reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda

reklama
A propos solarium - przeczytałam kiedyś bardzo mądry tekst - Chodząc na solarium nie zadawaj sobie pytania "czy" ale "kiedy" zachoruję na raka.

Mój tata miał czerniaka, najpierw oka a po 6 latach zaatakował wątrobe i mózg. Czerniaka miał od opalania bez filtrów - odkąd pamiętam opalał się od chwili kiedy tylko wychodziło na wiosne słońce. Zawsze był opalony, spalony jak mulat. Po paru latach zaczęły się dziwne czerwone krostki. Coraz więcej i więcej. Lekarz go ostrzegał, że jak już musi niech smaruje się kremem z filtrem. Ale mój tata wiedział lepiej :-(

Ja mam fioła na tym punkcie - cały rok smaruje Jaśka kremami z filtrem na wiosne i jesien słabszymi, na zimę i lato mocniejszym. Kupiłam mu bardzo wcześnie okulary przeciwsłoneczne. Męza tez katuje jak jesteśmy na nartach żeby sobie buźkę wysmarował. Solarium nie używam - ostatni raz byłam przed studniówką i każdemu komu tylko mogę szczerze odradzam. Nie bez powodu w kilku europejskich krajach opalanie na solarium jest dozwolone od 18lat - sam decydujesz o swoim zdrowiu, znając wszelkie możliwe konsekwencje. A jak argument o zdrowiu i życiu to za mało - solarium bardzo niekorzystnie wpływa na stan skóry, szybciej się wysusza i starzeje.
Się rozpisałam :-)

A jak uzywasz tego serum z biodermy to na to krem z filtrami ?

Agaciu to serum stosuję na noc wiec nie ma potrzeby nakładać pod niego wtedy filtra , ale już rano pod krem dzienny to robię ( taki specjalny do cery tłustej) i jeszcze dodatkowo w ciagu dnia mam kompakt w pudrze z filtrem do poprawy.

A propos solarium - przeczytałam kiedyś bardzo mądry tekst - Chodząc na solarium nie zadawaj sobie pytania "czy" ale "kiedy" zachoruję na raka.

Mój tata miał czerniaka, najpierw oka a po 6 latach zaatakował wątrobe i mózg. Czerniaka miał od opalania bez filtrów - odkąd pamiętam opalał się od chwili kiedy tylko wychodziło na wiosne słońce. Zawsze był opalony, spalony jak mulat. Po paru latach zaczęły się dziwne czerwone krostki. Coraz więcej i więcej. Lekarz go ostrzegał, że jak już musi niech smaruje się kremem z filtrem. Ale mój tata wiedział lepiej :-(

Ja mam fioła na tym punkcie - cały rok smaruje Jaśka kremami z filtrem na wiosne i jesien słabszymi, na zimę i lato mocniejszym. Kupiłam mu bardzo wcześnie okulary przeciwsłoneczne. Męza tez katuje jak jesteśmy na nartach żeby sobie buźkę wysmarował. Solarium nie używam - ostatni raz byłam przed studniówką i każdemu komu tylko mogę szczerze odradzam. Nie bez powodu w kilku europejskich krajach opalanie na solarium jest dozwolone od 18lat - sam decydujesz o swoim zdrowiu, znając wszelkie możliwe konsekwencje. A jak argument o zdrowiu i życiu to za mało - solarium bardzo niekorzystnie wpływa na stan skóry, szybciej się wysusza i starzeje.
Się rozpisałam :-)

Mysza rozpisałaś się ale mądrze sama niestety to też późno zrozumiałam ale lepiej później niż wcale:tak:

serum 40 ml a pore refiner 30 ml tak jak w aukcji. A cena faktycznie bardzo tania , ja dałam w promocji w aptece tez niewiele bo ok 60 zl chyba a przy regularnych cenach te kosmetyki razem sa warte ok 120 zl.

Dziewczyy od jutro zaczynam kurację kwasami czyli serum z biodermy.
Na dzień używacie kremu z filtrem, ale jakiej wysokości?

reklama
Do góry