reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Joanna współczuje zapalenia gardła:/ ostatnio mnie tez tak dokuczalo gardło ale szalwia pomogła. Co do antybiotyku to koniecznie osłona do niego! Zdrowia życzę!:*

reklama
Rajani super, że Adaś ładnie się rozwija. :-)
Bosmanka mnie się udaje bez stanu zapalnego, bo po kąpieli nie wycieram się w newralgicznym miejscu normalnym ręcznikiem, tylko ręcznikiem papierowym. No i zakaz absolutny seksu oralnego (w sensie, że D mnie, bo ja jemu mogę).

joanna153 zdrówka życzę

A u mnie po wizycie wszystko super. Synek jest synkiem i raczej wątpliwości być nie może, bo nawet mamy zdjęcie klejnotów. Waży 410g i nie widać żadnych nieprawidłowości. Serduszko, mózg i inne narządy na swoim miejscu i prawidłowo zbudowane.
Niestety podobnie jak u Deli maluch nie bardzo chciał pokazać twarz i cały czas się zasłaniał rączką, albo przyklejał się twarzą do ściany macicy co powoduje, że nie da się uchwycić dobrego widoku. Filmik mam nagrany i wrzuciłabym go, ale zastanawiam się jak można inaczej niż na youtube, żebyście mogły obejrzeć.
Aha i mały ułożony jest główką na dół, twarzą do mojego kręgosłupa. Może dlatego słabiej czuję ruchy, bo na usg było widać, że wariował jak szalony.

rajani ciesze sie ze Adaś rośnie zdrowo:) twoje wyniki sie poprawia i będzie super;)

antiope to spory synus:) super ze wszystko u was wporzadku i ze chłopak został chłopakiem:) szkoda ze sie zasłaniać ale przyjdzie czas i pokaże swoją śliczna buzke wszystkim :)

Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków...
Wiecie..ja wolałabym mieć cesarkę niż czekać aż dziecko po 35 tygodniu obróci się i owinie pępowiną...Niestety mój synek miał zawiniętą pętle na szyjce i lekarz kazał mi uważać na zbyt wolne bądź zbyt gwałtowne ruchy...a to był dla mnie bardzo duży stres i najgorsze 3 tygodnie ciąży (bo w 37 okazało się, że jest owinięty). Także ja podziękowała za obracanie się tak dużego dziecka w ostatniej chwili:)
Mój mąż nie mógł nawet przeciąć pępowiny...już nie mówiąc o tym, że dziecko może zacząć się dusić schodząc w dół przy ciągnącej pępowinie.

Antiope, świetnie, że wszystko w porządku i synek prawidłowo się rozwija. Mój był pupą do nas odkręcony, ale twarzyczkę dało się dojrzeć. :)

Co do tego zapalenia, to ledwo mówię i myślę. :/ Odpisuję z łóżka. Upał jeszcze jest dobijający. No i gorączka... Jakoś w nocy w końcu usnęłam z kompresem na głowie. Dwa razy sobie wodę schładzałam. Gardło dalej całe w pęcherzach, ale czego oczekiwać raptem dopiero po dwóch tabletkach.

i ja po wizycie... badania jak na ten tydzień są idealne i nie trzeba się martwić :) 1 lipca jade do lekarza po l4 i kolejna wizyta na 1sierpnia to będzie 30tc więc od razu z usg zrobi .. już się nie moge doczekać :D

gratuluje wszystkich udanych wizyt, ciesze się że wszystko w prządku! :)

joanna duuużo zdrówka :/ współczuje bardzo :/

moje na ostatniej wizycie było główka do góry no ale tak jak mówicie wszystko może się zmienić więc na razie się nie przejmuje

reklama
Do góry