reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda

no to teraz ja:-)
brzusio wiadomo boski:-D
rozstepow brak naszczescie:-)
paznokcie zawsze mialam mocne ale teraz jakby jeszcze badziej;-)
wlosy troche szybciej mi sie przetłuszczaja niz przed ciaza:sorry2:
nogi mi niepuchna no ale mam te nieszczesne zylaki:-(
sen- meczarnia nim zasne rano pobudki o 5 prawie codziennie:zawstydzona/y:
co do seksu to chyba tak samo jak rzed ciaza:-)
biust wiekszy :tak:
i czasem jakis pryszczyk sie pojawi;-)

reklama
A u mnie tak:

- Brzusio sobie rośnie spokojnie, bez rozstępów, z pępuszkiem już prawie na górze;
- Cera zdecydowanie lepsza niż przed ciążą (miałam zawsze problemy), teraz gładziutka, zero pryszczy;
- Biuścik - dużo większy i bardziej jędrny, jak dla mnie - miodzio, chciałabym, żeby tak było na zawsze (marzenia, haha!)
- Włosy - mniej wypadają i są bardziej lśniące;
- Paznokcie jak zwykle, czyli dosyć mocne i niełamliwe;
A z minusów:
- Na udach uwidocznił mi się cellulitis, co przypuszczam związane jest ze wzrostem wagi i trochę mnie martwi, bo w ciąży nie można stosować kremów antycellulitisowych;
- Dokucza mi alergia, szczególnie na dłoniach i w zagłębieniach łokci i też nie można temu zaradzić żadnymi lekami;

Zasypiam dobrze, ale budzę się często na siusiu i potem czasem nie mogę dlugo zasnąć ponownie. Zaczyna mnie już boleć kręgosłup. I czasem twardnieje mi brzuszek.

A co do seksu - ochotę mam ogromną i nieustanną. Ostatnio zbytnio nie mogliśmy szaleć, ale dzisiaj ginka powiedziała, że za dwa tygodnie możemy znowu spróbować :-)

To i ja dołącze:
- brzusio piękny, jak narazie brak rozstępów
- pępek pomału się ujawnia chociaż dzisiaj w koło pępka zobaczyłam swędzące krostki:baffled: mam nadzieję że szybko znikną
- piersi i brodawki większe
- włosy nie wypadają ale mam duże odrosty:wściekła/y:
- paznokcie mocne
- stopy mi puchną, czasem są jak płetwy
- sen płytki, pare razy w nocy wstaje siusiu
- seksu brak, mąż się boi a ja nie nalegam - ochoty brak
- pojawiły mi się na około sutków takie małe brodawki :zawstydzona/y: mam nadzieję że znikną po porodzie

To ja też:
- brzuszek pomalutku się uwypukla, ale pępek jeszcze głęboko schowany
- piersi większe i brodawki dużo się powiększyły i zciemniały
- paznokcie bardzo sie poprawiły (nie łamią się jak przed ciążą)
-włosy jak by się mniej przetłuszczały
- cera ogólnie ok, ale nie mogę stosować nic poza kremem (używam tylko Kolastyna faktor 30 do twarzy) bo po jakichkolwiek podkładach lub pudrze pojawiają sie brzydkie plamy
-mam częstre skurcze łydek w nocy (ale lekarka kazała brac aspargin i czekam na poprawe)
-sex- dużo lepiej niż przed ciążą (mam cały czas ochotę a mąż nie narzeka;-))

Teraz ja
*brzuszek śliczny
*pempuszek jeszcze schowany
*pojawiły się rozstępy na brzuszku(na biodrach i tyłku już były) mimo używanych kosmetyków
*włosy lepsze i to o wiele nie wypadują i nie przetłuszczają się
*paznokcie słabe nadal (pozostałość po tipsach)
*cera nawe względna ale czerwone plamki pojawiły się po bokach
*nie umiem się wyspać
*wszystko mi przeszkadza
*z sexem ja chcę ale mężuś nie (buuuuu)
*i zarost na nogach i okolice bikini słabszy (wolniej rośnie)

*Ja kocham swój brzuszek bo to jedyny taki okres kiedy można legalnie byc grubym i nikt nie powie "ale sie spasłaś";-)
*paznokcie do tej pory zawsze strasznie łamliwe teraz zrobiły sie super pazurkami(aż czasami mi przeszkadzają);-)
*niestety włosy jak były kiepskie tak zostały:wściekła/y:
*krostki na szczęście juz powoli znikaja bo na początku strasznie mnie obsypało:tak:
*wyskoczyło mi kilka rozstępów ale tym się akurat wcale nie przejmuję;-)
*owłosienie też jakby wolniej rośnie no i jest znacznie delikatniejsze:-)
*nie puchną mi nogi(no chyba że po dwóch dniach w szpilkach) i nie mam żadnych skurczy ani żylaków:-)
*nie cierpie na zaparcia ani chemoroidy:-)
*piersi mogłyby byc troszkę miejsze ale jak widze ten zachwyt w oczach Miska to jestem w stanie się z nimi troche pomęczyc:-D
*usypiam bez problemów nadal na brzuchu a raczej w pozycji rozdeptanej żaby:-D
*w nocy budzę sie tylko jak dziecko chce pic albo dzwoni budzik:-)
*czasami jak dłużej posiedze to bolą sie plecy ale da się znieśc:-(

Podsumowując kocham byc w ciąży:-)

To ja tez
-Brzusio ladny bez rozstępów
-paznokcie nie wiem bo obgryzam
-cera prze brzydka wyglądam lepiej przed ciaza
-włosy bez zmian tylko nie wypadają
-piersi za duze za ciezkie i za bolace
-sex nie mam ochoty ale na odczepne dla meza
-śpie dobrze
-ból w plecach jak za dużo na kom.
-jedynie cieszy mnie to ze dzidzia się rusza jest zdrowa a to najważniejsze i brzusio ladny.

* mój brzuszek na razie nie duży,owłosiony;-),pępek dziurawy głęboko schowany
* dzidzia w brzuszku cudowna,kopie jak szalona i to kilka razy dziennie:tak:
* rozstępy takie jakie były przed ciążą-na udach i piersiach
* piersi większe o rozmiar,ale nie robi mi to żadnej różnicy
* z włosami bez zmian,wszystko jest w porządku
* paznokcie zawsze latem szybciej mi rosły i tylko wtedy mogłam zapuścić,teraz też tak jest więc nie wiem czy to sprawka ciąży
* cera...tak,jak zawsze bez większych problemów
* włosy wszędzie indziej niż na głowie rosną niestety szybciej
* nogi puchną tylko troszkę,ale za to bardzo bolą
* bolą też plecy i kręgosłup...
* często boli mnie głowa
* śpię cudownie,kładę się,zamykam oczy i mnie nie ma-czyli tak,jak zawsze:tak:
* cały czas chce mi się siusiu
* sex taki jak zawsze-częsty i wspaniały:tak:

To i ja:
- brzuszek rośnie ślicznie, pępuszek póki co na swoim miejscu :)
- od tygodnia czuję jak moje maleństwo szaleje w brzuszku i za każdym razem jak je poczuje kocham je coraz bardziej
- mhm...rozstępy na biuście, na małym biuście :-/
- włosy przetłuszczają się bardziej niż przed ciążą
- paznokcie - cudne!!! jak nie moje :p
- cera, jak zawsze bez problemów
- nóżki mi nie puchną
- okropne bóle pleców, a właściwie żeber
- szybko się męczę, strasznie mnie to wkurza
- trudności w zasypaniu, a przed ciążą mogłam spać na stojąco :)
- z sexem gorzej - Miś się boi, czasem go zmuszę ale po co ma sie chłopak męczyć :p
-

reklama
dziewczyny mam do was pytanie....czy któraś z Was ma hemoroidy????? Ja od kilku dni strasznie cierpię...Miałam już takie małe przed ciążą ale teraz to jest straszne....:-:)-:)-(

Do góry