reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

zapomniałam napisac ... prawa nerka czy lejek do tej nerki jest powiększony mam dużo duzo dużo duzo pić co robie wynik moczu ok .... i za miesiac powtorzyć USG nerki

w czwartek wizyta u genia bo tez zlecił badania na krew i mocz

sony .... no to ciesze sie ze mały juz tak ładnie waży ....

reklama
Sony no ładnie dzieciaczek rośnie :-) leż i odpoczywaj

Koreczek dużo dużo pij i trzymam kciukasy za wizytę &&&&

Ja dziś po szybkiej wizycie. Malutki pokazał buźkę i jak nic usta ma tatusia :-). Oliwia bardzo zadowolona z wizyty.

Sony, dobrze, że maluszek zdrowy, a Ty spokojnie leż i się relaksuj. Dołączam do Was, bo leżenie mam wskazane praktycznie od początku.
Deli, z kolei u mnie maluszek usta ma chyba moje, nosek raczej po tacie, dziurkę w brodzie po nas obojgu. :) Fajnie, że można dostrzec takie szczegóły na USG 4D.

Sony super, że u Ciebie po wizycie wszystko ok. Mały ładnie rośnie.

Koreczek nie wiadomo dlaczego ta nerka u Ciebie powiększona?

Deli super, że u Was też ok i że Oliwii się podobało. Ja u mojego synka jakoś nie potrafiłam odnaleźć podobieństwa do żadnego z nas.

Sony już spory jest Twoj maluch :)
Joanna chyba tez sie w koncu zdecyduje na usg 4d bo widze ze to może się przydać

Byłam dzisiaj na wizycie. Dostalam zwolnienie z zajec praktycznych do szpitala. Zaczęłam je wczoraj i bardzo mnie babeczki oszczędzają więc nie wiem czy skorzystam ze zwolnienia. Zobaczymy... Co do świądu to mam skierowanie na profil watrobowy czy to nie zaczyna sie cholestaza ciężarnych ale mówił że raczej to bedzie idiopatyczne i kazal mi kupic olejki do kapieli lagodzace swiad. Szyjka jest jaka byla, mam lekkie rozwarcie. Powiedzial ze powoli mogę zacząć pakować torbę na porod do szpitala bo tak za 4 tygodnie mogą mnie już bóle takie złapać że tego nie wyhamują. Będą hamować oczywiście ale mam być przygotowana :-p Hmm no ciekawie sie we mnie dzieje... Usg malemu nie robil tylko sluchal serduszka. Mam dalej brac luteine i inne tabsy :p

Szczęściara, gdybyś mieszkała u mnie, to bym u chrzestnego po znajomości taniej załatwiła Ci 4D. :D Kurczę, musisz się oszczędzać, mam nadzieję jednak, że poród będzie terminowy. :)
A u mnie, hmmm, wcześniej jakoś na to nie zwracałam uwagi, ale chyba mam czasem nieregularnie te skurcze przygotowujące macicę - Braxtona-Hicksa. Nie jest to aż tak bardzo dokuczliwe, ale odczuwalne. Też tak macie? Ostatnio przez infekcję dużo kaszlę i pobudzam przeponę, która pewnie opina macicę, może to też przez to?

joanna u mojego ginekologa ma 4d za darmo. Tylko ze on przyjmuje w 3 miejscach i tylko w tym jedynm z nich ma to 4d. A to kawałek drogi trzeba jechac a do tego moj maly byl tyle razy juz przeswietlany ze zastanawiam sie czy mu nie oszczedzic kolejnego usg....

Deli szkoda, że nie pokazał buźki. Sama jestem ciekawa jaką twarz ma maleństwo.
Koreczek a co to oznacza ten lejek??
Szczęściara oby świąd minął. Odpoczywaj dużo, mnie dr powiedziała że szyjka może się otworzyć w ciągu godziny:szok: bez żadnych objawów. Jezu już torbę pakować:confused:

reklama
To super, że za darmo! W Warszawie często 250 zł albo i więcej. :/ Chrzestny robi mi w Puławach, raz w szpitalu na oddziale położniczym, raz w prywatnym gabinecie.

Do góry