reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Dzieki dziewczyny.
Hmm no wlasnie dorodna dziewczynka, a na wczesniejszej wizycie stwierdzil ze dziecko bedzie raczej male. Wiec sama juz nie wiem co myslec.
Jak mała jak nawet na suwaczku ci pisze, że 400g teraz powinna ważyć. Eh ci lekarze. Dorodna jest i już.
Madziulka no dynda a dynda :)

A mnie coś gazy męczą, dobrze że mój ma nocki :-D i mogę dowoli :)):p

reklama
paulinek gratuluje dziewczynki:) nareszcie zaczyna nas przybywać ;) mała naprawdę duża:) ale w sumie przynajmniej dobrze się rozwija :)

madziulka no proszę widać odrazu ze chłopak ;)

Po wizycie cały czas mam uśmiech od ucha do ucha bo Emilka dalej jest Emilką :-)
Mała jest zdrowa i w cale nie taka mała- kawał baby, waży ponad 600g. Jak położyłam się do robienia USG to lekarz stwierdził, że już zaczęły się bardzo wyraźne skurcze Braxtona. Mój brzuch był jak kamień:szok: wcześniej nie zwracałam na to aż takiej uwagi. Co do ciśnienia to powiedział "byle nie było za wysokie". Jak jest zbyt niskie to muszę wypić coś gorącego, bardzo słodkiego i wykonywać intensywne ćwiczenia.
Krew z nosa- norma. Kazał brać rutinoskorbin 2xdziennie przez 3 dni.

Dzieki Dzaga, czyli wszystko moze sie jeszcze zmienic.

pewnie że tak :)
córka w 31tc wazyła 1700g a moich koleżanek dzieci w tym samym tygodniu ok 1200-1300g no a na koniec urodziła sie najmniejsza.... więc dzieci rosną swoim tempem :) nie ma co sie martwić na zapas tym bardziej ze masy zaczną nabierać głównie w 3 trymestrze :)

Dziewczynki gratuluję Wam udanych wizyt!
U mnie też udana wizyta - maleństwo waży 351 g i mierzy 18 cm. CO się okazuje - w brzuszku zamieszkała DZIEWCZYNKA :) ale numer hehe jestem jeszcze w szoku bo od początku była mowa o chłopcu - no ale imię mamy bo mąż chciał dać pierwszej córce Hania a ja nie więc teraz musi być Hania, chyba, że się coś zmieni :p Moja Amelka zadowolona, że siostra :)
Wszystko nuby w porządku, jedynie niepokojące jest niewielkie poszerzenie miedniczek nerkowych - do obserwacji na kolejnych usg - ale jak patrze to prawa ma 0,39, a lewa 0,46 norma jest do 1,0 więc sama juz nie wiem :/ troche sie martwie no ale zobaczymy co mi lekarz powie za 4 tygodnie.

reklama
madziarena nie wiem jak to u dziewczynek wygląda, ale wiem że u chłopców jest to dość częsta przypadłość w okresie płodowym i przeważnie się same wchłaniają.. więc oby i w tym przypadku tak było.. trzymam kciuki :)

Do góry