reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Dziewczyny z miłą chęcią bym napisała więcej, ale sama \niewiele wiem.
D-dimery wysokie za wysokie co grozi zakrzepem. Na razie biorę Clexane z 0,2 przeszłam na 0,4 i w piątek badania czy coś spada, bo jak na razie tylko wzrasta, a to niedobrze, bo grozi zator w żyłach głównych.
Czekam na badanie doplera żył głównych, ale ono i tak nie daje gwarancji, ze coś znajdą ;-/.

Lekarz mi powiedział, ze ogólnie powinien przestać prowadzić mi ciąże i wysłać do kliniki, ale zostałam u niego. Jemu ufam i wiem, ze zajmuje się mną najlepiej jak potrafi, a tam nie wiadomo na kogo trafię.

Na razie będziemy obserwować co się będzie dalej działo.

Kamcia najgorsze to, ze nawet w szpitalu nie za bardzo będą w stanie pomóc oprócz podawania tego co już biorę, ale oczywiście jak dalej będą D-dimery wysokie to szpital.

Jejku, dobrze Deli, że masz takiego dobrego lekarza, też bym została przy nim. Bardzo dobrze, że monitorujecie stan zdrowia. Oby nie było potrzeby pobytu w szpitalu. Trzymam kciuki za zdrowie i polepszenie wyników.

deli mam nadzieje ze będzie wszystko wporzadku! a clexane masz w zastrzykach? Bo ja tez mam ta dawkę 0,4 w zastrzykach. 3mam kciuki zeby było wszystko wporzadku:* &&&&&&&&

deluszka slonce- wystrszylam się bardzo- już się nacyztalam o tych didimerach...;/ boze mam nadzieje ze będzie dobrze wszystko- zaciskam kciuki- jakby co daj znac zadzwonię pogadamy czy cos....

co do zastrzyku na przeciwciała w podejzeniu konfliktu serelogicznego nova jest tak jak i ja z niemiec- a tutaj zastrzyk takie podaje się 2 razy w ciąży profilaktycznie- poprzedza się go badaniami na antyciała- u mnie na razie niewykryto przeciwciał anty -d ale mimo tgo zastrzyk już jeden dotalam- następnym mam mieć 27.07.

Deli mam nadzieje, że po zwiększeniu dawki zastrzyku wyniki się poprawią. Trzymam za to mocno kciuki!!!!

Co do konfliktu serologicznego to my z M też mamy. 2 razy mam mieć badanie grupy krwi z przeciwciałami. Jedno już miałam i przeciwciał nie wykryto. Drugie podejrzewam, że będe mieć zlecone na jutrzejszej wizycie. Zastrzyk u mnie w szpitalu daje się jedynie po porodzie/poronieniu, w trakcie ciaży nie.
Jutro poproszę kciuki bo mam wizytę,

reklama
kciuki zacisniete :)

co do konfliktu- to ja tylko może dodam ze to ze matka ma ujemna grupe a ojciec dodtania nie ejst jednoznaczne z konfliktem- konflikt jest tylko wtedy kiedy dziecko dziedziczy grupe po ojcu a matka wysyla przeciwko niemu przeciwciała- wiec to raczej kwesia minusowej grupy krwi matki i plusowej dziecka po tatusiu- tylko wtdy mowa o konflikcie serologicznym :) inaczej to się nazywa choroba hemolityczna

Do góry