reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Dziewczyny z miłą chęcią bym napisała więcej, ale sama \niewiele wiem.
D-dimery wysokie za wysokie co grozi zakrzepem. Na razie biorę Clexane z 0,2 przeszłam na 0,4 i w piątek badania czy coś spada, bo jak na razie tylko wzrasta, a to niedobrze, bo grozi zator w żyłach głównych.
Czekam na badanie doplera żył głównych, ale ono i tak nie daje gwarancji, ze coś znajdą ;-/.

Lekarz mi powiedział, ze ogólnie powinien przestać prowadzić mi ciąże i wysłać do kliniki, ale zostałam u niego. Jemu ufam i wiem, ze zajmuje się mną najlepiej jak potrafi, a tam nie wiadomo na kogo trafię.

Na razie będziemy obserwować co się będzie dalej działo.

Kamcia najgorsze to, ze nawet w szpitalu nie za bardzo będą w stanie pomóc oprócz podawania tego co już biorę, ale oczywiście jak dalej będą D-dimery wysokie to szpital.

Jejku, dobrze Deli, że masz takiego dobrego lekarza, też bym została przy nim. Bardzo dobrze, że monitorujecie stan zdrowia. Oby nie było potrzeby pobytu w szpitalu. Trzymam kciuki za zdrowie i polepszenie wyników.

deli mam nadzieje ze będzie wszystko wporzadku! a clexane masz w zastrzykach? Bo ja tez mam ta dawkę 0,4 w zastrzykach. 3mam kciuki zeby było wszystko wporzadku:* &&&&&&&&

deluszka slonce- wystrszylam się bardzo- już się nacyztalam o tych didimerach...;/ boze mam nadzieje ze będzie dobrze wszystko- zaciskam kciuki- jakby co daj znac zadzwonię pogadamy czy cos....

co do zastrzyku na przeciwciała w podejzeniu konfliktu serelogicznego nova jest tak jak i ja z niemiec- a tutaj zastrzyk takie podaje się 2 razy w ciąży profilaktycznie- poprzedza się go badaniami na antyciała- u mnie na razie niewykryto przeciwciał anty -d ale mimo tgo zastrzyk już jeden dotalam- następnym mam mieć 27.07.

Deli mam nadzieje, że po zwiększeniu dawki zastrzyku wyniki się poprawią. Trzymam za to mocno kciuki!!!!

Co do konfliktu serologicznego to my z M też mamy. 2 razy mam mieć badanie grupy krwi z przeciwciałami. Jedno już miałam i przeciwciał nie wykryto. Drugie podejrzewam, że będe mieć zlecone na jutrzejszej wizycie. Zastrzyk u mnie w szpitalu daje się jedynie po porodzie/poronieniu, w trakcie ciaży nie.
Jutro poproszę kciuki bo mam wizytę,

reklama
kciuki zacisniete :)

co do konfliktu- to ja tylko może dodam ze to ze matka ma ujemna grupe a ojciec dodtania nie ejst jednoznaczne z konfliktem- konflikt jest tylko wtedy kiedy dziecko dziedziczy grupe po ojcu a matka wysyla przeciwko niemu przeciwciała- wiec to raczej kwesia minusowej grupy krwi matki i plusowej dziecka po tatusiu- tylko wtdy mowa o konflikcie serologicznym :) inaczej to się nazywa choroba hemolityczna

Do góry