krem z brokułów + groszek ptysiowy (mało!)
Posiłek IV
Risotto z pieczarkami, zielonym groszkiem i pomidorami puszki. Mięsożercy – można dodać parówkę pokrojoną w plasterki
Posiłek V
Mała bułeczka drożdżowa

CZWARTEK

Posiłek I
Kromka pieczywa + cienki plasterek sera/wędliny + pomidor/ogórek/papryka
Posiłek II
Owoc/warzywo/sok
Posiłek III
Barszcz ukraiński
Posiłek IV
Krokiet z kaszą gryczaną, pieczarkami i natką pietruszki
Posiłek V