reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Dokładnie Joasiu najważniejsze, ze rośnie zdrowo, a poród jaki ma być taki będzie i nie mamy na to wpływu. Do odwrócenia się na jeszcze czas więc myśl pozytywnie.

reklama
dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) cieszę się, że dzieciaczki rosną zdrowo, to najważniejsze :) ja w sumie przytyłam póki co tylko 4 kg... ale lekarz nic nie mówił, że to źle także nie narzekam :) ważne, że Kuba ładnie waży więc się nie martwię i też zauważyłam ostatnio, że rusza się jakby mniej... może jemu też gorąco tak jak mamie i zrobił się leniwy jak ona :D

Racja, upały kiepsko znoszą również nasze maluszki. Mój też jest spokojniejszy, staram się jednak uciekać do chłodnych miejsc, a w torebce noszę wachlarz, by właśnie ochładzać brzuch. Gratuluję Nula udanej wizyty. :) Super, że maluch rośnie jak drożdżowa bułeczka.

joanna153 śliczności. Na pewno przed porodem zdąży się jeszcze odwrócić we właściwą stronę.

Deli trzymam kciuki, żeby synuś pokazał twarzyczkę.

To mój chyba bardzo lubi ciepełko tak jak mama, a odwrotnie niż siostra. Skacze, ze brzuszek się rusza nawet w upały.
Najbardziej lubi wieczorne czytanie bajek i tak jak siostra zasypia po nich :-).

Antiope mam nadzieję, ze zobaczymy, bo pani doktor zależy, ale niestety to uparte po mamusi więc nie liczę, ze będzie łatwo.

Witajcie. Dzwoniłam dziś do mojego lekarza odnośnie tych moich wyników badań biocenozy (czystość pochwy). Przez ostatnie dwa dni trochę się obawiałam, że może być to coś złego. Dziś pełna obaw zadzwoniłam (bo mój lekarz przyjmuje tylko w środy) i dowiedziałam się, że wiele kobiet ma problem z bakteriami w ciąży i nawet taki upał jak teraz jest za oknem może spowodować poszerzenie ich ilości. Dostanę recepte na globulki dopochwowe i jak to lekarz stwierdził- mam się nie martwić :tak:

ja również się ciesze z uadnych wizyt:)

deli- mysle ze teraz już młody pokaze buziunie:)

a powiem wam ze ja nienzosze upalow a paszczak chyba lubi- bo tak jak delowy synus dziś daje do pieca..ja zdycham a on dzikie charce caly dzień uwskutecznia- dosłownie od rana z malutkimi przerwami- jakiś hiperaktywny :p

Dziewczynki, jak pisałam na głównym, mam zapalenie gardła. Nie wytrzymałam już wieczorem i pojechałam do lekarza dyżurnego. Mam okropnie zawalone gardło i przepisał mi duomox. Mam nadzieję, że pomoże, bo mam wrażenie jakby ogień mnie lizał wewnątrz. :/

reklama
Ja tez dzis po wizycie. Cytologia pobrana za tydzien wyniki oby nic sie nie pogorszylo, trzymajcie kciuki.

Dostalam zelazo jakies do lykania bo moja hemoglobina wynosi 9,6 hematokryt 28, a ta z NFZ odrazu do szpitala chciala mnie klasc jak mojej powiedzialam to sie zasmiala.

I dostalam globulki dopochwowo na to ze mocz mi zly wyszedl i zakazenie drog moczowych czy cos takiego.

Adas ladnie rosnie, widzialam jaki duzy juz jest i ze stwierdzenia Pani doktor ze sporo ponad 500g wazy.
Glowke ma na dole.

A na temat cc bedziemy rozmawiac sierpien/wrzesien bo teraz za wczesnie.

Do góry