reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

joanna153 w takim razie 3mam mocno kciuki żeby wszystko było ok!
madziulka najważniejsze że z dzieckiem ok!
Malta dobrze że z małym w porzadku, to najważniejsze! co do endokrynologa to nie mam pojęcia :(

reklama
Madziulka dobrze ze z malenstwem wszystko wporzadku! Dobrze ze rośnie sobie i ze Twoje badania wyszły ok:)

Malta fajnie ze trafiłas na miła lekarke. Super ze jest ok. Co do endokrynologa to nie mam zielonego pojęcia...

joanna trzymam kciuki by było dobrze...

madziulka duży chłopak chociaż nie wiem w którym jestes tygodniu, dziecko do porodu może sie jeszcze kilka razy obrócić.

Malta_23 gratki z udanej wizyty, na pytanie niestety nie odpowiem...

Ja wczoraj miałam wizytę. Mała waży już prawie 1600 g :) Odwróciła się na szczęście główką w dół. Miałam robione wczoraj ekg dziecka, tez podobno z serduszkiem wszystko oki. Pytałam o datę porodu, lekarka twierdzi że pierwotnie ustalona na 02/10/2013 taką zostanie, bo wtedy dziecko rozwija się w prawidłowym tempie... Ale zobaczymy, może urodze wcześniej, chociaz niech sobie malutka siedzi ile chce...

Poza tym nosek i usteczka 100% kopii mojego męża :szok: A na jednym zdjęciu stopka wyglada ogromnie, hm lekarka twierdzi że tak po prostu wyszła fotka, ale mąż ma rozmiar stopy 46 więc... mam nadzieję że tego po nim nie odziedziczy :-D:-D:-D

Same zobaczcie :)

http://i42.tinypic.com/23mj29.jpg

novaspace mała ładnie rośnie:) masz racje mała niech sobie siedzi w brzuszku ile chce :) co do stopy to moze faktycznie wyszła tak na zdjeciu:) ja juz sie nie mogę doczekać az zobaczę moje malenstwa jak sie urodza i do kogo podobne :)

Witajcie my ciagle na lezaco...
Malta_23 z tego co ja sie orientuje to nie masz pierwszenstwa....a do endo czeka sie czasem rok. Bynajmniej u mnie w Olsztynie. Zostaje ci wizyta prywatna ewentualnie szukaj gina ze specjalizacja endo.
Joanna zycze szybkiego powrotu do domku.Trzymam kciukii za was.
Ja sobie uswiadomilam ze musze grzecznie lezec bo wole w domu niz w szpitalu....tam bym oszalala.
Trzymam kciukaasy za dzidziulki wasze..

novaspace ale ta Twoja córcia duża. Super.

Malta ja do endokrynologa chodzę tylko i wyłącznie prywatnie, więc nie mam pojęcia jak to jest w ciąży. Na zdrowy chłopski rozum powinnaś mieć pierwszeństwo, bo przecież bezpieczeństwo ciąży może od tego zależeć, ale z naszą służbą zdrowia nic nie wiadomo.

Ja w pierwszej ciazy kiedy poszlam zarejestrowac sie do endo wiecie co uslyszalam.
-"Teraz pani sie spieszy...a gdzie byla pani wczesniej. Teraz musi sie pani sama martwic my nie jestesmy w stanie znalesc miejsca na kolejnego pacjeta!!!!"
A wiec musialam isc prywatnie...wierzcie mi ze poszlo mi w buty:szok:....nie wiedzialam co mam ze soba zrobic. To jest nasza sluzba. Wolalabym sobie sama odkladac skladki i chodzis zawsze prywatnie:baffled:

Malta podejrzewam, że kolejki spore, a ciężarne chyba nie sąprzyjmowane poza kolejką. Ale warto zapytać a nóż się uda.
Szczęściara z cholestazą nie jest tak strasznie. Moja szwagierkamiała. Była na diecie i urodziła w terminie(a nawet kilka dni po chyba)zdrowego synka. Trzymam kciuki za Ciebie!
Madziulka super, że wszystko ok.
Novaspace ciesze się, że malutka ok. A stópki rzeczywiścieduże.
Iwona leż grzecznie jak tak, a ja trzymam kciuki, żebyś niemusiała leżeć w szpitalu. A co do służby zdrowia to niestety tak u nas jest. Kolejkido specjalistów ogromne. Dlatego mi przeważnie chodzimy prywatnie bo niemainnego wyjścia. Dobrze, że mój M ma karte z pracy to chociaż swoje wizyty ma zadarmo.

reklama
U nas po wizycie też wszystko w porządku. Lekarz stwierdził, że córa jest drobniutka bo brzuszek wg USG jest o 2 tyg. mniejszy niż powinien, ale stwierdził, że to dobrze bo przynajmniej nie urodzę 4 kilowego dziecka :-p Mała waży 1659g. Jest bardzo ruchliwa i ciężko było zrobić zdjęcia do pomiarów. Ułożenie główkowe i już nie powinno się zmienić, ale... wszystko jest możliwe. Puki co poród będzie SN :-)

Do góry