reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Nie porafię sobie ego kompletnie wyobrazić o czym piszesz.... L4 przysługuje kobiecie w ciąży, tak jak urlop macieżyński który jak sądziłam jest nie tyle przywilejem co obowiązkiem... Ja całą poprzednią ciążę przeleżałam na L4 z tym że nie miałam innego wyjścia bo chodziło o życie dziecka... Życzę w takim razie ciąży bez komplikacji ;-)

reklama
Madziarena, ale masz umowę o pracę na czas określony? Słuchaj mnie tez się lekko kosmówka odkleja i lekarz zalecił mi lerzenie. Leżę więc już drugi tydzień i jeszcze tak do następnej wizyty do 25 marca. Wydaje mi się, że powinnaś skorzystać z L4, aby ftuftu nie mieć do siebie potem pretensji... Trzymam kciuki!!!:-) Być może (na pewno) ja już jestem przewrażliwiona z powodu wcześniejszego poronienia.

madziarena nie rozumiem trochę Twojego myślenia, praca jest dla Ciebie ważniejsza niż zdrowie Twoje i dziecka? przemyśl to sobie bo jak nie daj Boże coś się z Twoją dzidzią stanie - a dobrze wiemy że do 12 tyg nasze fasolki są najbardziej narażone...
praca jest pracą, jesli ucieknie - trudno, znajdzie się inną - wiem że to brzmi banalnie ale kiedyś też wychodziłam z założenia że praca, kariera, kto mnie zastąpi itd, a jak się okazało że nie mogę zajść w ciążę przez 1,5 roku to dopiero mi się klapki w mózgu otworzyły i teraz mam olew na to czy ktoś mnie zastąpi, czy dzwoni mi telefon służbowy, jestem na zwolnieniu bo jestem w ciąży i chcę mieć zdrowe dziecko.

madziarena jeśli odkleja Ci się kosmówka i nie chcesz iść na L4 to przepraszam, że napiszę tak brutalnie wprost ale ryzykujesz życiem i zdrowiem swojego dziecka! Masz umowę o pracę więc przynosisz zwolenienie i nikt nie ma prawa się nie zgodzić! Nawet nie musisz zanosić osobiście. Nie mają też prawa Cię zwolnić ani w żaden inny sposób "ukarać".

Wiem, że ciężko o fajną, dobrą pracę ale mi kiedyś mój mąż powiedział tak: pracę możesz zmienić lub poszukać innej a jak dziecko będzie chore lub umrze to będziemy musieli z tym żyć do końca naszego życia i tego już nie zmienimy.

Madziarena wiem że nie pytałas nas o zdanie...ale każda z nas trwoży się o swojego fasolaka i cieżko nam niezaregowac- podpisuje sie nogami i rękami pod tym co napisały dziewczyny...
i pamiętaj o jednym- w pracy nie ma ludzi niezastąpionych....
ale Twojego dziecka nic ani nikt nie zastąpi....porozmawiaj z szefem- myśle ze warto...

no to pochwale sie wam moim maleństwem. 6 marca byłam na usg:) od ostatniego razu baaaardzo urosło (na pierwszym usg widziałam jedynie pęcherzyk). maleństwo ma sie bardzo dobrze według rozmiarów zmienił mi sie termin porodu o 2 dni czyli na 10 października:)
Scan1.jpgScan2.jpg
największe szczęście jakie może być zobaczyć poruszającego sie maluszka i bijące serduszko:)

Załączniki

• Scan1.jpg
    Scan1.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 293
  • Scan2.jpg
    Scan2.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 282
Nie lubię takich dyskusji, bo tez uważam, że każda z nas robi to co uważa za słuszne, ale tym razem podpisuje się pod tym co mówią dziewczyny.

Wow Beatka super :) miałybyśmy termin razem na 10X, ale niestety wg USG mam na 15X. Właśnie się zastanawiałam czy dzisiaj coś zobaczę na kształt człowieczka i dałaś mi nadzieję, że tak :) trzymajcie się :)

Deli zgadzam się z Tobą. Miałam się nie wtrącać, bo to nie moja sprawa, ale dziewczyny mają rację...

Beata jakie cudo male!!! pięknie:) GRATULACJE!!!

Ja mysle ze my to tylko tak z troski...no nikt tutaj nikogo nie ocenia- nie znamy sytuacji dokladnie ani nic...ale może Madziarena znajdzie jakieś rozwiąznie- zyczę jej tego z całych sił- i zdrowia dla Fasolki!

reklama
beatka śliczne zdjęcie? który to tydzień bo nie masz suwaczka... jak chcesz to mogę Ci zmienić termin porodu w tabelce.
ja także jestem zaskoczona i lekko zszokowana tym, że madziarena nie chcesz iść na L4. Zwłaszcza jak coś jest nie tak... ryzykujesz oj sporo i mam nadzieję, że świadoma jesteś tego co robisz. Ja nie piszę tego po to żeby Cię jakoś oceniać, linczować czy coś... tylko żebyś później sobie w brodę nie pluła, że przyczyniłaś się do... nie będę kończyć. die_perle i reszta dziewczyn mają calkowitą rację! nie ma ludzi niezastąpionych w pracy! i nikt, nie ważne czy prywaciarz czy kto nie może Cię zmusić do przyjścia do pracy jeśli stan Twojego zdrowia jest zagrożony! takie moje zdanie ale zrobisz jak uważasz. Każda z nas jest dorosła i sama odpowiada za to co robi

Do góry