reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Po raz pierwszy wchodzę dopiero tutaj i :no::no::no: toyka serdecznie współczuję - tylko tyle mogę napisać, bo żadne słowa zdają się nie być właściwe.....

A weszłam tu, by zameldować, że i ja w końcu po pierwszej wizycie.
Badanie ginekologiczne - wszystko w porządku, wszystko się zgadza co do ciąży, dostałam pilk skierowań na wszystkie badania i..... widzimy się za 5 tygodni ;-) Wtedy zrobimy usg, bo dzidizuś powinien być wtedy duży i śliczny.
Większość z Was pewnie byłaby rozczarowana takim przebiegiem wizyty, ale mi jej przebieg nie przeszkadza. Absolutne minimum, które jest wymagane :tak:

Toyka mnie jest rowniez przykro i trzymam kciuki za ciebie:)
Villandra8 fajnie ze juz jestes po wizycie.
Mam podobne minimum do ciebie. Na wizycie mialam tylko USG i zadnego skierowania na badanie nie dostalam. Skonsultowalam to z lekarzem domowym i jesli na kolejnej wizycie znowu nie dostane skierowania na badania, to bede je robic wlasnie u mojego domowego, a u ginia jedynie USG plus genetyczne.

Toyka pamietam, że jak mnie się przytrafiła podobna sytuacja, przy pierwszej ciąży to jeden kolega powiedział: "zobaczysz, że za rok nie będziesz juz o tym pamiętać"... i miał rację bo choć oczywiście pamiętam do dziś, to po roku byłam już w 5tym czy 6tym miesiącu kolejnej, szczęśliwie zakończonej ciąży i na tym skupiały się moje myśli i wielka radość.

DZIEWCZYNY, SKORO ROBIMY PORZĄDKI NA FORUM, MOŻE WARTO NIE KOMENTOWAĆ ZDJĘĆ USG - TYPU PIĘKNE,GRATULUJĘ ETC. - PONIEWAŻ WIADOMO,ŻE KAŻDA Z NAS SIĘ CIESZY I DOPINGUJE DRUGIEJ OSOBIE - TYLKO KLIKNĄĆ DZIĘKUJĘ ZA POST I BĘDZIE MNIEJ PRZEKOPYWANIA STRON W POSZUKIWANIU FOTEK....CO WY NA TO?:-)
JAK REWOLUCJA, TO REWOLUCJA :tak:

i jeszcze jedno - jeżeli się zgadzacie - możecie po prosto podziękować za ten post, bez komentowania, co by znowu kilku nowych stron nie narobić:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W poniedziałek byłam na wizycie z moimi niepokojącymi bólami brzucha. Okazało się że lekko krwawi nadżerka, ale nic nie zagraża Okruszkowi . Pani doktor powiedziała że dzidzia jest już duża i ruchliwa i podała termin porodu z @ 21.10 a z USG 17.10.
Po badaniu troszeczkę się wystraszyłam bo w domu na bieliźnie zauważyłam krew ale przeszło to wszystko przez podrażnienie wziernikiem nadżerki. Dostałam no-spe i syrop na zaparcia.

martocha miało nie być komentarzy ... tego typu wypowiedź mogłaś zamieścić w wątku głównym.

Pietrucha ja osobiście aż wzdragam się od opcji kliknięcia podziękowania za post, która mnie potwornie irytuje. Wolę, żeby ktoś na forum napisał, że mi dziękuje za post niż klikał tą opcję. Korzystając z okazji od razu poproszę nie dziękujcie za moje posty tą opcją nigdy i w żadnym temacie, jeśli chcecie podziękować, to tekstowo w odpowiednim wątku, bo jak klikacie na opcję podziękuj za post, to muszę specjalnie kolejne okno przeglądarki otwierać, żeby się dowiedzieć kto i za co dziękuje.

Natomiast jeśli umieszczę USG, to mam nadzieję przeczytać komentarz w stylu: „O jaka ładna dzidzia”, bo inaczej to jakoś odechce mi się zdjęć wklejać.

DSC_0003.jpg

Moja dzidzia ma juz od glowki do pupki 4 cm :) Jestem szczescliwa i UWAGA ! Widzialam ogonek :p Doktorowa sama stwierdzila z usmiechem ze watpi ze to bedzie dziewczynka ale za tydzien na genetycznym bedzie juz napewno wiadomo :)

Załączniki

• DSC_0003.jpg
    DSC_0003.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Do góry