reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda

reklama
Co do pępka to ja zawsze miałam dziurkę i mam nadal i to wielką:-p A w Butiku też kupowałam spodenki dresowe tylko,że bawełniane i są beznadziejne...Po pierwszym praniu zrobiły się 3 cm krótsze,a jak usiądę i wstaję to mam wypchane kolana...Także nadają się tylko do chodzenia po domu;-)

No widzisz Ania to zalezy jak kto trafi...ja naprawdę nie mogę narzekać....mam tez takie bawełniane brązowe już z rok,to kolor troche wypłowiał to fakt...ale tak nie są złe...

Dziewczyny to moze podzielimy sie tym co w was jest teraz korzystniejsze i piekniejsze a co wam dokucza i zle sie z tym czujecie:-)

to moze zaczne:

-Oczywiscie najpiekniejszy i najkochanszy jest mój brzusio mam nadzieje ze nie dlugo bede miala pepek na wierzchu bo narazie sie ukrywa:-):-):-)
-bardzo jestem zadowolona z moich wlosów. Zawsze mialam problem z rozczesywaniem a w dotyku byly doslownie jak siano. Teraz rozczesuje je niemal jednym ruchem sa lsniace i mieciutkie jak nigdy
-paznokcie raczej bez zmian udaje mi sie zapuscic ale nie sa rewelacyjnie twarde
-cera na twarzy jakby bardziej rożowa nie nakladam jak wczesniej pudru i czuje sie w niej dobrze. Nie mam zadnych wyprysków ani opryszki na ustach.
-aaa zapomnialam piersi oczywiscie wieksze- nie duzo ale i tak sie ciesze:-)

-denerwuje mnie siara ale naszczescie pojawia sie tylko w nocy
-poki co nie bola mnie plecy nie puchna nogi
-martwi mnie maly pociag do sexu,ale to pewnie chwilowo;-)

...no to chyba tyle... a jak o Was kochane grudniuweczki?:-)

hmmm sporo tego anoli, nie wiem, czy uda mi się tyle znaleźć;-)

*Brzuszek lubię, choć pojawiają się rozstępy (mimo licznych zabiegów:baffled:)
*Piersi mam stanowczo za duże;-), ale i przed ciążą były spore.
*Paznokcie i włosy znacznie się poprawiły
*Nie puchną mi nogi , nie łapią skurcze itp :-D
*Cera podobno lepsza i rumiana, ale muszę przyznać, że ja na siebie nie lubię patrzeć, więc bazuję na opinii innych:-D.
* Kiepsko mi się śpi, coraz trudniej znaleźć odpowiednią pozycję.

Ogólnie jestem dobrej mysli, bo odkąd ustały dolegliwości pierwszego tyrmestru wszystko jest dobrze i nie mam większych powodów do narzekań :-D

No tak zapomnialam- dolegliwosci pierwszego trymestru- do konca nie minely, bo rano jak szybko nie zjem sniadania i bardzo sie wyglodze to nie ma rady wszystko zwracam, ale pilnuje sie

ostatnio bardzo cierpna mi rece w czasie snu nie wiecie czy moge brac magnez zawsze to pomagalo, ale teraz nie wiem czy powinnam bo mam juz dawke magnezu w witaminach FEMINATAL N i nie chce przesadzic

A tak na marginesie lykacie witaminy? pytam bo lekarz w polsce kazal mi lykac dopoki bede karmic piersia, a plozna tu w anglii kazala mi brac tylko kwas foliowy i tylko do konca 12tc. Posluchalam lekarza bo na chlposki rozum jak mam hemoglobine 12,6 to chyba potrzebuje witamin

No to teraz ja
* Brzuszek, piekny i strasznie jestem z niego dumna
* skora mi sie poprawila, jest delikatniejsza i nie taka przesuszona
* paznokcie, bardziej twarde, mniej lamliwe w zwiazku z tym, szybciej rosna
* biust, wiekszy, ale zawsze do malych nie nalezal,
* nie puchne ani nie mam skorczy
* nie mam rozstepow, moze jeszcze nie wyszly??

* wlosy niestety sie nie poprawily, nie mam za fajnych
* duzo wiecej wypryskow na twarzy, dekolcie, i tylko tam, a nigdy praktycznie z cera nie mialam kopotow
* trudniej mi sie spi, pozycja i wogole mam slaby sen
* aaaa no i seksik, niestety nie mam takiej ochoty jak przed ciaza, co nie znaczy ze poszcze;-)

anoli po pierwsze to dlaczego Ty jeszcze bierzesz Feminatal N??? Już dawno powinnaś brać Feminatal DHA:-) zmienia się go od 13 tc....
I możesz brać magnez...:-)

No a u mnie:
*Brzuszek piękny,coraz większy,pępek wklęsły tak jak przed ciążą,bez rozstępów....uwielbiam go
*skóra jakby mniej sucha
*paznokcie tak jak przed ciążą,mocne,twarde jak zawsze
*biust dużo większy,cięższy:) brodawki większe i ciemne
*nie puchnę,ale łapią mnie skurcze,szczególnie nocą więc biorę magnez B6
*jak narazie nie mam rozstępów
*włosy super,tak jak zawsze....nigdy nie miałam z nimi problemów
*cera gładka bez wyprysków
*gorzej mi się śpi,muszę mieć poduszkę miedzy nogami
*seksik jak najbardziej...prawie codziennie:)
*bardzo bolą mnie plecy i to jest często nie do zniesienia

reklama
No dobrze to ja również się dołączę:
hmmmmmmm

=> brzuszek mam oczywiście jak my wszystkie piekny, kochaniutki i w ogóle naj naj naj....
=> pępuszek powoli wysuwający się hahaha ślimakowaty,
=> rozstępów na razie nie mam i oby tak dalej,
=> paznokcie jakby mocniejsze, włoski czy ja wiem...mam straszne odrosty i to mnie denerwuje za każdym razem jak patrzę w lustro,
=> biust pełniejszy, większy, cieższy....choć zawsze nie należał do małych -misiek nie narzekał:p ,
=> nie puchną mi nogi, nie mam żylaków ani obrzeków ( jeszcze:p),
=> z snem paskudnie wiercę się w nocy, zamieniam miejscami z miśkiem,ale daje radę,
=> hmmmm co do seksu to niestety nie bardzo mam ochotę, ale to się nadrobi w swoim czasie :-)

Do góry