reklama
zaczynają mi się robić rozstępy na cyckach:-( nie dość że sam fakt jest przykry to do tego swędzi jak cholerka:-(
Powiedzcie mi czy robicie coś szczególnego na spuchnięte nogi??? Mi opuchlizna juz wogóle nie schodzi...nie dokucza mi to specjalnie ale może stosujecie coś specjalnego??
Powiedzcie mi czy robicie coś szczególnego na spuchnięte nogi??? Mi opuchlizna juz wogóle nie schodzi...nie dokucza mi to specjalnie ale może stosujecie coś specjalnego??
YOKA28 mnie nogi nie puchna, ale moja kolezanka przytyla w ciazy 28 kilo i nogi miala jak pletwy. Polozna poradzila jej pic tonic w duzych ilosciach, wiem ze gazowane nie jest zdrowe ale na opuchlizne jej pomoglo:-) mozesz sprobowac:-)
renia200
mama Victorki :)
zaczynają mi się robić rozstępy na cyckach:-( nie dość że sam fakt jest przykry to do tego swędzi jak cholerka:-(
Yoka mnie nogi też puchną najbardziej gdy są upały, ja z tym nie walczę. Nie sądze żeby opuchlizna nóg była związana z wagą bo ja przytyłam dopiero 4 kilo, a czy wolno pić tonik to nie wiem, ja słyszałam że tonik zawiera jakiś szkodliwy składnik i nie wolno w czasie ciąży go pić.
M
marzycielka
Gość
Ten szkodliwy składnik to chinina, wiec YOKA sprawdz w skladzie, bo chinina jest szkodliwa nawet jesli nie jestes w ciazy i spozywasz ja w duzych ilosciach. z tego co wiem z polskich produktów juz dawno zostala wycofana:-)
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
blizniaki2000
Fanka BB :)
Wiem, że jak sie puchnie, to trzeba ograniczyć spożywanie soli, bo zatrzymuje wodę w organiźmie i powinno sie chyba badać ciśnienie, bo też to może mieć związek z puchnięciem.
reklama
Misiówka
Fanka BB :)
Yoka - ja mam hemoroidy, po pierwszej ciąży już miałąm z tym problem, a teraz się jeszcze nasilił, od dziecka mam problemy z zaparciami, więc to normalna konsekwencja. Najważniejsze to żeby nie dopuszczać do zaparć, dużo wody, produktów pełnozbożowych, owoców i warzyw. W Pl napewno dostaniesz czopki glicerynowe, które możesz stosować i PosterisanH, po ciąży rewelacyjne są czopki Hemorol (teraz nam nie wolno, ale można stosować podczas karmienia piersią i są ziołowe). Spróbuj dopytać lekarza, może są jeszcze jakieś żele....
Ja w pierwszej ciąży dostałam jednego rozstępa nad pępkiem i to w 40 tygodniu, myślałam, że się wścieknę, hehehe. Teraz mam na razie spokój, raz na kilka dni smaruje się oliwką "Oil", którą kupiłam w Mothercare, zwłaszcza jak zaczyna mnie swędzieć skóra, to wszystko.
Ja w pierwszej ciąży dostałam jednego rozstępa nad pępkiem i to w 40 tygodniu, myślałam, że się wścieknę, hehehe. Teraz mam na razie spokój, raz na kilka dni smaruje się oliwką "Oil", którą kupiłam w Mothercare, zwłaszcza jak zaczyna mnie swędzieć skóra, to wszystko.